Oldala 122 of 220 ElsõElsõ ... 2272112120121122123124132172 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,211 to 1,220 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Hát ebben a boltban is értenek a felszerelésekhez!
    Idézet a szikravetõ leírásából:A fém lapkát az acél rúdon erõteljesen végig húzva tûzgyújtásra alkalmas szikra keletkezik. Méret: 6,5cm . Inkább a nagy svédet javaslom megvásárlásra. Igaz, hogy 4-5 ezer körül mozog, de egy örök darab és normális szikrát ad le.
    Az olasz bakancs gyártója a Toshiba.
    A párkával tûzhöz nagyon közel ne menj, sok benne a mûanyag.
    A kanálgépbõl én csak a konzervnyitót és a kanalat hurcolom. Nekem még a régi HM változat van, ott nincs sörnyitó rajta. Viszont messze ez a legjobb konzerv nyitó, amit használtam.
    Nem az volt a célom, hogy mindenbõl a legdrágábbat vegyem. Kellett egy alap felszerelés télre meg a mindennapokra és nem sokat tudtam rá áldozni.
    Az eddigi felszerelésemhez képest jelentõs elõrelépés, mert legtöbbje eddig nem is volt. A minõségükkel én meg vagyok elégedve ennyi pénzért. Hosszútávú strapabíróságukról majd beszámolok.

Van már egy amerikai katonai magnéziumos tûzgyújtó eszközöm.
    A bakancsot ugyan Toshiba gyártja, de Olaszországban (a Samsung is gyárt munkagépeket pl.). A bakancs talpa varrott, ragasztott, elõl csavarozott és hátul szegecselt. A felsõ része vastag bõrbõl van. Nekem ettõl több nem kell a helyi viszonyokhoz.
    Last edited by mmilan21; 10-14-2014 at 02:41 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    200 literes jó állapotú fémhordó 5000 , 1000l ibc tartály 15000 .

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Hát ebben a boltban is értenek a felszerelésekhez!
    Idézet a szikravetõ leírásából:A fém lapkát az acél rúdon erõteljesen végig húzva tûzgyújtásra alkalmas szikra keletkezik. Méret: 6,5cm . Inkább a nagy svédet javaslom megvásárlásra. Igaz, hogy 4-5 ezer körül mozog, de egy örök darab és normális szikrát ad le.
    Az olasz bakancs gyártója a Toshiba.
    A párkával tûzhöz nagyon közel ne menj, sok benne a mûanyag.
    A kanálgépbõl én csak a konzervnyitót és a kanalat hurcolom. Nekem még a régi HM változat van, ott nincs sörnyitó rajta. Viszont messze ez a legjobb konzerv nyitó, amit használtam.
    Csak megerõsíteni tudom 100% ig.
    NE kísérletezgessetek másfajta szikravetõvel, csakis a nagy Svédet használjátok nagyságrendekkel jobb mint a többi !
    Sok fajtát kipróbáltam sok pénzt elcsesztem potyára, higgyetek nékem ez a legjobb (sajna ezt a Svédek is tudják és kicsit magasan tartják az árárt)
    Az MH-s kanálgép úgyszintén a legjobb, és nem is a legdrágább. Engem még a békebeli 70-es években gyártott szolgál.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Nem tudom, hogy meddig gyártották a német egyesülés után illetve miként folyt a felszerelések BW-re változtatása a keleti területeken.
    Az elõzõ csizmám a '30-as évekbõl volt, tavaly adtam el, még mindig tökéletesen egyben. Úgyhogy , számomra sokat nem jelent a gyártás éve, csak az állapot és a használhatóság. Ez még gyárilag volt összefûzve, én vágtam el a madzagot. A pecsétek alapján NVA.
    OK rendben.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Nem az volt a célom, hogy mindenbõl a legdrágábbat vegyem. Kellett egy alap felszerelés télre meg a mindennapokra és nem sokat tudtam rá áldozni.
    Az eddigi felszerelésemhez képest jelentõs elõrelépés, mert legtöbbje eddig nem is volt. A minõségükkel én meg vagyok elégedve ennyi pénzért. Hosszútávú strapabíróságukról majd beszámolok.

Van már egy amerikai katonai magnéziumos tûzgyújtó eszközöm.
    A bakancsot ugyan Toshiba gyártja, de Olaszországban (a Samsung is gyárt munkagépeket pl.). A bakancs talpa varrott, ragasztott, elõl csavarozott és hátul szegecselt. A felsõ része vastag bõrbõl van. Nekem ettõl több nem kell a helyi viszonyokhoz.
    Nem megszólni akartalak. Nagytöbbségnél úgyis magától kialakul a használható felszerelések listája. Sokszor nem pénz kérdése, hanem a tapasztalaté. Nálam a német felszerelések váltak be elsõsorban. A magyar katonai cuccokat is hordtam eleget, néhány egyenruha váltást megértem.
    Soha nem szerettem a nagy slágereket megvenni, akkor cserélek le valamit, amikor már kezd széthullni. Általában egy ilyen cserét, hónapokig tartó keresgélés elõz meg. Soha nem vásárolok meg mindent egy helyrõl, csak azért, mert ott vagyok.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Soha nem vásárolok meg mindent egy helyrõl, csak azért, mert ott vagyok.
    Nem volt célom nekem se. Van még tucatnyi felszerelés a képzeletbeli listámon. Én leginkább az utánvétet preferálom és így egybe rendelve ingyen szállították.
    Böngésztem több hónapon át és legtöbb ajánlott bakancs vagy túl drága nekem, vagy nincs 48-as méretben és mûszálas csodákat sem akartam venni.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Nálam is a bõr dominál, ha lábbelirõl van szó. Jóbarátomnak is 48-as a lába, szenved is a cipõvásárlásnál rendesen.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 63
    Given: 34

0 Not allowed!
    Csatolmány 4056
    Szükségét éreztem, hogy vegyek egyet. Múltkor kevés kötél volt nálam (30m), le kellett tekernem a késem nyelét borító 5m-t is. Ez elgondolkodtatott...
    M-Tramp. 660.-Ft. 2,6m zöld paracord.
    Pont ilyet (vagy hasonlót) láttam tegnap a Kaliberben, csak drót fûrész van belefonva egy nájlony zacsekba. Szépen le is tesztelték.
    Volt ott önvédelmi toll is.
    És ami az érdekes számomra, hogy megemlítette a cikkíró, hogy egy felkészült preppernél ne lenne kés/bicska?.
    Tehát már "nyíltan" is emlegeti komoly szaklap a témát/ használja prepper szót.
    Hoppá, ha rákeres az "átlagember" mi a prepper,simán ide talál és látja az okosat.(Ez nem baj.)
    Valahogy Papica Összeomlás c. írása jutott eszembe. Ott hogy kezdõdött a mentalitás terjesztése?
    Vagy ez csak nekem ilyen érdekes.
    Esetleg amirõl korábban szó volt, hogy üzletág épül a témára.

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sarkkori betet a halozsakba, brit hadsereg, allitolag 5-10 fokot javit. Meg nem koszolodik a zsak maga. 2 napja kikapcsoltam a futest, s a halozsakban aludtunk a gyerekkel a padlon. "Taboroztunk". Tetszett neki. Valojaban teszteltuk az o cuccat. (Az rozsaszinu, mielott barki kerdi.) image.jpgimage.jpg
    Last edited by mossberg-operator; 10-17-2014 at 07:37 PM.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    OK rendben.
    Megtaláltam a gyártás pecsétjét: 1986. Úgyhogy, fiatalítottad.
    Két nap kellett a betöréséhez, most már viszonylag csendesen közlekedem. Viszont a mai, özönvízszerû esõzésben kiválóan szerepelt, nem ázott át sehol sem.
    Elégedett vagyok vele.