Szia,
Az EU szakertoi (koztuk magyarok) elolvastak a 27 000 oldalt, ez utan engedelyeztek a BioNTechet.
Bel
Printable View
Szia,
Az EU szakertoi (koztuk magyarok) elolvastak a 27 000 oldalt, ez utan engedelyeztek a BioNTechet.
Bel
Zacher is egyre inkább média-celeb, mint szakértõ. Lehet az információt oldalszámra mérni, de valószínûleg a 20 ezer oldal nagy része nem tartalmaz érdemi információt arra vonatkozóan, hogy jó lesz-e a koronavírus ellen. Ha a nyugati orvosok további sok ezer oldalt szeretnének, Kína meg tudja oldani, tuti.
Én sem rajongok a kínai vakcináért, de nem azért, mert kurvára értek hozzá, hanem mert úgy szocializálódtam, hogy a kínai cuccok gagyik. Ennyi. Ehhez a mélyen gyökerezõ elõítélethez keresnek mindenféle valós, vagy kitalált adatot. A nagy zajban meg elvesznek a tényleg hasznos és fontos információk.
De közben már boldog, boldogtalan az Alibabáról meg az Aliexpressrõl rendeli a cuccait. :)
Zacher körül van egy mesterséges felfújtság. Amikor egyetemi épületben tartott elõadást, úgy oldották meg a nagy létszámot, hogy megajánlott jegyet kaptak a hallgatók, akik odamentek. Vagy talán aláírást, amivel kiváltották a zh-t, már nem emlékszem pontosan.
Ilyenkor szoktam megkérdezni az ügyfeleket, akik általában valamelyik gyártó épp aktuális flagship telefonját tartják a kezükben, hogy mennyire gagyi a telefonjuk? Persze ilyenkor jön az áradozás, hogy gyors, tökéletes, prémium, töktudjami, persze magasztalják. Mikor befejezik akkor emlékeztetem rá õket, hogy párszázezres csúcs telefonjuk is legalább 90%-ban kínai. Ilyenkor jön a hümmögés, hogy na igen...
Kínai ma már =/= gagyival.
Azt és úgy gyártanak amire és ahogy van igény. Rengeteg tudóst, fejlesztõt, mérnököt képeznek, és a legjobbakat is oda tudják csábítani ha akarják, mert tõke az kb. végtelen áll rendelkezésre. Kérdés mit akarnak, kérdés, hogy ugyan azt a vakcinát tolják-e a világ karjába, amit a sajátjukba.
OFF: számomra ez elképesztõ, hogy van ember, aki százezreket (?!) ad ki a telefonjára. Mit csinál vele...? Az enyémen én (ritkán) telefonálok, néha pedig sms-t írok. :) Fenn van rajta a messenger, mert munkahelyen belül úgy néha egyszerûbb kommunikálni. Idõnként netezem rajta, de azt általában inkább asztali gépen vagy tableten. Illetve a telefonos vekker ébreszt. Kábé ennyi, meg egyszer-egyszer lefotózom vele valamit.
Itt most nem arról van szó, hogy milyen a kínai termék, hanem arról, hogy mit gondolnak errõl az emberek, illetve miért félnek a kínai vakcinától. Szerintem a fent említett elõítélet miatt van. Nyilvánvaló, hogy a kínaiak tudnak jó cuccokat is csinálni, de az általuk gyártott termékek (amit az Ali-ról rendelnek a népek) nagy része még mindig gagyi, de legalább olcsó. Erre az elõítéletre alapoznak akik a kínai oltást ellenzik (talán a Pfizer fizet is ilyen megmondó embereknek). A nép meg vevõre arra gondolatra, hogy az oltás legyen prémium cucc, ne kínai.
Szia,
Szerintem itt arrol lehet szo, hogy a BioNTech egy nemet ceg, es az Eu nem hiszi el bemondasra neki, hogy "jo", hanem le _kell_ irnia, hogy mennyire jo es mi alapjan mondja, hogy jo.
A kinai ceg meg idelokott egy 270-szer rovidebb leirast. A szakertok persze hogy ki vannak akadva, hogy ez alapjan, lenyegeben bemondasra kellett volna eldonteni, hogy tenyleg jo, vagy sem.
Vagy mondok egy masik peldat: a BioNTech publikalta a tesztelesi protokolt, utana tesztelt, utana a teszteredmenyt atadta az EMAnak.
Ez azert jo, mert ha ezen a teszten pl. meghal a 21500 emberbol 500, abbol hatalmas botrany van.
Ha csak utolag adnak egy papirt, hogy beadtak 21000 embernek oltast es mind jol van, akkor siman lehet, hogy "kifelejtik" a jelentesbol azt az 500-t, aki kozben meghalt (es ha ugyesen fogalmaznak, akkor meg csak nem is hazudnak kozben).
Na az ilyen dolgokon mulik, hogy "atlathato" vagy "nem atlathato" a tesztelese egy vakcinanak.
Tehat az a 27 000 oldal nagy resze alatamasztja, hogy a par oldalon elfero igazan lenyegi informaciok igazak.
De nehany semmihez sem erto politikus ugy dontott, hogy a magyaroknak nem kell igazoltan jo oltas, eleg a bemondas is. :-(
Bel
Mezei állampolgárként nyilvánvalóan nem vagyok szakértõje az oltásoknak, sem a hozzájuk csatolt dokumentáció elbírálási folyamatának sem. Ha lenne lehetõségem, hogy elolvassam azt 27000 oldalt, akkor sem biztos, hogy nekifognék, de ha megtenném, se valószínû, hogy megérteném minden részletét. Tehát nekem (és még sok millió embernek) muszáj elfogadnom valaki más véleményét, akit nem ismerek, de bíznom kell benne. A politikusok és az õket kiszolgáló médiák cikkei pedig elégé kikezdték ezt a törékeny bizalmat. Szóval az alapján, amit az Indexen, vagy az Origón leírnak, nem lehet (én legalábbis nem tudok) dönteni. Éppen ezért nem agitálok egyik gyártó mellett, vagy ellen. Erõszakkal senkinek nem fogják beadni se a kínai, sem az orosz vakcinát.
A keleti és a nyugati vakcina összehasonlítása azért is lehet fals, mert eltérõ eljárással készültek és eltérõen mûködnek. A kínai elsõ generációs oltás (inaktivált vírussal), a német és az orosz harmadik generációs oltás ( ez elõbbi mRNS alapú, az utóbbi vektorvakcina). Akár azt is lehetne kommunikálni, hogy a kínaiak több évtizedes tapasztalattal rendelkezõ módszert használtak, így készül a Hepatitis A, vagy a veszettség elleni oltás is. Az új generációs eljárásokkal kapcsolatos tapasztalatok azonban idõben korlátozottak. A másik oldalról nézve viszont sokak szemében az újabb az jobb is. Mindkét "magyarázatra" találhatunk vevõt.
Kína valószínûleg el tudja adni a vakcináját az arab és a dél-amerikai országokban. A szegényebb országokban az is elõny, hogy nem kell -70°C-on tárolni, mint a Pfizer vakcinát. Ha fél év múlva, ne adj'Isten kiderülne, hogy az új generációs oltásoknál akadnak még problémák, akár a hatást, vagy a gyárthatóságot illetõen és emiatt nem tudnak eleget szállítani. Közben ha a kínai vakcinák eredményesek, akkor az Indexen nem azt fogjuk olvasni, hogy "hülyék voltunk, amiért egy, ki-nem-próbált vakcina mellett kampányoltunk" hanem azt, hogy "a gyilkos Orbán nem tudott elég vakcinát szerezni és emiatt ezrek haltak meg". Szerintem jobb, ha többféle lehetõség közül tudunk választani, mint egyben bízni, minden mást - ideológiai okok miatt - kizárni. Ebben is utólag lehetünk okosak. Ebben az utólagos okoskodásban nagyon profi a média.
Azért az leszögezhetjük, hogy a kínai vakcina egy bevált 40 éves technológiával készült szer. Ha nem használ is, legalább nem árt. A csoda mRNS löttyrõl ez nem mondható el.
Szia,
Ged: igen, mivel mi mezei allampolgarok vagyunk, ezert van arra szuksegunk, hogy akik ehhez ertenek, azok helyettunk megvizsgaljak ezeket. Ne politikusok dontsek el, hanem jobb esetben az erre sok dolgozoval felkeszult, es ebben napi rutinnal rendelkezo EU hatosag (EMA), rosszabb esetben a "bekeidos" hataskorhoz igazitott letszamu OGYEI (mivel az EU-n belul normalisan az OGYEI-nek nincs joga gyogyszert engedelyezni, ezert logikus, hogy az elmult 15 evben csokkentettek a valos kepessegeit, de legalabb a kozepkoru ott dolgozoknak vannak emlekei, hogy amikor minden oltast ok engedelyeztek az orszagban, akkor ezt hogy csinaltak - ellentetben a politikusokkal, akiknek termeszetesen segg hulyek ehhez).
Shadow177: a Covid-19 legfokeppen nem a kozvetlen hatasaval art, hanem azzal, hogy az immunrendszert "tulporgeti" (ezt szoktak cikotin viharnak nevezni). Tudomasom szerint egyaltalan nics nagy tapasztalat arra, hogy az inaktivalt virus okoz-e ilyen cikotin vihart, mivel a "40 eve keszulo vakcinak" olyan betegsegek ellen vannak, ahol a kozvetlen hatas art, es nem az immunrendszer. Szoval ebbol a szempontbol ez bizony alaposan tesztelendo.
Persze az siman elofordulhat, hogy az lesz a teszt eredmenye, hogy biztonsagos. Csak ezt addig nem tudjuk, amig csak olyan orszagban teszteltek, ahol a virust 2019. dec. 30-an nyilvanossagra hozo orvos, aki "hamis állításaival súlyosan megzavarta a társadalmi rendet" februar 6-an meghalt, majd megse halt meg, csak a korhaz szerint.
Bel
Novemberben egy-két médium lehozta, hogy az influenza figyelõszolgálat adatai szerint még nincs influenza az országban.
Aztán január elsõ hetében megint közölte pár forrás, hogy továbbra sincs influenzajárvány.
És most a napokban újra belefutottam egy híradásba arról, hogy nyoma sincs az ilyenkor szokásos influenzának.
Erre nyilvánvalóan nem jelentenek magyarázatot a korlátozások, hiszen a koronavírus-járvány a korlátozások ellenére jelen van. Az éves influenza pedig sokkal fertõzõbb, mint a covid. A koronavírus esetében a járvány végére a világ népességének kb. 0,8 %-os fertõzöttségével számolhatunk (remélem, nem lesz nagyobb az arány), míg az éves influenza az emberiség nagyjából 5 %-át szokta megfertõzni. Tehát ha koronavírus-járvány van a korlátozások mellett, akkor influenzajárványnak még sokkal inkább kellene lennie.
De gondolom, hogy erre megint lesz egy mondvacsinált "magyarázat", vagy pedig agyonhallgatják a dolgot. De olyan égõ már az egész, vagy nem is tudom, hogy mi a jó kifejezés. Kínos? Szekunder szégyenérzetem van már, ha meghallok egy politikust, vagy elolvasok egy "híroldalt".
Erre újra csak azt tudom mondani, hogy 2009-2010-ben a "felkészült és rutinos" EU minket is megetetett azzal, hogy veszélyes világjárvány van, ami ellen szükséges a lakosság minél nagyobb részének a mielõbbi beoltása. Majd 2011-ben az Európai Parlament kiadott egy állásfoglalást arról, hogy hát mégsem volt semmilyen pandémia, ellenben oltásgyártók nyerészkedtek ellenõrizetlenül. Itt olvasható a Fidesz akkori közleménye, "A H1N1-pánik tanulságai" címmel. Tíz év nem volt olyan régen, gondolom, hogy te is emlékszel ezekre a dolgokra.
Tudom, hogy a H1N1 nem hasonlítható össze a coviddal, de az akkori mechanizmusok a mostani mechanizmusokkal, folyamatokkal összevethetõek. Tényleg nem értem, hogy miért kellene ennyire az EU-ba kapaszkodnunk. Mint mondtam, tíz év nem olyan nagy idõ, és akkor csúnyán aláásták a bizalmat. Vagy számodra úgy tûnik, hogy 2010 óta megreformálta magát az Unió? :)
Nem értem, hogy ebben mi az érv, hogy Kínában ki milyen hamis állításokat tett. Amikor az Európai Parlament egész 2011-es állásfoglalása arról szól, hogy hamis állítások, ellenõrizetlen állítások, tisztázatlan fogalmak voltak a H1N1-helyzetben. És Áder is arról beszélt, hogy országokat kopasztottak meg az oltásgyártók úgy, hogy nem is volt szükség az oltásra. Persze ez nem 2009-2010-ben derült ki. Akkor még csak hülyének nézték és kiröhögték azokat, akik errõl beszéltek. Elõttem van, ahogy a híradóban valamelyik híres orvost nyilatkoztatták. És szinte pökhendien beszélt arról, hogy a vitamint felejtsük el, nem véd, és nincs más védekezés a H1N1 "járvány" ellen, csak az oltás. És a kismamák is adassák be, emlékszem, mert egy barátnõm akkor volt várandós.
Tehát akkor az volt az "összeesküvés-elmélet gyártó", aki ennek az ellenkezõjét mondta. Egészen addig, amíg az Európai Parlament le nem írta, hogy az "összeesküdözõknek" volt igazuk, és onnantól már nagy hanggal errõl beszélt az egész Fidesz is. És akkor még a valóság fele nyilván nem szerepel az Európai Parlament állásfoglalásában, ahol csak virágnyelven leírták az elkerülhetetlen minimumot arról, hogy mennyi mindent basztak el a H1N1-helyzetben.
Szerintem most is ez a szitu. Nem vagyok virológus, sõt még az eü-ben sem dolgozok, de nekem tökre gyanús ez az egész színjáték. Annyi az ellentmondás, hogy már követhetetlen. Munkám miatt, kinéz nekem egy oltás, de szerintem hamarabb fogok munkahelyet váltani, mint hogy beoltsanak. Ellenzem a beoltásomat, de senkit sem gyõzködök az én véleményemmel. Ha kérdezik, olmondom. Tiszteletben tartom ha valaki oltatja magát.
Nagyon unom már az intézkedéseket. Útálom a maszkot, hiányoznak az éttermek, kávézók. Feszültek az emberek. Várom már az elõadás végét, hogy újra élhessük az életünket.
A lezárás, a covidióta maszkabál és az egész népnyomorítás margójára:
Idõs rokon, bekerült a korgázba gerinc sérüléssel. Három hét bent lét után elkapta a vírust. Nem ment kocsmába, uszodába, koncertre, buliba, semmi olyan helyre amelytõl távol kell tartani a pórnépet. Körülötte mindenki maszkot, vegyvédelmi ruhát és fertõtlenítõbõl szõtt felhõt viselt. Õ meg csak feküdt ott igen szerényen és elkapta. Akkor mennyit is ér a maszk, meg a lezárás????
Igen, ugyanarról beszélünk, én csak azt hangsúlyozom, hogy ez csak bizalmi alapon mûködhet. Hiszen ha nem vagyok virológus, akkor azt sem tudom teljes biztonsággal eldönteni, hogy ki a szakértõ. Vannak jó és kevésbé jó virológusok. Vajon egy jó virológust ki alkalmaz? Egy profitorientált gyártó, aki zsíros fizetéssel magához csábítja a jó szakembereket, válogathat közöttük. A kevésbé jó szakember, meg el megy tanítani az orvosi egyetemre, vagy hatósági szervhez, ahol nem fizetnek olyan jól, nem is kell olyan jó teljesítményt nyújtani. Ezek persze csak feltételezések, biztos vannak lelkiismeretes jó szakemberek, akiket nem csábít a nagy fizetés, ha éhbérért felügyelhetik a nép egészségét :rolleyes:
Szóval elfogadjuk, ha az OGYÉI elfogadja, sõt azt is elfogadjuk, ha az EMA, de azt is elfogadjuk, ha az UK-ban elfogadnak egy gyógyszert? Ott is szakértõk dolgoznak, meg az USA-ban is, akkor fogadjuk el az angolok engedélyét, az FDA engedélyét is mert megbízunk az amerikaiakban, az angolokban, hiszen õk a fejlett nyugat, és a szövetségeink. Ez - szerintem - nem idegen az emberek gondolkodásától. Az oroszokban és a kínaiakban viszont nem bízunk ennyire. Érdekes, hogy, hogy egy rakás információt rájuk bízunk azáltal hogy megvesszük, használjuk az általuk gyártott kütyüket, de az oltásukban nem bízunk. Ha jól tudom, akkor a kormányrendelet ami lehetõvé tette a kínai cucc engedélyezését azt írja elõ, hogy "az EGT-s tagállamok és Nagy-Britannia területén engedélyezett vakcinák mellett most már elfogadja azokat a vakcinákat is, amelyek legalább három – köztük legalább egy európai uniós vagy európai uniós tagjelölt – államban engedélyezettek, és legalább egymillió fõnek beadták." Tehát valamely országok (köztük uniós tagjelölt) hatóságai már engedélyezték és legalább 1 millióan már megkapták. Ez alapján nem kéne félnünk a kínai vakciánól, de bizonyos médiában azt sulykolják, hogy mégis félnünk kéne. Viszont semmi támasza nincs az viszolygásnak, csak az emberekben (bennem is) élõ elõítélet. Amirõl viszont nem esik szó, hogy ha a nyugati gyártók tudnának annyit szállítani, amennyi kell, akkor fel sem merült volna az orosz, vagy a kínai vakcina. Ergo vészhelyzet van, muszáj a szabályokat rugalmasan kezelni.
Arra számítok, hogy a kínai vakcinát egészséges meghatározott korcsoportnak fogják ajánlani, a nyugati cuccot meg lefoglalják a rizikós betegeknek. Az influenza elleni oltásnál is ez volt, a jobb, gyerekeknek, idõseknek adható 4 komponensût lefoglalták.
Nyilván nem 100%-os. Bel részletesen leírta a fertõtlenítés lépésit korábban. Egy hiba és már annyi.
Ez a "covidióta maszkabál" arra talán elég, hogy a betegeket ne a kórházfolyosó padlójára kelljen letenni a túlzsúfoltság miatt. Minden ország ezt akarja elkerülni: az eü rendszer túlterhelését, összeomlását. Senki nem tudhatja biztosan, hogy maszk, meg korlátozás nélkül hol tartanánk.
Körülbelül ugyanitt tartanánk.
Esetleg:
-nem lenne egy kisemmizve egy csomó ember
-nem haltak volna meg egy csomóan ellátatlanság miatt
-nem lenne egy csomó mentális megbetegedés a rettegéskampány és a fogság miatt
-a kórházfolyosós szöveget meg tegyük a mûjégpályán tárolt holtak és a közparkokban nyitott tömegsírok mellé ahová való
Esetleg. De esetleg rosszabb is lehetett volna. Se Te se én, sem senki más nem tudhatja biztosan, hogy hányan haltak volna meg, ha nincs korlátozás. Én nem állítom, hogy százezrek, de valószínûleg többen, mint amit most mutat a "számláló". Nem tartom valószínûnek, hogy az elsõ hullám során közzé tett olaszországi számokat csak kitalálták.
Részemrõl a kisemmizett csomó embert, ellátatlanság miatti csomó halottat, csomó mentális beteget is odasorolhatjuk a többi hír mellé, amit nem tapasztaltam, csak olvastam. Ezeket is csak a hírekbõl hallottuk, mint a többi (rém)történetet. Mindenki azt hiszi el, ami jobban illik a világképéhez. Aki összeesküvést keres a sorok között, azt is megtalálja.
Igen, és azt sem tudhatjuk biztosan, hogy a korlátozások mellett hányan haltak meg. Magyarország több más állammal ellentétben mindenkinél a covidot jelöli meg a halál okaként, aki meghalt valamiben, és kimutatták a szervezetében a vírust. Itt a helyi kórházban is volt egy negyvenes nõ, akit bevittek szívinfarktus gyanújával. A teszt nem mutatott ki nála covidot, de azért a kardiológián beöltöztek. Aztán ment is a telefon, hogy mégis covidos a hölgy, mert a vérvizsgálat kimutatta. Végül szegény nõ meghalt, a kardiológián pedig mindent rendben találtak, egészséges volt a szíve. Gondolom, beírták a halál okaként a covidot, de ezt nem tudom biztosra. A lényeg, hogy ezek szerint nem tudták, hogy miben halt meg. (Elhalt a szövet, leálltak a szervek, valami ilyesmit mondtak.)
Szóval mi csak számokat látunk, amiket a sajtó leközöl. Zacher is csak azt tudja mondani a tévében, ami a hivatalos verzió a vakcinákról. Tíz évvel ezelõtt azt hajtogatta volna az ATV stúdiójában, hogy értsük meg: sertésinfluenza pandémia van, a vitaminok nem védenek ellene, és szükséges az oltás. Nem azért mondta volna ezt, mert hazudik. Hanem azért, mert neki is ezt mondták. És úgy van vele, hogy kell egy stabil pont, amiben megbízunk - EU szakemberek, stb. És ha õk ezt és ezt állítják, akkor beülök az ATV stúdiójába, és odaállok melléjük, mert akkor az úgy van, mert õk a stabil pont. Csak ez a stabil pont éppen tíz éve vágta el maga alatt csúnyán a fát. És ez nem "összeesküvés", hiszen õk maguk ismerték be és írták le. Márpedig ha az Európai Parlament kénytelen leírni valamit, akkor ott lehetett még gebasz bõven a leírtakon túl is.
És arra például van valakinek magyarázata, hogy miért maradt el eddig az influenzajárvány? Évente 5 % körüli a fertõzési aránya, tehát ha a korlátozások mellett dübörög az ötödannyira fertõzõ covid, akkor tombolnia kellene az influenzának.
"A Lancet orvosi szaklapban publikált eredmények alapján sikeresen vette klinikai kipróbálás harmadik fázisát az orosz Gamaleja Intézet SARS-CoV-2 vírus elleni oltóanyaga a Szputnyik V.
A vakcina 91,6 százalékban megvédte a beoltottakat a koronavírustól,
és ezzel egyenértékûnek bizonyult a nyugati fejlesztésû vakcinákkal."
(Index)
Én azt még mindig nem értem, hogy miért ennyire "túlterhelt" az egészségügy... 67.000 kórházi ágyra van kevesebb mint 4.000 covid-os.
Már több gyógyszergyártó is kifejlesztette a 95% feletti hatékonyságú oltást, de még fogalmunk sincs, hogy hogyan terjed a vírus, meddig él gazdatest nélkül.
Tudjuk, hogy szart sem ér a textilmaszk, de kötelezõ hordani. Étteremben terjed, focimeccsen nem! Az ingyenes parkolás pedig pusztítja!
Cili állítása szerint valójában 350-en haltak meg idehaza covid-ban. Mi lett volna ha nem védekezünk? Akkor lehet 1.000 fõ is belehalt volna? Az azért kevesebb lett volna, mint azok száma, akik az ellátás hiányába haltak bele. Ez ennyira kamu, hogy fáj....
Én továbbra sem értem, hogy ha végül mégis kiderült, hogy aeroszolos terjedés van - sõt, esetleg az az elsõrendû terjedés -, akkor miért hangsúlyozzák ennyire a maszk-szigort. Azok annyira kicsi részecskék, milyen maszk fogja meg azokat?
Meg emlékszem, a Nyúlüreg prepper-videóban még arról volt szó, hogy a legtöbbször tárgyakkal érintkezve kapják el az emberek. És ha rendelünk valamit, akkor 3-4 napig tartsuk mini karanténban, stb. Aztán november végén meg már arról cikkeztek, hogy szinte lehetetlen felületrõl elkapni, és nincsenek is errõl dokumentált esetek. De addigra már a fél világot lefertõtlenítettük...
A friss adat szerint eddig 12 463 ember halt meg Magyarországon (0,1 %). Továbbra is hangsúlyozom: valamiben meghaltak, de kimutatták a szervezetükben a covid-fertõzést, így automatikusan covidot írtak be a halál okaként. Ebbõl 363 fõ (2,9 %) volt 50 év alatti. Talán rájuk gondolt Cecília, nem ismerem ezt a nyilatkozatát. A 60 év alatti elhunytak száma most 1105 fõ, vagyis 8,9 % körüli.
A covid halálozási átlagéletkora Magyarországon 75,7 év. Négyezer fõ felett egyedül a 80-89 éves korosztályban haltak meg. A második csoport a 70-79 éves korosztály, 3751 fõvel. Az idõs elhunytakra vonatkozó adatokat én mindig fenntartással kezelném, mert abban a korban sajnos már sok esetben többtényezõs a dolog.
Jó az a kínai :D
Jelentõsen megugrott az Alibaba forgalma
"Az Alibaba Group Holding kedden azt közölte, hogy a teljes bevétele 37 százalékkal, 221,1 milliárd jüanra (mintegy 34,2 milliárd dollár) emelkedett a december végével záródott három hónapban, amely felülmúlta a szakértõi várakozás 214,4 milliárd jüanos átlagát."
Különben valahogy mindig ez van a "gazdasági válságokkal" is. Hogy mégis jut az embereknek mindenre. Jut is, marad is. :)
Arra gondolt, hogy az operatív törzs szent orákulumának tájékoztatása szerint az elhunytak ~3-4%-a volt az akinél nem volt tudomásuk egyéb súlyos betegségrõl, tehát csak a covid és annak szövõdményei felelõsek a halálukért.
12 463x0,03= 373 12 463x0.04=458 tehát maga az orákulum 373-468 fõre teszi a tényleges covid áldozatok számát.
Ez az ismerté vált fertõzöttek (a tényleges számuk tízszeres lehet) 370 336 1%-a (ténylegesen 0.1%-a)
A természetes halandóság napi 350-370 fõ "békeidõben" csak hogy arányosítsunk.
Így már érthetõ!
Azt se felejtsük el, hogy a vakcina igen nagy üzlet. Olvastam valahol egy becslést, hogy ahány oltás szükséges, annyiszor 30 000 milliárd forint bevételen osztoznak a gyártók globális szinten. Nyilván mindegyik szeretne minél nagyobb szeletet a tortából, így érdekük fûzõdhet a konkurens termékek lejáratásához is.
Hetek óta errõl ugatok... és beigazolódott a gyanúm. Itt az elsõ cikk ami elismeri hogy tényleg hatástalan lehet az oltás egyik-másik variánssal szemben.
Ellenállhat a vakcinának az új mutáns
Az Egyesült Királyságban egyes mintákban olyan új koronavírus mutációt találtak, amelyek ki tudják kerülni az antitestek által nyújtott védelmet – írta meg a CNN.
https://index.hu/kulfold/2021/02/03/...ak-a-vakcinak/
:huuu:
Minden gyártónak lesz ideje kibontakozni, a végtelen történet folytatódik. Csak ma két hírt is hozott az Index futószalagja:
Ellenállhat a vakcináknak az új mutáns
Nem hat az antitest-gyógyszer a vírus új változataira. Az új mutációk új fejlesztést igényelnek.
Még jó, hogy éppen tegnapelõtt olvastam egy cikket arról, hogy a mutációkkal szembeni hatástalanság az egy tévhit. :D
Közben tegnapi hír, hogy a kaliforniai paprika mellett már kaliforniai mutáns is van:
Kaliforniának is lehet saját, halálos koronavírus-mutánsa
Lassan lehetne egy új képregény-univerzum a covid-mutánsok csapatáról. De hova tûnt Damon Hill?! Akarom mondani: Hova tûnt az influenza?! Hova tûnt az influenza??!! Szerintem a mutánsok diszkriminálják és kirekesztik az influenzát.
Szia,
A magyar adatok nagyon meg vannak szurve, nagyon keves kerul nyilvanossagra, ezert jobb hijjan innen azt lehet tudni, hogy 4-szer annyi ember van sulyos allapotban, mint ahany lelegeztetve van.
Tehat november vegen-december elejen, amikor 660 ember volt lelegeztetogepen, akkor ez alapjan osszesen kb 2640 embernek kellett volna COVID-intenziv osztalyon lenni.
Normalis esetben (tehat tobb mint egy evvel ezelottig), kb 1000 intenziv a'gy van az orszagban, amibol kb 300 ures (persze ha pl. Pecsett a 16 agyra jut 17 beteg, akkor igen csekely vigasz, hogy Gyorben meg a 16 agyra csak 5 beteg jut, ezert nem lehet/nem szabad azt kepzelni, hogy a 100%-os intenziv agy kihasznalas a jo, az annal kevesebb pazarlas; foleg figyelembe veve, hogy az orszagban egyetlen olyan mentoauto van, amivel intenziv osztalyok kozott lehet beteget szallitani).
Ebbol az a lenyeg, hogy ha 2 betegre jut egy apolo, es az apolok atlagosan heti 60 orat dolgoznak, akkor 1000 a'gyat tudnak ellatni.
Na, most erre az ures 300 apoloval ellatott a'gyra jott 2640 beteg. Ezt hivjak ugy, hogy tulterhelt az egeszsegugy.
Persze a dolgot sok minden arnyalja, mindenekelott az, hogy most nem december eleje van (azota sokat javult a helyzet: most csak 1300 beteg van arra a 300 ures agyra :-), nem veletlen, hogy mar kezdik nyitni az ellatast); "kicsit" nagyobb halalozas mellett lehet 2 helyet 6 beteg egy szakapolora; "kicsit" nagyobb halalozas mellett lehet csak az odavalo COVID betegek felet rakni intenziv osztalyra; es persze "kicsit" nagyobb halalozas mellett lehet az odavalo nem-COVID betegek felet rakni inetnziv osztalyra (ez utobbival felszabaditani tovabbi 350 agyat).
ui2. ugye egyertelmu, hogy amikor a fentiekben azt irom, hogy "a'gy", az nem egy butordarabot jelol, hanem egy olyan komplex dolgot, amihez nem csupan lelegeztetogep es monitor tartozik, de megfeleloen kepzett szakszemelyzet is.
Friss tanulmány is van:
"Csekély annak kockázata, hogy a városokban a gyakran megérintett felületeken keresztül terjedjen az új típusú koronavírus - állapította meg egy nemzetközi kutatás."
(Webbeteg)
Ez megint jó példa arra, hogy Zacher stb. nem hazudik, csak lehet, hogy meggyõzõdése szerint "tudományos konszenzust" állít, de az aztán fél év múlva megdõl. Egy új vírus esetében nehéz biztosat mondani. A mai napig folyamatosan egymásnak ellentmondó híreket olvasok a nagyobb médiumokban.
A Nyúlüreg videó is jóindulatú tanácsokat adott, mert akkor "az vót mon'va", hogy sokkal nagyobb arányban terjed felületekrõl, mint máshogyan. És aki nem fertõtlenített egész nap, azt hülyének nézte a "felelõs, jól informált" többség. Így mennek ezek a dolgok.
Még ilyen figyelmeztetõ kép is volt korábban:
Csatolmány 8906
A háziorvosok 90 százaléka visszajelzett az oltással kapcsolatban, és egynegyedük úgy nyilatkozott, hogy nem ad be covid elleni vakcinát. A média úgy kommunikálja a hírt, hogy a háziorvosok "nagy többsége" részt vesz az oltásban. De szerintem a 25 százalék visszautasító orvos az számottevõ.
(24.hu)
Ha még egyszer azt olvasom, hogy két nap alatt egymillió embert tudnak beoltani... Elgurult a gyógyszer, hogy naponta ezt ismételgetik november óta? Ki a fa**t érdekel, ki kérdezte??
Egyrészt látjuk, hogy nem valóság. Másrészt mi az információtartalma ennek a mániákusan ismételgetett mondatnak? Mit akarnak vele üzenni? Nem jön át. Úgy tekerik már a verklit, hogy a Szovjetunió is megirigyelné.
A kormány most azt mondta hogy nagy terv hogy egyszer majd napi 10.000 embert beoltanak Magyarországon, de még az is csak terv.
Na már most:
Ha napi 10.000, akkor az egész lakosság beoltásához 1000 nap szükséges, ami kb. 3 teljes év. Ehhez adjuk hozzá hogy az immunitás nem végleges, csak valameddig tart, sõt, van aki gyorsan megfertõzõdik. Meg azt, hogy 2 oltás szükséges, nem is egy, szóval az az 1000, az valójában inkább 2000 nap (6 év)? Meg ott a helyzet hogy variánsok és vírusmutációk vannak, amik ellen nem is jó az oltás. (Legalábbis a 2 nappal ezelõtti brit kutatásról szóló cikk szerint.)
Csak én érzem úgy hogy ez szélmalomharc? Vödörrel nem lehet kimerni az óceánt...
Én már nagyjából elkönyveltem, hogy döntöttek a "végtelen történet" forgatókönyv mellett. Csak még nem látom, hogy mit akarnak ebbõl maguknak kihozni, vagy miért lenne ez jó nekik a 2022-es választásokra.
Írtam már:
1. A vakcina a megoldás.
2. "Két nap alatt be tudunk oltani mindenkit." mantra indokolatlan ismételgetése.
3. A beoltottak továbbra is fertõzhetnek, ezért nekik is szükséges a maszk, a távolságtartás, a kézfertõtlenítés. De legalább már nem félnek.
4. A korlátozások eleve maradnak 2021-ben. Ezt már tavaly megmondta Orbán, amikor még egy darab vakcina sem volt Magyarországon, és semmilyen oltási tervvel nem tudott számolni. Már akkor tényként közölte, hogy 2021-ben marad a zárás.
5. Ahogy írod, a lakosság soha nem lesz leoltva. November végéig, 9 hónap alatt másfél millió emberen ment át a fertõzés, ami 15 %. A WHO 80-85 %-os átoltottságot javasol. A közelében sem leszünk soha. A toronymagasan világrekorder Izraelben eddig 30 % kapta meg az elsõ, és olyan 15 % a második oltást.
6. Egy-két hetente felfedeznek egy új mutációt, és már megjött az elsõ, amirõl ki tudták jelenteni, hogy nem hat ellene a vakcina.
7. Vissza az elsõ ponthoz.
Érdekességek:
Merkely Béla, a Semmelweis rektora. MTA doktor, a Kardiológiai Központ igazgatója. Elõször flegmán közli a kollégáival, hogy senkinek nem ajánlaná az oltást. A kérdésre, hogy melyikben bízik, a kínait jelöli meg. Erre zavart csend lesz, majd az egyik kollégája közli, hogy kinyitja az ajtót, és innentõl kezdve látni és hallani fogják, amit Merkely mond.
https://www.youtube.com/watch?v=IoST...ture=emb_title
Lisziewicz Julianna immunológus teljesen lefagy, amikor arra kellene válaszolnia, hogy beoltatná-e magát. Végül kinyögi, hogy õ még várna vele, mert nem tudták még megvizsgálni a hosszú távú hatásokat:
https://www.youtube.com/watch?v=W0pfFGkYZAo&feature=emb_title
Mai Index-hír: a rendõrök egyharmada oltatná be magát. A háziorvosok egynegyede nem szeretne részt venni az oltások beadásában.
Másoknak is kezd leesni:
A jelenlegi oltási tempó mellett még hét évig tart a járvány?
"A Bloomberg Covid–19-adatbázisa szerint a nyájimmunitáshoz szükséges 70–85 százalékos átoltottság elérése a jelenlegi tempó mellett sok helyen közel egy évtizedig fog tartani – tudósít a New York Post. (...) ...Magyarországon kétszeres napi oltási arány mellett így két évbe telhet az átoltottság elérése. (...) A fejletlenebb országokkal együtt közel hét évig fog tartani, míg az oltásokkal világszerte leküzdik a koronavírus-járványt."
"Megfertõzõdött az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elõször Nagy-Britanniában azonosított változatával egy németországi idõsotthon 14 lakója, akik már mind megkapták a SARS-CoV-2 elleni védõoltás mindkét adagját – jelentette vasárnap a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság."
(Index)