0

Thumbs Up |
Received: 54 Given: 140 |
Szia,
Ged: igen, mivel mi mezei allampolgarok vagyunk, ezert van arra szuksegunk, hogy akik ehhez ertenek, azok helyettunk megvizsgaljak ezeket. Ne politikusok dontsek el, hanem jobb esetben az erre sok dolgozoval felkeszult, es ebben napi rutinnal rendelkezo EU hatosag (EMA), rosszabb esetben a "bekeidos" hataskorhoz igazitott letszamu OGYEI (mivel az EU-n belul normalisan az OGYEI-nek nincs joga gyogyszert engedelyezni, ezert logikus, hogy az elmult 15 evben csokkentettek a valos kepessegeit, de legalabb a kozepkoru ott dolgozoknak vannak emlekei, hogy amikor minden oltast ok engedelyeztek az orszagban, akkor ezt hogy csinaltak - ellentetben a politikusokkal, akiknek termeszetesen segg hulyek ehhez).
Shadow177: a Covid-19 legfokeppen nem a kozvetlen hatasaval art, hanem azzal, hogy az immunrendszert "tulporgeti" (ezt szoktak cikotin viharnak nevezni). Tudomasom szerint egyaltalan nics nagy tapasztalat arra, hogy az inaktivalt virus okoz-e ilyen cikotin vihart, mivel a "40 eve keszulo vakcinak" olyan betegsegek ellen vannak, ahol a kozvetlen hatas art, es nem az immunrendszer. Szoval ebbol a szempontbol ez bizony alaposan tesztelendo.
Persze az siman elofordulhat, hogy az lesz a teszt eredmenye, hogy biztonsagos. Csak ezt addig nem tudjuk, amig csak olyan orszagban teszteltek, ahol a virust 2019. dec. 30-an nyilvanossagra hozo orvos, aki "hamis állításaival súlyosan megzavarta a társadalmi rendet" februar 6-an meghalt, majd megse halt meg, csak a korhaz szerint.
Bel
Novemberben egy-két médium lehozta, hogy az influenza figyelõszolgálat adatai szerint még nincs influenza az országban.
Aztán január elsõ hetében megint közölte pár forrás, hogy továbbra sincs influenzajárvány.
És most a napokban újra belefutottam egy híradásba arról, hogy nyoma sincs az ilyenkor szokásos influenzának.
Erre nyilvánvalóan nem jelentenek magyarázatot a korlátozások, hiszen a koronavírus-járvány a korlátozások ellenére jelen van. Az éves influenza pedig sokkal fertõzõbb, mint a covid. A koronavírus esetében a járvány végére a világ népességének kb. 0,8 %-os fertõzöttségével számolhatunk (remélem, nem lesz nagyobb az arány), míg az éves influenza az emberiség nagyjából 5 %-át szokta megfertõzni. Tehát ha koronavírus-járvány van a korlátozások mellett, akkor influenzajárványnak még sokkal inkább kellene lennie.
De gondolom, hogy erre megint lesz egy mondvacsinált "magyarázat", vagy pedig agyonhallgatják a dolgot. De olyan égõ már az egész, vagy nem is tudom, hogy mi a jó kifejezés. Kínos? Szekunder szégyenérzetem van már, ha meghallok egy politikust, vagy elolvasok egy "híroldalt".
Erre újra csak azt tudom mondani, hogy 2009-2010-ben a "felkészült és rutinos" EU minket is megetetett azzal, hogy veszélyes világjárvány van, ami ellen szükséges a lakosság minél nagyobb részének a mielõbbi beoltása. Majd 2011-ben az Európai Parlament kiadott egy állásfoglalást arról, hogy hát mégsem volt semmilyen pandémia, ellenben oltásgyártók nyerészkedtek ellenõrizetlenül. Itt olvasható a Fidesz akkori közleménye, "A H1N1-pánik tanulságai" címmel. Tíz év nem volt olyan régen, gondolom, hogy te is emlékszel ezekre a dolgokra.
Tudom, hogy a H1N1 nem hasonlítható össze a coviddal, de az akkori mechanizmusok a mostani mechanizmusokkal, folyamatokkal összevethetõek. Tényleg nem értem, hogy miért kellene ennyire az EU-ba kapaszkodnunk. Mint mondtam, tíz év nem olyan nagy idõ, és akkor csúnyán aláásták a bizalmat. Vagy számodra úgy tûnik, hogy 2010 óta megreformálta magát az Unió?
Nem értem, hogy ebben mi az érv, hogy Kínában ki milyen hamis állításokat tett. Amikor az Európai Parlament egész 2011-es állásfoglalása arról szól, hogy hamis állítások, ellenõrizetlen állítások, tisztázatlan fogalmak voltak a H1N1-helyzetben. És Áder is arról beszélt, hogy országokat kopasztottak meg az oltásgyártók úgy, hogy nem is volt szükség az oltásra. Persze ez nem 2009-2010-ben derült ki. Akkor még csak hülyének nézték és kiröhögték azokat, akik errõl beszéltek. Elõttem van, ahogy a híradóban valamelyik híres orvost nyilatkoztatták. És szinte pökhendien beszélt arról, hogy a vitamint felejtsük el, nem véd, és nincs más védekezés a H1N1 "járvány" ellen, csak az oltás. És a kismamák is adassák be, emlékszem, mert egy barátnõm akkor volt várandós.
Tehát akkor az volt az "összeesküvés-elmélet gyártó", aki ennek az ellenkezõjét mondta. Egészen addig, amíg az Európai Parlament le nem írta, hogy az "összeesküdözõknek" volt igazuk, és onnantól már nagy hanggal errõl beszélt az egész Fidesz is. És akkor még a valóság fele nyilván nem szerepel az Európai Parlament állásfoglalásában, ahol csak virágnyelven leírták az elkerülhetetlen minimumot arról, hogy mennyi mindent basztak el a H1N1-helyzetben.
Szerintem most is ez a szitu. Nem vagyok virológus, sõt még az eü-ben sem dolgozok, de nekem tökre gyanús ez az egész színjáték. Annyi az ellentmondás, hogy már követhetetlen. Munkám miatt, kinéz nekem egy oltás, de szerintem hamarabb fogok munkahelyet váltani, mint hogy beoltsanak. Ellenzem a beoltásomat, de senkit sem gyõzködök az én véleményemmel. Ha kérdezik, olmondom. Tiszteletben tartom ha valaki oltatja magát.
Nagyon unom már az intézkedéseket. Útálom a maszkot, hiányoznak az éttermek, kávézók. Feszültek az emberek. Várom már az elõadás végét, hogy újra élhessük az életünket.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
A lezárás, a covidióta maszkabál és az egész népnyomorítás margójára:
Idõs rokon, bekerült a korgázba gerinc sérüléssel. Három hét bent lét után elkapta a vírust. Nem ment kocsmába, uszodába, koncertre, buliba, semmi olyan helyre amelytõl távol kell tartani a pórnépet. Körülötte mindenki maszkot, vegyvédelmi ruhát és fertõtlenítõbõl szõtt felhõt viselt. Õ meg csak feküdt ott igen szerényen és elkapta. Akkor mennyit is ér a maszk, meg a lezárás????
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Thumbs Up |
Received: 88 Given: 35 |
Igen, ugyanarról beszélünk, én csak azt hangsúlyozom, hogy ez csak bizalmi alapon mûködhet. Hiszen ha nem vagyok virológus, akkor azt sem tudom teljes biztonsággal eldönteni, hogy ki a szakértõ. Vannak jó és kevésbé jó virológusok. Vajon egy jó virológust ki alkalmaz? Egy profitorientált gyártó, aki zsíros fizetéssel magához csábítja a jó szakembereket, válogathat közöttük. A kevésbé jó szakember, meg el megy tanítani az orvosi egyetemre, vagy hatósági szervhez, ahol nem fizetnek olyan jól, nem is kell olyan jó teljesítményt nyújtani. Ezek persze csak feltételezések, biztos vannak lelkiismeretes jó szakemberek, akiket nem csábít a nagy fizetés, ha éhbérért felügyelhetik a nép egészségét
Szóval elfogadjuk, ha az OGYÉI elfogadja, sõt azt is elfogadjuk, ha az EMA, de azt is elfogadjuk, ha az UK-ban elfogadnak egy gyógyszert? Ott is szakértõk dolgoznak, meg az USA-ban is, akkor fogadjuk el az angolok engedélyét, az FDA engedélyét is mert megbízunk az amerikaiakban, az angolokban, hiszen õk a fejlett nyugat, és a szövetségeink. Ez - szerintem - nem idegen az emberek gondolkodásától. Az oroszokban és a kínaiakban viszont nem bízunk ennyire. Érdekes, hogy, hogy egy rakás információt rájuk bízunk azáltal hogy megvesszük, használjuk az általuk gyártott kütyüket, de az oltásukban nem bízunk. Ha jól tudom, akkor a kormányrendelet ami lehetõvé tette a kínai cucc engedélyezését azt írja elõ, hogy "az EGT-s tagállamok és Nagy-Britannia területén engedélyezett vakcinák mellett most már elfogadja azokat a vakcinákat is, amelyek legalább három – köztük legalább egy európai uniós vagy európai uniós tagjelölt – államban engedélyezettek, és legalább egymillió fõnek beadták." Tehát valamely országok (köztük uniós tagjelölt) hatóságai már engedélyezték és legalább 1 millióan már megkapták. Ez alapján nem kéne félnünk a kínai vakciánól, de bizonyos médiában azt sulykolják, hogy mégis félnünk kéne. Viszont semmi támasza nincs az viszolygásnak, csak az emberekben (bennem is) élõ elõítélet. Amirõl viszont nem esik szó, hogy ha a nyugati gyártók tudnának annyit szállítani, amennyi kell, akkor fel sem merült volna az orosz, vagy a kínai vakcina. Ergo vészhelyzet van, muszáj a szabályokat rugalmasan kezelni.
Arra számítok, hogy a kínai vakcinát egészséges meghatározott korcsoportnak fogják ajánlani, a nyugati cuccot meg lefoglalják a rizikós betegeknek. Az influenza elleni oltásnál is ez volt, a jobb, gyerekeknek, idõseknek adható 4 komponensût lefoglalták.
Thumbs Up |
Nyilván nem 100%-os. Bel részletesen leírta a fertõtlenítés lépésit korábban. Egy hiba és már annyi.
Ez a "covidióta maszkabál" arra talán elég, hogy a betegeket ne a kórházfolyosó padlójára kelljen letenni a túlzsúfoltság miatt. Minden ország ezt akarja elkerülni: az eü rendszer túlterhelését, összeomlását. Senki nem tudhatja biztosan, hogy maszk, meg korlátozás nélkül hol tartanánk.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Körülbelül ugyanitt tartanánk.
Esetleg:
-nem lenne egy kisemmizve egy csomó ember
-nem haltak volna meg egy csomóan ellátatlanság miatt
-nem lenne egy csomó mentális megbetegedés a rettegéskampány és a fogság miatt
-a kórházfolyosós szöveget meg tegyük a mûjégpályán tárolt holtak és a közparkokban nyitott tömegsírok mellé ahová való
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Thumbs Up |
Esetleg. De esetleg rosszabb is lehetett volna. Se Te se én, sem senki más nem tudhatja biztosan, hogy hányan haltak volna meg, ha nincs korlátozás. Én nem állítom, hogy százezrek, de valószínûleg többen, mint amit most mutat a "számláló". Nem tartom valószínûnek, hogy az elsõ hullám során közzé tett olaszországi számokat csak kitalálták.
Részemrõl a kisemmizett csomó embert, ellátatlanság miatti csomó halottat, csomó mentális beteget is odasorolhatjuk a többi hír mellé, amit nem tapasztaltam, csak olvastam. Ezeket is csak a hírekbõl hallottuk, mint a többi (rém)történetet. Mindenki azt hiszi el, ami jobban illik a világképéhez. Aki összeesküvést keres a sorok között, azt is megtalálja.
Igen, és azt sem tudhatjuk biztosan, hogy a korlátozások mellett hányan haltak meg. Magyarország több más állammal ellentétben mindenkinél a covidot jelöli meg a halál okaként, aki meghalt valamiben, és kimutatták a szervezetében a vírust. Itt a helyi kórházban is volt egy negyvenes nõ, akit bevittek szívinfarktus gyanújával. A teszt nem mutatott ki nála covidot, de azért a kardiológián beöltöztek. Aztán ment is a telefon, hogy mégis covidos a hölgy, mert a vérvizsgálat kimutatta. Végül szegény nõ meghalt, a kardiológián pedig mindent rendben találtak, egészséges volt a szíve. Gondolom, beírták a halál okaként a covidot, de ezt nem tudom biztosra. A lényeg, hogy ezek szerint nem tudták, hogy miben halt meg. (Elhalt a szövet, leálltak a szervek, valami ilyesmit mondtak.)
Szóval mi csak számokat látunk, amiket a sajtó leközöl. Zacher is csak azt tudja mondani a tévében, ami a hivatalos verzió a vakcinákról. Tíz évvel ezelõtt azt hajtogatta volna az ATV stúdiójában, hogy értsük meg: sertésinfluenza pandémia van, a vitaminok nem védenek ellene, és szükséges az oltás. Nem azért mondta volna ezt, mert hazudik. Hanem azért, mert neki is ezt mondták. És úgy van vele, hogy kell egy stabil pont, amiben megbízunk - EU szakemberek, stb. És ha õk ezt és ezt állítják, akkor beülök az ATV stúdiójába, és odaállok melléjük, mert akkor az úgy van, mert õk a stabil pont. Csak ez a stabil pont éppen tíz éve vágta el maga alatt csúnyán a fát. És ez nem "összeesküvés", hiszen õk maguk ismerték be és írták le. Márpedig ha az Európai Parlament kénytelen leírni valamit, akkor ott lehetett még gebasz bõven a leírtakon túl is.
És arra például van valakinek magyarázata, hogy miért maradt el eddig az influenzajárvány? Évente 5 % körüli a fertõzési aránya, tehát ha a korlátozások mellett dübörög az ötödannyira fertõzõ covid, akkor tombolnia kellene az influenzának.