Nemcsak hogy nem zavarja õket a kamera,de még azon is megakad a szemük.
Printable View
Nemcsak hogy nem zavarja õket a kamera,de még azon is megakad a szemük.
miért titkolnák? van, akitõl félniük kellene? most tolják be a köztudatunkba, hogy õk lesznek a megmentõink.........
Én ugyan így voltam egy gépkarbantartó szakközéppel, majd érettségikor kiderült, hogy senki nem keresi a szakmánkat, majd behülyítettek, hogy végezzük el 1 év alatt az autószerelõt, ami amúgy 3 év volt. Belementem, elvégeztem...Azóta még vagy 4 szakmát megcsináltam, mostanra diplomás vagyok és így sem könnyû.
Azért nem bántam meg..Lada, trabi és társai most is jöhetnek simán szerelésre, vagy a saját verdám karbantartása is megy. A fémipari alapképzés azért jól jön, gyakorlati haszna van..
Most a sok kocka között én vagyok a Mcgiver:haha:
Akkor ott valami más susmus lehetett, mert nálunk már a felvételinél kiosztották az ofisöl szakképzési tematikát (vagy valami ilyesmi neve volt), abban szépen részletezték, hogy mi a szak neve, ez mit jelent a gyakorlatban, milyen végzettséget ad, ehhez milyen fõbb tantárgyak lesznek, stb. Én úgynevezett szakosított érettségit kaptam, azaz a szamai tárgyakból volt egy összevont érettségi tételsor is, arra kaptam a jegyet, és az az egy tantárgy (mivel benne volt a bizonyítványban is) egy bizonyos okj képzésnek felelt meg.
Persze ma már törvényeket is változtatnak visszamenõ hatállyal, egy-egy oktatási szabályzat ehhez képest piskóta :(
"Egy diákcsíny miatt 172 diákot és 24 felnõttet kellett kiterelni hétfõ délelõtt a szolnoki Sipos Orbán Szakközépiskolából, ahonnét hét tanulót rosszullét miatt kórházba vittek.
Az intézményt azért ürítették ki, mert a falai között szúrós szagot észleltek, amirõl kiderült, hogy egy diák által az iskolába hozott paprikaspray-bõl került a levegõbe.
S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivõ az MTI-nek elmondta: a katasztrófavédelem segítségét az iskola gondnoka kérte, aki arról tájékoztatott, hogy szokatlan, szúrós szagú gáz érezhetõ az épületben. A tûzoltók mellett a katasztrófavédelmi mûveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. Az iskola dolgozóit és tanulóit idõközben kiterelték az épület elé, összesen 196-an hagyták el ideiglenesen az intézményt. Végül kiderült, hogy a szúrós, kellemetlen szag nem a gázvezetékbõl, hanem egy paprikaspray-bõl származik.
Az intézmény igazgatója az Új Néplap címû megyei napilap internetes hírportáljának elmondta: a paprikaspray-t egy diákjuk kapta karácsonyra, és egy társával kipróbálta. Az eset egyik következménye, hogy hét tanulót kórházba vittek rosszullétük miatt.
Az ügyben a rendõrség vizsgálatot indított." (MTI)
Gáztámadás!
http://0.tqn.com/d/chemistry/1/7/n/l/gasattack.jpg
Kórházba mi? A hirtelen jött iskolai szünet mindig szuper! :rolleyes:
Hagyjuk már... egy kis gázspray és egy egész iskola rosszul lesz?
Kaptak a lehetõségen, hogy lehet lógni az iskolából :D
egy másik topicban megkérdeztem, de nem reagált rá senki, hát megpróbálom még egyszer: valaki utánajárt már annak, hogy az alu edényekbõl kioldódó alumínium tényleg szerepet játszik-e az alzheimer kór kialakulásában? van errõl valami komoly infó azon túl, hogy ..."én is ezt hallottam..."
Szerintem, ez olyan "városi legenda".
Azt tény hogy az alu csajkám amikor vizet forraltam benne a vízzel érintkezõ részén elszínezõdött, de ettõl még nem feltétlenül lesz káros hatása.
Elég sok mindenben hasznának aluminiumot... mondjuk régen az azbesztet is sok helyen használták :confused:
Az aluminium nagy mennyiségben mérgezõ az idegrendszerre.
Anno a kémiatanárnõnk frászt kapott az alufóliába csomagolt tízóraitól, mert tönkreteszi az idegrendszerünket.