Nem tudom hová tegyem, csak iderakom. Talán az emberi természetbe is mehetne, mert nagyon elb.szott egy dolog ez...
https://www.youtube.com/watch?v=snodjjN5SZk
Printable View
Nem tudom hová tegyem, csak iderakom. Talán az emberi természetbe is mehetne, mert nagyon elb.szott egy dolog ez...
https://www.youtube.com/watch?v=snodjjN5SZk
Kiskutya volt benne (vagy egy kojot kölyök). A hivatalt felhívtuk, nem jöttek ki, nem hívtak vissza... Úgyhogy elástam szegényt egy gödörbe. Ennyi a történet.
Elképesztõ... :hogymi:
Kevesebbet írok, meg videó se lesz szerintem a hétvégén. A derekam hetek óta szétmenve, aztán torokfájás, tüsszögés, taknyosság. Közben a betegeskedés mellett, itt volt az állat-elásós ügy is. Ma meg tankoltam, postára mentem, majd a Walmartba. Persze kerülõúton, mert a hidat javítják. Azt se tudom hogy legális-e nekem azon az úton menni ahol mentem. Értem én hogy autópálya féle, de akkor is az ha csak 3 sávja van? Meg rá van írva hogy 30-40 mérföld / óra a maximum, mivel városon belül van. Annyit bír a robogóm is. Az autósokat nem zavartam, csak egy dudált rám, de az is szembõl. De az is miért? Nem tudhatja hogy robogó-e, vagy 150-es motor. 150-essel autópályán is lehet menni. Szóval bonyolult...
Lemértem itthon, 34 kiló kaját/kólát vettem. Visszafelé sétáltam a motoromig, sõt a motort toltam is egy ideig, mert egy szakaszon kettõs-záróvonal volt, azon meg nem lehet átmenni. Véletlenül nem ott fordultam le ahol akartam, de végül is úgy is jó felé mentem, aztán amikor kiértem a megszokott útvonalra, onnan már sima volt az út hazáig.
Jól leizzadtam, cipekedés meg minden, de sok választásom nem nagyon van. Ha nem öltözök fel, megfázok a motoron, ha meg rendesen felöltözöm, akkor a boltban izzadok le.
:)
Derekadra esetleg Shakti balzsam? Nem tudom, ott kapni-e.
A gond hogy azt se tudom mitõl lett. Nem emeltem nehezet, nem is fáztam meg. Kint voltam a konyhában, egyszer csak elkezdett nagyon fájni a derekam. Aztán eltelt 3 hét és még mindig fáj. :confused: Fene tudja.
Meg azt sem értem hogy miért most vagyok megfázva. Sok év óta ez az elsõ telünk ami nagyon enyhet, meg fûtésünk is van rendesen, több mint elég a propán gáz, 20 fok van bent. Ráadásul ez az elsõ alkalom hogy egy rakás vitamint is szedek. Erre pont most betegszem le és most kap el a nátha? :hogymi:
Majd rendbe jövök. Túl sok helyre nem fogok mászkálni szerintem. Boltba egy hétig nem akarok menni, esetleg megyek a szemétlerakó helyre. Gondoltam hogy videó kéne majd róla, mert miért ne...
Itt meg egy kép arról hogy hogy járok boltba mostanában. Nem csak a nagy hátizsák, hanem elõre megy a 24 órás 5.11-es. Elsõre a kicsit, aztán rá a nagyot hátra, és a nagy fogja a kisebbet, nem csúszik semerre. A 24 órásba a kóla, a 72-esbe az étel és a többi.
https://i.imgur.com/Bk0arCQ.jpg
:)
65 dollárból mit vettem tegnap:
- 3 szeletelt olcsó kenyeret
- 1 szeletelt kicsit drágábbat
- 4 x 2 liter "óccsó" kólát
- 1 literes tubusos salátaszószt
- 4 és fél kiló csirke-burger húst
- 3 liter alkoholos kézfertõtlenítõt (le volt árazva)
- 1 fej salátát
- 1,5 kiló mozzarella sajtot
- 250 gram chipszet
- 4 liter joghurtot
- 1 kiló Roma paradicsomot (nem tudom miért hívják így)
Ebben az adó is benne van. Az étel után nem kell adózni, de a kézfertõtlenítõ után igen. Sok kenyér, sok csirkehús, úgyhogy el leszünk vele sokáig. :) A csirkébõl kijön 66 darab szendvics.
De miert nem viteted ki a Walmartal? Ok csinalnak hazhoz szallitast. Bar lehet, hogy ahol laktok oda nem.
Van romlandó áruval házhoz szállítás, de elég borsos áron. Hogy odamenjek motorral, az nekem fél dollár. Hogy kiszállítsák, az meg $10. Tíz dollárból 3-4 napon át ketten eszünk. És ha kihozzák akkor a kellemes motorozás is elmarad. Amit hozatok az az ami nem romlandó, tejpor, kakaópor, a nagyon nehéz vagy nagyobb méretû dolgok. :)
Ja ertem. Itt Canadaban 75 dollar felett ingyenes kiszallitas van.
Itt a normál Walmart oldalon 35 dollár ha jól emlékszem, viszont két dolog vele a helyzet, az csak nem romlandó árura vonatkozik, tehát se zöldség, se fagyasztott hús, se gyümölcs. Illetve lehet hogy ingyenes kiszállítás van, viszont az online árak rend szerint drágábbak mint a bolti. Plusz észrevettem hogy rengeteg dolgot már nem küldenek ki. Pl. zabpehelybõl rendeltünk mindig 15 kilót. Hát, nem hozzák már ki azt sem. Pedig nálunk az az egyik alap amit eszünk. :hogymi:
Lehetne olyan is hogy 500 dollár, de akkor ingyenes kiszállítás és semmi emelt ár. Évente 1 rendelés és a tartós élelmiszerre nem lenne gondunk.
De jó...
Gondoltam elviszek a kukásokhoz egy zsák szemetet, aztán onnan továbbmegyek a postára és a boltba. Elmotoroztam már a világ végére, erre eszembejutott hogy nem volt nálam maszk. :duhos: Úgyhogy a szemetet le tudtam adni, de a boltba nem mehettem, úgyhogy hazajöttem.
Nem tudom minek erõltetik a maszkot, ha egyszer nálunk mindig volt, mégis a mi államunk áll jelenleg a legrosszabbul.
Lélektani hadviselés. A maszk tudat alatt szorongást generál. Emellett személytelenné tesz, még inkább elidegeníti egymástól az embereket.
Ma megláttam a felderítõt. Nagy, kigyúrt hangya volt. Már napokkal ezelõtt észrevettem a lyukakat az udvaron, ami annak a jele hogy az enyhe tél megint milliárdnyi hangyát eredményez. Persze inkább a hangyák mint a kemény tél, de akkor is. Azt hiszem hogy komolyan utánanézek majd hogy mivel kéne õket kicsinálni. Talán hígított hipóval? Az nagyszerûen mûködik a bogarak és rovarok ellen, mert a páncéljuk nem áll neki ellent és gyorsan elpusztulnak tõle. De valami olyan is kéne amit levinnének a hangyavár mélyére. 3-4 igen komoly vár van a ház körül, azokkal kéne valamit csinálni. Kémiai hadviselésre van szükség, csak még nem tudom hogy pontosan milyen anyaggal. Nem szeretném ha a házat is elkezdenék szétrágni, valamit lépni kell majd ellenük.
Kontakt hangyairtó, van belõle uv álló is kültérre. Lefújsz tárgyakat, körberakod vele a bolyt (a poros földre szerintem nem érdemes fújni), meg a háznak a megfelelõ részeit is lefújhatod, illetve az útvonalukon bármit.
Illyetve ilyen kis mûanyagbigyókában lehet kapni azt a cuccot, amit le tudnak hordani, azt is lehet, hogy a boly mellé érdemes, de lehet, hogy az útvonalukon valahova.
Persze vannak mindenféle általános szerek amik jók lehetnek, de én rámennék a speckóra, ez a kontakt spray ez jó cucc... A fehér por is hasznos lehet, amit lehet kapni.
Nem hiszem, hogy nagyon más lenne a felhozatal ezekben a termékekben itthon, meg kint, azt se, hogy egy vagyonba kerülnének
Van az a barna mûanyagos lehordós cucc, ez nem kellett nekik.
Most fokhagyma granulátummal való bejárat torlaszolással kísérletezem, vegyes eredménnyel, ha vizet kap felválik és kibujnak.
Kigyúrt hangya! :haha: Kinyomják fekve a testsúlyuk többszörösét. :)
Kis testmozgás kellett a levegõn, úgyhogy kivágtam egy kiszáradt fát és felaprítottam.
Aztán meg kitisztítottam az erdõbe vezetõ ösvényt, belógott oda is mindenféle fa, ág, meg minden. A múltkor már nem tudtam hátramenni és úgy jutottam be 15 méterre mintha a Mission Impossible-ben lettem volna Tom Cruise. Úgyhogy láncfûrésszel levagdostam mindent, most már tornamutatványok nélkül is hátra tudok menni. :)
A múltkor hallottam hogy megállt egy jármû egy kicsit, majd újra elindult, kinéztem, egy teherautó volt. Gondolkoztam rajta hogy vajon miért állhatott meg.
Aztán ma mentem a városba és nem volt ott a kidobott karosszék. Ahogy 1-2 másik nagyobb szemétcsomó sem, a szomszédok portája elõtt.
Akárki volt a kisteherautóval, összeszedte a szemetet. A fából készültet is (pl egy törött fa-ládát), meg a vas részeket is (a karosszék alját). Ennyivel kevesebb probléma. :thumbup
A múltkor 9 két literes kólát hoztam az egyik boltból, most a másikba mentem olcsó kenyérért és csirkehúsért. 5 kenyér, 8 kiló csirkehús. Ha már ott voltam hoztam egy nagy ketchupot és 2 nagy tubus ranch szószt is, meg egy fej salátát. És a szokásos 1 zacskó csipszet az asszonynak, hogy örüljön. Jól feltöltöttem a hûtõt.
Odafelé menet az egyik ház teraszán volt egy tetovált fekete fickó, röhögött, hadonászott és kiabált felém. Menõnek képzelte magát de szerintem elég kínos volt ahogy viselkedett. Azon röhögött hogy robogóm van? Miért, tán most látott olyat elõször? Meg egy apró putri ház teaszán volt, azért arra ne legyen túl büszke szerintem. Vagy csak be akart szólni valakinek, mert attól érezte magát kemény csávónak. A városban is volt néhány ilyen alak. Na mindegy.
A lényeg hogy elintéztem a bevásárlást. ennyivel elleszünk vagy 1 hónapig. :)
https://i.imgur.com/biniB6U.jpg
Egy rövid videó.
https://www.youtube.com/watch?v=oTYUdKeW-I0
Tegnap is kiakasztottak.
Tavaly tél beállta elõtt a gázosok a számlára írták hogy szivárgásvizsgálatot végeztek. Arcon csaptak érte 70 dollárral. Nagy lehúzás. Nehezen, de sikerült beszélni az illetékesekkel, azt mondták hogy ha kifogy a tartály és üres, akkor el kell végezniük, mert ez a törvény. (Amit NAGYON kétlek, de oké...)
Most ugye még van 23%-nyi gáz a tartályban, felhívtuk õket hogy elzárnánk, mert már elég csak radiátorral fûteni egy kicsit reggelente és éjjel, de nappal már jó idõ van. Erre megmondták hogy ne piszkáljuk, meg különben is, ha elzárjuk attól még úgyis meg fogják vizsgálni a szivárgást.
Aha. De akkor mi volt tavaly a szöveg arról hogy akkor vizsgálják ha üres? Ha nem üres, akkor is? Ez elég nagy önellentmondás. Nem lehetséges hogy csak rohadtul le akarnak húzni évente 70 dollárral? Ami mi a francnak akarnánk égetni a propánt egész nyáron, még 40 fokban is? Annak mi lenne az értelme?
Úgyhogy tegnap lekapcsoltuk a kazánt, mert 70 dollárt bukni fogunk, viszont 200 dollárnyi propán van a tartályban.
Teljesen mindegy mit csinálunk, így is-úgyis lehúzás az egész.
:duhos:
Mindegy, ez van, nem lehet mit csinálni.
Inkább itt van valami más.
12:30-nál gyõzelem, de sajnos mégsem.
15:17-nél meg vicces részlet. :haha:
https://www.youtube.com/watch?v=5d1MbZm2V3Q
Szemetet vittem a kukásokhoz, ahogy szoktam. 3 dollár egy fél nejlonzsák. A múltkor is váltottak pénzt ötösbõl, úgyhogy annyit vittem most is. Nem voltak egy dollárosaim. Odamentem, fickó ott volt, jön a zsákért. Rendben, odaadom neki, aztán veszem elõ a pénzt, mondom neki hogy most is csak 5 dollárosom van. Mondja hogy jó, átveszi a pénzt, majd elsétál és elköszön. Én meg nézek hogy ilyenkor mi van, hol a visszajáró. :confused: Nincs. Ennyi. Nem reklamáltam, lehet hogy csak félreértette, vagy nem tudom. 2 dolláromnak odalett, pedig õ biztos többet keres mint én. Ilyen esetekben arra szoktam gondolni hogy majd a Jóisten valahogy máshogy visszaadja ami elveszett.
Lehet, hogy borravalónak gondolta? Vagy esetleg a szemétszállítás is drágult?
Azt hitte hogy borravaló...
Holott én Mr.Pink véleményét osztom a témában.
https://www.youtube.com/watch?v=XBi1ZSn8sMM
Tegnap a macskák egeret hajkurásztak a házban. Ma a döglött egér ott volt a hálószobaajtónk elõtt. Rátettem egy szemeteslapátra, de valami gyanús volt rajta. Megnyomtam párszor a seprûnyéllel a mellkasát, erre a mancsa megmozdult és elkezdett lélegezni. Látszólag nagy fájdalmai voltak. Sajnáltam, gondoltam hogy fogom a 22-est és hátraviszem, megadom neki a kegyelemlövést. hátravonultam vele az ösvényen, de akkor az egér felült, aztán felállt, majd a szemét is kinyitotta. Letettem és lassan, de kicsit mászkált. Nem lennék biztos benne hogy nem pusztul el, mert volt egy seb a hasán, de akaraterõ van benne, úgyhogy talán megússza. Úgyhogy nem végeztem vele, hanem ha már kellett neki a második esély akkor megkapta. Örülök hogy nem nekem kellett végeznem vele. Remélem nem jön be újra a házba.
A macskák nem tudom miért végeznek félmunkát. Ha már megkínozzák az egeret, a nyakát is törjék el, hogy ne szenvedjen többet. De nem, csak bántották, aztán megtízóraiztak és lefeküdtek aludni.
:rolleyes:
Benéztem a városba, csak úgy, megnéztem a postafiókom, hazahajtottam. Megálltam volna egy pillanatra, úgyhogy lassan fék behúz, erre az elsõ kerék ki oldalra, én meg elestem. Szuper jól le van megint szórva az út kerek kavicsokkal, ami az autóknak nem gond, de biciklivel, motorral, kész életveszély. Úgyhogy estem egyet, bal térddel kavicsokra, aztán jobb oldalammal bele a porba. A térdem lehorzsolódott egy kicsit, meg bedagadt, de annyira nem vészes. Két nadrág volt rajtam, a vastag BDU meg nem könnyen szakad. A motornak csak a kézvédõje karcolódott össze, úgyhogy nincs nagy kár, szerencsére.
De mindig ezt csinálják. 2-4 hetente jön egy nagy gép ami végigszórja kerek kavicsokkal és kis kövekkel az utat. Ha utána egy úthengerrel végigmennének rajta, akkor nem lenne gond, de ez így elég balesetveszélyes.
"Szorgalom: változó" :D
Tegnap a biztonság kedvéért már én is felvettem. Amikor le van szórva az út, akkor mindig kéne...
Ketten is kérték hogy beszéljek errõl, úgyhogy gondolom hogy érdekes téma. :)
https://www.youtube.com/watch?v=DLMdQMAbVho
Biztonsági õrös történetek, mikrofon és sportbolt
https://www.youtube.com/watch?v=gs6JZolB0d0
Ha véletlenül játszotok egyszer a Jagged Flashback nevû játékkal, akkor ne lepõdjetek meg ha találkoztok egy Tulelo Thatmaninblack nevû NPC karakterrel. :haha: Annak idején amikor a játék készült, Kickstarteren adakoztam rá, és a nevem felkerült egy listára. Úgyhogy az egyik falusi ember az én nevemet kapta.
https://i.imgur.com/OlVEboT.jpg
Keményen dolgozom az új videómon. Ma befejezem, magyar idõ szerint péntek délután 2 körül megy fel. Húzós téma több mint 10 percben.
Széljobbról középre (komoly téma videóblog)
https://www.youtube.com/watch?v=ZLtuYBeo4bU
Videó leírása: - Érthetõ okokból nehezen szántam rá magam erre a videóra, rossz érzéseket kelt bennem a visszaemlékezés, de talán segít majd néhány embernek akik hasonló helyzetben vannak mint én voltam sok évvel ezelõtt. - Nem tudom hogy a Youtube mennyire fogja majd vissza a videót, hogy korhatárossá teszi-e, stb, ahogy azt sem tudom hogy a hozzászólásokat mennyire fogja automatikusan törölgetni és letiltogatni. A témát tekintve esélyes hogy megint beindul a cenzúragépezet, mint az LMBT témájú videónál. Mindenesetre mindenki fogalmazzon óvatosan, bármit is ír, talán akkor megmarad a komment.
Július 4., Függetlenség Napja
Az ünnepnap alkalmából lõttem néhányat .357-essel.
https://www.youtube.com/watch?v=6XttKNrY6RA
Saját videó hétvégére:
Fegyvertartás melletti ellentüntetés 2018-ban
https://www.youtube.com/watch?v=1MtSXNBKhyQ
De jó... néhány idióta hajtott a kocsival keményen, aztán itt a ház elõtt belehajtottak az árokba. Már vagy 1 órája zúgatják a kocsit, csapkodják az ajtaját és káromkodnak. Ezért nem kéne esõ után sáros földúton, ködben gyorshajtani. Most hallgathatom a szitkozódás meg autózúgást.
Frissítés: Szerintem ezek be vannak rúgva vagy nem tudom. Kiabálnak mint az õrültek és kint mászkálnak a vak sötétben. Na, ilyenkor is örülök hogy vannak fegyvereink itthon. Miféle idióták ezek?