.
Printable View
.
ez bõdületes tájékozatlanságról árulkodik. Hibás alapokra csak hibás következtetések építhetõek, így nem csodálom, hogy szerinted É-Koreában gyártják a kia alkatrészeket (gondolom Kaesong se mond semmit) és a japán tradicionális kovácsolásvól vezeted le, hogy a kínaiak milyen termékeket készítenek. Ezek az országok nem csak gazdaságilag, pénzügyileg és kulturálisan különböznek de szemléletmódban is.
-
Doom szerintem Dél-Koreára gondolt...:cool:
Amúgy itt többeknek van jó tapasztalata kínai késekkel és egyéb termékekkel. Többek között nekem is..nem feltétlenül bilivas az acél és esik szét darabokra az egész...pont aza a jó a kínaiban, hogy annyira olcsó, hogy tudod próbálgatni és nem sajnálod szétcseszni sem. (Vagy ez csak innen a balkánsarkáról tûnik jó tulajdonságnak?)
A gyártásról meg csak annyit, hogy a legtöbb esetben az eredeti márkatulajdonos gyártó is kínában gyártat...a fél világ kínában gyártat...az okos kínai pedig egyreinkább képessé válik arra, hogy megközelítõleg hasonló minõséget produkáljon az éjszakai mûszakban:thumbup
ismét erdöben voltam ki probáltam a kicsi CRKT RSK MK5 késemet ( mert eddig még nem nagyon csapkodtam vele )
az ág levágását Esee késsel csináltam a crkt-val inkább csak a bot hegyét alakítottam ki.
Jó kis kés,föleg ha kisebb részek megmunkálásáról van szó ahol kényelmetlen lenne a nagy penge,de viszont egy vastagabb ágat nem szívesen vágnék ki vele ( képes rá ) mivel akkor már kényelmetlen tud lenni a fogása.De az éle jó vitte rendesen,én paracorddal használom,kialakitása is tetszik, tartalék késnek kiváló szerintem!
Csatolmány 2122Csatolmány 2117Csatolmány 2118
Csatolmány 2120Csatolmány 2121Csatolmány 2123
Jó kiskés az..sose árt a backup...hol voltál?Mosoni- Dunapart ez?
Igen az!
-
[OFF]
Csak egy kis pontosítás: a japán katana alaposan túl van reklámozva, alapvetõen kb ugyanazt tudja mint bármelyik másik kard. És még csak nem is "full tang", csak a félig lóg bele a markolatba a markolattüske.
Másrészt a rétegelt edzett acél japánban kb 14.sz-tól jelenik meg. A damaszk pengék meg i.e 300 körül indultak Indiából.
Már a viking kardok is jobb acélból készültek, mint a japán pengék (hasonló hajtogatott technikával, de csak ritkán különbözõ keménységûre edzett részekkel - mivel Európában sok és jó minõségû vas érc volt/van nem kellett spórolni vele ). És pont ezért az európai kardok könnyebbek és hosszabbak is lehettek.
Ilyen pl. a Prágában õrzött Szent István kard,ami a 10.században készült skandináv penge.
[/OFF]