Oldala 45 of 162 ElsõElsõ ... 3543444546475595145 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 441 to 450 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    .
    Last edited by Doom; 03-25-2014 at 10:08 PM.

Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...tudom,hogy hol gyártják a kia-t,...számomra a távol-kelet egy csoport,gazdaságilag,területileg,pénzügyileg egy blokk..nem tudom pontosan a piaci viszonyokat,de szerintem az alkatrészek többségét Kínában és Észak -Koreában gyártják
    ez bõdületes tájékozatlanságról árulkodik. Hibás alapokra csak hibás következtetések építhetõek, így nem csodálom, hogy szerinted É-Koreában gyártják a kia alkatrészeket (gondolom Kaesong se mond semmit) és a japán tradicionális kovácsolásvól vezeted le, hogy a kínaiak milyen termékeket készítenek. Ezek az országok nem csak gazdaságilag, pénzügyileg és kulturálisan különböznek de szemléletmódban is.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    -
    Last edited by Doom; 03-25-2014 at 10:09 PM.

Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ...OKÉ,rendben..mindenben IGAZAD VAN...de most már szállj le rólam....
    az nem szégyen, hogy valamirõl nincsenek ismereteid.
    A falu szélétõl kezdõdik a nagyvilág kissé összetettebb, mint amilyennek látni véled. Sok sikert.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Doom szerintem Dél-Koreára gondolt...
    Amúgy itt többeknek van jó tapasztalata kínai késekkel és egyéb termékekkel. Többek között nekem is..nem feltétlenül bilivas az acél és esik szét darabokra az egész...pont aza a jó a kínaiban, hogy annyira olcsó, hogy tudod próbálgatni és nem sajnálod szétcseszni sem. (Vagy ez csak innen a balkánsarkáról tûnik jó tulajdonságnak?)
    A gyártásról meg csak annyit, hogy a legtöbb esetben az eredeti márkatulajdonos gyártó is kínában gyártat...a fél világ kínában gyártat...az okos kínai pedig egyreinkább képessé válik arra, hogy megközelítõleg hasonló minõséget produkáljon az éjszakai mûszakban

MPF támogató Stuka's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2014
    Lakhely
    Gyõr
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ismét erdöben voltam ki probáltam a kicsi CRKT RSK MK5 késemet ( mert eddig még nem nagyon csapkodtam vele )
    az ág levágását Esee késsel csináltam a crkt-val inkább csak a bot hegyét alakítottam ki.
    Jó kis kés,föleg ha kisebb részek megmunkálásáról van szó ahol kényelmetlen lenne a nagy penge,de viszont egy vastagabb ágat nem szívesen vágnék ki vele ( képes rá ) mivel akkor már kényelmetlen tud lenni a fogása.De az éle jó vitte rendesen,én paracorddal használom,kialakitása is tetszik, tartalék késnek kiváló szerintem!
    SAM_1414.jpgSAM_1410.jpgSAM_1412.jpg
    SAM_1424.jpgSAM_1416.jpgSAM_1409.jpg
    Last edited by Stuka; 03-25-2014 at 09:56 AM.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Jó kiskés az..sose árt a backup...hol voltál?Mosoni- Dunapart ez?

MPF támogató Stuka's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2014
    Lakhely
    Gyõr
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen az!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    -
    Last edited by Doom; 03-25-2014 at 10:09 PM.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    [OFF]
    ...én azért az AUS-8A acélt nem nevezném biliacélnak ( )..és mint köztudott a japánok már akkor rétegelt,edzett acélt használtak,mikor még a világ kõbaltákkal hadonászott....
    Csak egy kis pontosítás: a japán katana alaposan túl van reklámozva, alapvetõen kb ugyanazt tudja mint bármelyik másik kard. És még csak nem is "full tang", csak a félig lóg bele a markolatba a markolattüske.
    Másrészt a rétegelt edzett acél japánban kb 14.sz-tól jelenik meg. A damaszk pengék meg i.e 300 körül indultak Indiából.
    Már a viking kardok is jobb acélból készültek, mint a japán pengék (hasonló hajtogatott technikával, de csak ritkán különbözõ keménységûre edzett részekkel - mivel Európában sok és jó minõségû vas érc volt/van nem kellett spórolni vele ). És pont ezért az európai kardok könnyebbek és hosszabbak is lehettek.
    Ilyen pl. a Prágában õrzött Szent István kard,ami a 10.században készült skandináv penge.
    [/OFF]