Idézet:
...kezdem megérteni,hogy mi a problémátok a várossal ill azt hogy sokan azt hiszik,hogy a városlakók,a kis vackukra begyömöszölt,individualista,egymással mit sem törõdõ szerencsétlen zombik...akkor felhomályosítalak...nem így van...a ház mindenkinek a tulajdona,a lépcsõház is..nem tudom máshol hogyan van,nem is érdekel..de nálunk pl. ha felmosok,az egész szintet,felmosom...mint mindenki,meglocsolom a virágokat...mint mindenki...nincs haragosom,ha valaki nem is tetszik,hát megtartom magamnak..néha vannak spontán "bulik"..amikor páran kiülünk a lépcsõre vagy a ház elé a kutyákkal,sörözni...sütizni...az elsõ emeleti kutyás családon pl. át kellene verekedi magát a zombinak...hát mit mondjak...jó,hogy haverságba vagyok a kutyával és a gazdival :cool: is....tehát a városban is emberek élnek,csupán a hely kisebb...de ugyanúgy összefogás lenne baj esetén...azért gondoljatok bele,ha 5-6-10 család összefog,mennyire jól védhetõ egy lépcsõház...a szükség pedig nagy úr...a tanuk pedig csak annyit tanúsítanának...hogy elcsúszott szegény rabló a lépcsõn...
..jó helyen kapisgálsz.
Semmi problémám a várossal, vagy a városlakókkal. Másfél évtizedig laktam városban. Volt, hogy városban laktam, és falun dolgoztam, volt, hogy falun laktam és városban dolgoztam. Mindkét oldalt tapasztalatból ismerem.
Idézet:
elõször is mi a "túlélés" ?....nincs két egyforma nap az életünkben...akkor baj esetén miért lennének olyanok a napok mint békében...továbbmegyek,ha elmúlik a vész visszakapcsolom a mosógépet és folytatom a könyvet a hol becsuktam?
...nem...már nem lesz ugyan olyan senki élete,a felkészüléssel kicsit lehet tompítani a baj élét és a szó szoros értelmében túl lehet élni...de aztán minden más lesz.
..a bajban töltött napok is a Te életed napjai,az utána jövõ évek is a Te éveid..botor felfogás lenne túlélni a saját életünket...élni kell a jó és a rossz napokban is...
...azért a természet rutinja mást diktál...a legjobb védelem a csoport,csapat,nyáj...halak,kérõdzõk,mind-mind a nagy csoport menedékében bíznak...és meg is törik rajtuk a ragadozók rohama...a gyenge,beteg meghal és vissza kerül a nagy körforgásba(de ez más téma)...azért azt ugye senki sem gondolja,hogy egy viszonylag jó lakóközösség nem védi a saját lakását,a lépcsõházat?
Mindenki védi a sajátját. Egy viszonylag jó lakóközösség jól együtt tud mûködni. De semmi garancia nincs arra, hogy ez a viszonylag jó lakóközösség nem hullik szét az elsõ komoly problémánál.