Ezek laborban mûködõ cuccok, szerintem még instabilak, és emiatt nem merik kiadni napi használatra.
Vagy már kint vannak, de a hadsereg használja õket.
Printable View
A fejlett nyugat... Sorra bezárják az atomerõmûveket és szénerõmûveket nyitnak.
"A szél helyett a szén volt Németország legfontosabb energiaforrása az év elsõ felében, miközben heves viták dúltak az éghajlatváltozás elleni küzdelemrõl a szeptemberi parlamenti választásokra készülõdve." (MTI)
Ez még mindig az osztrák ajánlás a télre. Pont meg tudom venni a 111 ezer forint minimálbérbõl. Ja, nem.
"Az áramkimaradások esetére az alábbiakat ajánlják beszerezni:
autórádió,
zseblámpák,
gyertyák, gyufák, gyújtók,
szén-monoxid-riasztók és tûzoltó készülékek,
víz (két liter egy fõnek egy napra), tea, kávé,
tartós élelmiszer (tészta, rizs, konzerv),
elsõsegélykészlet, szükséges gyógyszerek,
szemeteszsák, ragasztószalag,
gáztûzhely,
kültéri tûzhely, grill,
készpénz,
hálózsák, takaró, meleg ruha."
Azért egy biztonsági szelepet tettem volna rá (meg esetleg egy nyomáspróba sem ártana).
https://www.youtube.com/watch?v=k4ZKShnsdb4
Na ilyesmikre is gondoltam amikor a lámpás topicban a tanácsodat kértem. Írod hogy nagyon sokáig kihúznád ha elmenne az áram. Ezt hogyan oldottad meg a társasházi lakásban? Ha lesz időd le tudnád írni úgy, hogy egy műszaki analfabéta is megértse? :)
A lámpásokról és a fűtésről már beszéltünk, de ugye még sok dologhoz kell áram.
A megoldás egyszerű, nagyon sok akkum van itthon :D
Viccet félretéve: tényleg sok AA, 18650 és 21700 akkum van itthon, plusz van napelemmel működő töltőm és napelemem is van hozzá. Mellette eddig egy darab 20e mAh kapacitású powerbank, amit mindenképp bővítenem kell tovább.
A jó hír az, hogy a napelem működik, szépen teszi a dolgát a nyugati fekvésű ablakon kilógatva is. A rossz hír az, hogy télen ez a 21W-os napelem semmire sem elég.
Hiába a könnyítés, ez a napelem továbbra is szigorúan tilos
"Ugyanakkor a G7.hu arról ír, hogy a konnektorba dugható és ezáltal az otthoni elektromos hálózatot tápláló kis teljesítményű, erkélyre házilag felszerelhető napelemes (balkon solar) rendszerek használatát Magyarországon tiltják.
Az európai biztonsági rendelet szerint a 600 wattos, bárki által megvásárolható műszaki termékek még nem tekinthetők háztartási méretű kiserőműnek, mivel a jelentős termelést 800 wattól számítják, ennek alapján több nyugat-európai országban is működtetnek ilyen berendezéseket. Magyarországon más a helyzet, mivel biztonsági és technológiai okokra hivatkozva az itteni áramszolgáltatók álláspontja szerint tilos ezeknek a használata. Aki mégis ilyet használna, azt először figyelmeztetik, később ingatlanát le is kapcsolhatják a hálózatról.
Németországban a terasznapelemmel évente akár 660 kilowattórát is megspórolhat egy átlagos német háztartás, azaz áramfogyasztásának körülbelül a 20 százalékát."