Az egyik legjobb cikk amit eddig a járvány megfékezésérõl olvastam: KATT
Printable View
Az egyik legjobb cikk amit eddig a járvány megfékezésérõl olvastam: KATT
HOGYAN KÉSZÍTSÜNK KÉZFERTÕTLENÍTÕT? - A WHO RECEPTJE
https://criticalbiomass.blog.hu/2020...zfertotlenitot
A gyógyultak között vannak akiknél 20%-30%-al rosszabb tüdõmûködés a mellékhatás, és ha gyorsabban gyalogolnak már nem kapnak levegõt - állítják a Hong Kong-i orvosok.
"Some people who recover from the coronavirus might be left with '20 to 30%' less lung function, and gasping for breath when they walk quickly, Hong Kong doctors said"
https://www.businessinsider.com/coro...doctors-2020-3
Meghalt az elsõ magyar beteg
"Vasárnap sajnos életét vesztette egy 75 éves férfi, akit koronavírus-fertõzés gyanújával és tüdõgyulladással szállítottak a Dél-Pesti Centrumkórházba - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel, hozzátéve: a beteg a szállítást követõen hunyt el - olvasható a koronavirus.gov.hu honlapon."
"Felszólították vasárnap az irániakat, maradjanak otthon az új koronavírus-járvány terjedése miatt, az adatok szerint ugyanis egyre nõ a fertõzöttek és a halálesetek száma. Az iráni hatóságok ritkán szokták elismerni, hogy a vírus nem csak a betegeket és idõseket veszélyezteti. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint a halottak 55 százaléka a hatvanas éveiben járt, 15 százalékuk 40 évnél fiatalabb volt."
Tegnap úgy döntöttem, ez az a helyzet, amit SHTF-nek neveznek, tehát azért "prepperkedem", hogy ilyen helyzetben legyen forgatókönyvem. Így tényleg fullosra pakoltam a kocsit, kifosztottam a lakást, ruhából mondjuk betuszkolhattam volna még néhány zacskóval, elzártam a közmûveket, és ma lehúztam a BOL-ba. Rekordgyorsan értem le, a városban is, az autópályán is megdöbbentõen minimális volt a forgalom. Amikor megérkeztem az erdõbe, hatalmas megkönnyebbülést éreztem, hogy még sikerült kijutnom a városból a karanténok, útlezárások stb. elõtt, és ráadásul megpakolt kocsival, nem pedig kalandosabb úton. Így most egyesítettem a városi tartalékokat a jóval komolyabb BOL tartalékokkal. Ez 2 fõnek 2-3 hónapra elégséges lehet, ha gond lenne a heti beszerzésekkel, + tavasz lévén fokozatosan beindulnak majd a gyümölcsök, vadnövények stb. Holnap még ezt-azt beszerzek a közeli településeken, ha még tudok, aztán próbálok minél kevesebb emberrel találkozni minél ritkábban.
Nem számolok azzal, hogy 1-3 hónapnál korábban visszamegyek a városba bármi miatt is, addig távmunkázom, már amíg biztosítottak a körülmények ehhez (is).
Ezzel mellé biztosan nem lõttél, max nyerhetsz vele. Szellemileg-lelkileg feltöltõdsz az erdõben, és még egészséges is maradsz (már ha nem vagy most is fertõzött).
az asszony ma elküldött gyógyszertárba
úgy mentem haza, hogy nem voltam patikában, mert mindegyik elõtt hatalmas sor volt
persze az is közrejátszott, hogy nincs igazi kényszerhelyzet
csak kényelmesebb lett volna, ha van még itthon ez-az
aztán még beugrottam egy kisebb boltba, hogy vegyek tejet, meg tojást
a boltban volt egy kisebb balhé, mert egyik-másik vevõ sérelmezte, hogy elfogyott pl a kenyér
hazaértem, és kihirdettem én is a zombiapokalipszist
- Ma melóból hazafele hallgattam taxisokat, egyik mondta hogy egy gyógyszerész mesélte neki hogy azért áll sok idõs a gyógyszertárnál mert sietnek 3havi gyógyszert kiváltani, meg vitaminokat vesznek.
- Környékünkön a gyárak (amelyik még nem zárt be) a mûszakos dolgozókat elkülönítik egymástól. Van ahol addig nem mehet be a következõ mûszak amíg az elõzõ nem ment ki. Van ahol elõbb mehetnek haza, van ahol késõbb kezdenek.
- Érik nálunk is a kényszerszabi, autóipari beszállítók vagyunk és az autógyárak sorra állnak le.
- Szombaton voltunk lidl, húsos hûtõ teljesen kifosztva, más viszont volt. Pénztárnál én nem láttam, de párom mondta hogy az elõttünk lévõ lefényképezte a kosarunkat. Pedig alig vettünk valamit (~6.000ft, 2 csomag üdítõ, tejföl, sajt, tészta, kis gyümölcs, gomba, pillanatragasztó), talán a 2 zacskó tészta keltette fel a figyelmét? :) Mások viszont nagy kosarakkal közlekedtek.