Heti cikkem a Rofis TR10 brutálisan erõs kis EDC elemlámpáról megjelent.
Printable View
Heti cikkem a Rofis TR10 brutálisan erõs kis EDC elemlámpáról megjelent.
A héten a Brinyte B158B konvex lencsés elemlámpáról írtam. Érdemes elolvasni, mert ez egy igazán jó elemlámpa meglepõ fényerõvel.
A 10$ alatti fejlámpák közül szerintem a legjobb járt nálam. A boruit RJ-02 közel sem tökéletes, de árát és szolgáltatásait tekintve kiemelkedik a kategóriájából.
Heti cikkem az Eagle Eye X2R elemlámpáról írtam. Jó megoldás annak aki egy Convoy S2+-ra vágyik, de beépített töltõvel. Egy akku kell hozzá és le is van tudva minden, a telefon kábelével lehet az akkut is tölteni a lámpában.
Heti bemutató cikkemben egy lámpás került górcsõ alá. A Nitecore LA10 CRI nem csak kempingezés során, akár áramszünet esetén is hasznos lehet "vészvilágításnak". A pozíció jelölés hasznos funkció, ráadásul energiatakarékos is.
Ide teszem, mert végül is ide is tartozik, de az e heti cikkemben bemutatott OPUS BT-C3100 V2.2 akkutöltõvel nem csak az elemlámpákban is használt lítium-ion, hanem a háztartásokban is használt Ni-MH akkukat is megfelelõen karban tudjuk tartani.
Ár/tudás szempontjából ezt nagyon dicsérik, nekem még úton van:
http://www.gearbest.com/chargers/pp_228909.html
Bevált, valós kapacitással hirdetett, jó árú 18650-et tudnál ajánlani?
(Itt sokan tesztelnek sokfélét, csak az angol nem nagyon megy: https://www.facebook.com/groups/diypowerwalls/ )
Mivel BLF-en sokfélét olvastam róla ezért kihagytam a Lii-500-ast. Kapacitást pl. kifejezetten szarul mér sokak szerint, cserébe a belsõ ellenállás mérésénél is sokan tapasztaltak anomáliákat. Alapvetõen nagyon jó tudású töltõ az is, de én nem éreztem a késztetést, nálam ez fontos tényezõ eléggé :haha: Soha nem gondoltam, hogy veszek a VC4 mellé másik töltõt, aztán egyszer csak volt egy kihagyhatatlan ára a BT-C3100-nak :duhos:
Akku mire kellene és mennyit vagy hajlandó egyszerre megvenni? Általában a 8-as és 4-es csomagok szoktak jó árat adni, de ha csak kettõ kell akkor mást lehet, hogy jobb áron tudok mutatni.
Nekem csak tölteni kell, eddig sem nagyon méregettem.
Leginkább lámpákba kell, egy 8db-osra beruháznék.
Egyre több a beépített töltõs akkut látni, mi róla a véleményed?
Usb kábel minden bokorban hever ha éppen tölteni kell...
Most néztem, kupon épp nincs hozzájuk, már lejártak :(
Ha nem gond a védelem hiánya és az, hogy flat top akkor egészen jó áron vannak az NCR18650B akkuk 8-as pakkban darabja 1200Ft körül kifejezetten jó vétel. Ettõl nagyobb kapacitást nem kapsz értelmes áron (nekem egy 3600mAh 18650-es akkum van, az 18$/db), mai napig legjobb ár/kapacitás értékû akku. Ha védett kell akkor írj és hétfõn kérek rá kupont, egy próbát megér. Én most 30Q-ból vásároltam be, de azokat a Q8-ba vettem, ha végre már legyártják õket.
Az akku USB töltés témára talán egy példa jobban szemlélteti mi a véleményem:
A legolcsóbb, már elviselhetõ képességû akkutöltõ a Liitokala Lii-100-as.
Annak ilyen az alaplapja:
http://www.mobilpower.ru/images/articles/25/12.jpg
Olcsó, tényleg olcsó, a normális CC/CV töltési folyamat felépítéséhez ennyire tudták leredukálni a kis kínaiak a szükséges alkatrészeket. Szerinted?
Itt egy lumintop akkun lévõ töltõ elektronika:
http://lygte-info.dk/pic/BatteryDisa...m/DSC_6908.jpg
Én annyira nem bízok bennük, ráadásul hosszabbak is mint a védett 18650 akkuk, ami miatt pár lámpába tuti nem fér bele, fõleg olyan modelleknél lehet probléma, ahol a + és - pólus nem rugóval, hanem sima réztömbbel érintkezik.
Én most a "prepper" energiaszerzõ készletem egy Nitecore F1 töltõvel egészítettem ki (elõrendelhetõ az F2 is), direkt napelemhez vettem, mivel a gyártó is outdoor töltõnek hirdeti. Tökéletesen mûködik, megbízható darab és van powerbank funkciója is (bemutató hamarosan, még nyúzom). Szóval én maradok a jól bevált töltõsdinél. Én az elemlámpákban lévõ töltõelektronikát is csak 1-2 alkalommal próbálom ki, aztán többet nem. Faternak viszont olyan elemlámpát adtam, amit a telefon kábelével tud tölteni. Szóval annak is van létjogosultsága, ellenben az ilyen akku töltõs cucc abba meg felesleges lenne ha van benne jól mûködõ töltõ.