én is Spoon ra gondoltam
Printable View
én is Spoon ra gondoltam
Újítottam pár Thermacell cuccot, csak nem innen:
1db ilyet:
https://www.leitz-hungaria.hu/therma...ulek-olivazold
és 1db ilyet:
https://www.leitz-hungaria.hu/therma...aszto-keszulek
meg hozzá pár utántöltõt.
Ezt mondjuk nem vettem, hanem véletlenül hozzájutottam ingyen: Haditechnikai kislexikon (Bp., Zrínyi Katonai Kiadó, 1971). Nem mondanám tipikus prepper cuccnak, de van benne egy csomó olyan infó, még ha régi, közel 50 éves is, ami újdonságként hathat egy full civilnek a hadi állapotokról, a katonai gondolkodásról, egy csomó új dolgot meg lehet belõle érteni, ami korábban föl sem merült a felkészülõ fejben. + van benne egy csomó melléklet mértékegységekrõl, képletekrõl, számításokról. Stb. Csatolmány 8789
Hasznosnak tûnik! Meg érdekes, amit a katonai gondolkodásról írsz. Egy fegyverszakértõ mesélt nekem egyszer egy sztorit, már nem tudom visszaidézni a részleteket. Egy ékszerboltost akartak kirabolni, aki korábban katona volt. És amellett, hogy volt önvédelmi fegyvere, valahogy az egész rablás úgy játszódott le, a boltos úgy gondolkodott, úgy mozgott stb., lényegében mintha bevetésen lenne. És így sikeresen meg is hiúsította a rablást, és sorra le is pufogtatta a támadókat. :) Valahogy tényleg ez a katonai gondolkodás mûködött nála, hogy átlátta a helyzetet stb. Meg abban is, hogy ha jól emlékszem, a bolt elé is kiment utánuk, és ott is leterítette õket. :D
Igaz ha jól emlékszem, utána leültették. Aztán több év múlva megállapították az ártatlanságát, és kiengedték. Ez itt volt Magyarországon, ha jól emlékszem.
A listám szerint a higiéniai dolgokra ráfért a pótlás, úgyhogy mostanában azokból vásároltam be. Vettem 50 maszkot is, és 200 kesztyû rendelés alatt. 45 eldobható borotva, 20 csomag Neogranormon törlõkendõ, stb.
Borotválkozás terén mindenbõl beújítottam. Nagyon örülök, mert alapból egy Gillette elemeset használok, amihez azért elég drágák a pótfejek, ami erre a típusra rámegy, az olyan 1500 és 2000 között van egy darab. Aztán most addig kutattam, amíg találtam egy XXL csomagot, 43 %-os akcióban. Én vettem meg az utolsót, de az is lehet, hogy eleve csak egy volt nekik belõle. 16 darab pótfej olyan áron, hogy darabja 1500 helyett 870 Ft-ra jött ki. És pont abból a típusból, amit kerestem. Egy fej szerintem egy hónapra simán elég nekem, úgyhogy ez most másfél évi adag. :)
Ja, meg rendeltem egy autós elsõsegélydobozt.
Nem tudom a kesztyût hogy vetted, de a lidl-ben most épp van, 1800Ft egy doboz latex. Holnap veszek én is egy plusz dobozzal. Vagy kettõvel.
Na, az nekem drágábban sikerült. :) Gyógyszertárban rendeltem néhány dolgot, köztük kesztyût is, mert azt már nem akartam annyit nyomozni, hogy hol a legolcsóbb. Ott 3000 körül volt 100 db, ennél jobbat nem láttam az árgépen 100-as kiszerelésben, úgyhogy megrendeltem.
3 hete még 5500Ft volt a Metroban és ott lehetett kapni, vettem ismerõsnek. Most kell jövõbe látni, hogy érdemes-e venni vagy még megy lejjebb az ára :haha:
Szerintem még fog menni lefelé egy kicsit, ahogy most fest a helyzet
Mondjuk a metro nem kicsi bolt, de azért lehet, hogy érdmes országosan nézni
Vettem egy uj ponyvat, a dd hammocks 4x4 m-es ponyvat.
Eddig egy 3x3-as volt de azt kicsinek talaltam. El lehet ferni alatta meg satrat is lehet belole csinalni de szerettem volna egy nagyobbat amit kimondottan taborozashoz lehet hasznalni amolyan ,,csapat" ponyvanak ami alatt elfer a csalad meg esoben is. Ez a 4x4-es meret pont jo.
nagyon jók a DD ponyvák, az én 3x3 as ponyvámat 3.5x3.5 re cseréltem, multicam színben. Túrázni, leginkább egyedül, a 4x4 est nagynak és nehéznek tartom.
Arra szuper lesz!
Még két kötelezõ tartozék hiányzott a mostani biciklimrõl: 2 borostyánsárga küllõprizma az elsõ kerékre, és egy piros prizma hátulra a drótszamárra. A boltos rögtön kérdezte, hogy elkaptak-e a rendõrök. :)
Annyira nincs egy kicsi elõrelátás sem az emberekben... Ha valaki megnézi a jogszabályt és felteszi azt a néhány kötelezõ dolgot a kerékpárra, az már gyanús. :D Nyilván az a normális, ha valaki megvárja amíg megállítja a rendõr, és csak utána veszi meg a tartozékokat.
És ez mindennel így van. Ezért csodabogarak a prepperek. :cool:
Nincs itt fennakadás a határon, kérem. :) Vasárnap rendeltem, ma délelõtt megérkezett Németországból, pedig csak jövõ hétfõtõl volt várható.
Csatolmány 8845
Vettem 10 gyertyát a robogóknak, 3 darab kapcsolós villanykörte foglalatot. Mindkét dolog olcsó, filléres, de jól jön a háznál. Amazon Smile-linken keresztül, hogy a Vörös Kereszt kapjon egy kis adományt a vásárlásom után. :)
Aztán vettem még 2 hõsugárzót, 3 éves biztosítással. Ha elromlanak akkor nem lesz gond a cseréjük. Van rajtuk 600 Wattos szint is, úgyhogy nem fogják túlzottan zabálni az áramot. Meg ahogy szoktam, vettem 1 nagy tubus kézfertõtlenítõt. Vásárlásonként csak 1 darabot enged a Walmart, úgyhogy ha veszek valamit akkor abból is dobok egyet az online kosárba.
Nekem most ki van centizve a pénz, de most nagyon örülök, mert mégis jól tudtam venni dolgokat.
Már idegesített, hogy nincs itthon semmi víztartalék. Az eMAGon találtam Szentkirályi ásványvizet 5 literes ballonos kiszerelésben, 20 % kuponnal. Így 359 Ft helyett 287 Ft az 5 liter. Rendeltem 40 litert.
A szokásos Neogranormon törlõkendõbõl rendeltem 16 csomaggal, így most megint lesz itthon 20 csomag. A Rossmann szemét amúgy, mert online nem használhatom a kedvezmény kártyát. Több ezer forintot spórolhattam volna. De úgy döntöttem, nem megyek el személyesen, mert a Rossmann azért elég forgalmas hely. Meg nem is biztos, hogy lett volna abból a fajtából 16 csomag.
Megrendeltem a Mountain Morph pumpát! :) És ezúttal kicseleztem a PayPalt. Múltkor nem jöttem rá, hogy hol kéne beállítani, hogy ne a PayPal váltson forintra. Most megtaláltam, itt leírták, így ezen is spóroltam.
A Scitecbe elmentem személyesen, az nem forgalmas, mint a Rossmann. :) Az ajtót is nyitva tartják, így folyamatosan szellõzik. Rajtam kívül nem is volt senki. Vettem egy hónapra vitamint, és másfél hónapra ízületi tápanyagot. A pin kódot be kellett pötyögni, de nem fogtak ki rajtam, mert kesztyût is vettem fel - méghozzá sikerült egy zöld maszk, lila kesztyû párosítás. :D Amit megfigyeltem, hogy az utcán senkin nem volt maszk. Biciklivel mentem, most én föltettem végig.
És nagyon úgy néz ki, hogy a kutyusnak is meg tudom venni a tervezett 3 heti vésztartalék kaját! :)
Megjött a Mountain Morph pumpa, teljes a készlet! Még nem csomagoltam ki, most 3 nap mini karanténban tartom, amit rendelek.
Ez is jóval elõbb megjött, mint ahogy írták, pedig az Egyesült Királyságból érkezett. Október 19-tõl november 13-ig volt várható, erre megjött ma, október 13-án reggel. Egy héttel azelõtt, hogy egyáltalán elkezdtem volna hivatalosan várni. Dübörög a gazdaság! :) Pedig valami hosszú idejû szállítást tüntettek fel, gondolom azért nem volt szállítási költség sem. Október 5-én rendeltem, múlt hétfõn.
Ja, és a Magyar Posta hozta ki, le a kalappal!
Örülök, hogy meggyütt, mert jövõre már lehet bonyolultabb/drágább lesz rendelni a britektõl az EU kilépés miatt.
Az utolsó idei tervezett Scitec bevásárlásom is megvan. G-Bomb, D3 Forte, kurkuma, Omega 3. Amúgy az Omega 3-at is ajánlom mindenkinek a járványhelyzetben (is), ugye jót tesz a szívnek. A kapszula mellett még bio lenmagolajat szoktam tartani itthon.
A Multi Pro csomagban viszonylag kevés a D vitamin, ezért most vettem külön D3 Fortét. Így a Multi Proval együtt meg is lesz a napi 3 ezer nemzetközi egység.
Az utolsó idei gyógyszer-feltöltés is megvan. Nem volt sok dolog, csak Algopyrin és Cataflam kellett a készlethez. És ha már rendeltem, akkor vettem még pár tégely körömvirágos Fáma kézkrémet (a narancssárga tetejû). Még anno a Városi túlélõ blogon ajánlotta valaki. Tényleg jó, mert 100 ml van egy tégelyben, és sokáig eláll.
Háhá! Amikor szert teszek egy-egy ilyen kincsre, akkor persze máris látom, hogy érdemes prepperkednem, és nyomoznom a szükséges dolgok után. Alakul a felszerelés! :thumbup Abus Cobra, 12 mm átmérõjû, 180 centi hosszú hurokkábel, ez lesz majd a kiegészítõ zár:
Csatolmány 8882
Hát, a szavatossága nem tartott sokáig, csak január 14-ig. Június 10. körül rendeltem, úgyhogy az 7 hónap. Most inni kell, hogy január 14-ig lehetõleg elfogyjon. Mondjuk a Városi túlélõ blog is a biztonság kedvéért fél évet mond a tárolt vízre: "Szintén érdemes tudni, hogy a PET-palackok egy idõ után enyhén mérgezõ anyagot kezdenek el ereszteni. Ennek egészségügyi hatása jelentéktelen, de a biztonság kedvéért fél év után friss vízzel töltsük újra, majd 2-3 év elteltével cseréljük a palackot is." Szerintetek?
A meleg és az UV növeli a kioldódást, de a hûvös, sötét pincében/kamrában való tárolás kitolja az határidõt. Én már ittam 2 éve járt ásványvizet is. Kikristályosodott az ásványanyag-tartalom egy része a palack alján, de az ízén nem éreztem semmit.
Az jó, mert én fõként a pincében tárolom.
Scitec bevásárlás. Kicsit elõre is cuccoltam. A havi Multi Pro esedékes volt, a G-Bomb is éppen most fogyott el, és a D-vitamin is. De ha már ott voltam, akkor vettem elõre két hónapra elegendõ kurkumát is (ami van itthon, az majd csak márciusban fogy el). Van 5 % kedvezményem, és igyekszem egyben vásárolni, hogy minél többet spóroljak. :) Esetleg vehettem volna még egy G-Bombot, de az egy doboz is sokáig kitart, és tudok sakkozni az adagolással is. Jó drága is, szóval nem akartam rögtön még egy dobozzal venni. Viszont kaptam ajándékba egy Scitec maszkot. :cool:
Kicsit reklámoztam a prepperkedést is: mondtam az eladónõnek, hogy érdemesebb valamivel nagyobb tételben vásárolni, meg kerülni a nagy, forgalmas boltokat, áruházakat.
Hú régen hogy szerettem a g bombot....sportolsz?
Ne is mondd... Büszkélkedtem itt a fórumon, hogy újra edzek, és ment is hónapokig. Aztán jött az államvizsga készülés, plusz egy lesérülés. Az izomgörcs vagy mi már rendbe jött. De az edzést nem folytattam, most meg újra egész nap tanulnom kell. Persze pontosan tudom, hogy szükséges lenne az edzés. Terveim szerint az utolsó államvizsga után elkezdem, csak legyen már végre vége ennek az állandó tanulásnak. Igaz, utána meg angolul kell majd tanulnom, de az mégis más lesz.
De tudom, hogy rá fogok állni, mert hiányzik. Csak meg kell találnom azt a rendszert, amit be tudok illeszteni a napjaimba. (És akkor még ott a jóga, ami nagyon érdekel. Azzal teljesen az alapoktól kezdtem el ismerkedni.)
Jól kiegészíti egymást a tanulás és a sport, egyik tölti a másikat. Remélem visszatalálsz majd;)
Kutyusnak megvettem a következõ nyakörvet. Jó, hogy így a vizsga után eszembe jutott, mert most fog letelni a 7 hónap, amíg az elõzõnek biztosan hat a hatóanyaga (7-8 hónap, de a biztonság kedvéért inkább 7). És már csak kettõ darab volt belõle, kiszállítás pedig már nincs náluk, szóval ha esetleg bezárnának, akkor nem tudtam volna megvenni. Bár azt mondták, hogy márciusban is ment a keverés, de aztán nem kellett bezárniuk, hiszen állateledelt is árulnak.
A biciklivel mi a helyzet? Mikorra szállítják ki? :)
:) Hát, nincs új infó. Májusról van szó. Azt mondták, hogy annál elõbb maximum akkor, ha valamelyik nagyobb megrendelõ esetleg visszamondja. Úgy néz ki, hogy csak júniusra lesz meg rá a pénzem, úgyhogy akarok is írni nekik, hogy ha elõbb megjönne, tartanák-e addig. Néha álmodom vele, már nagyon várom. :)
Az ügyintézõ azt mondta, hogy tavaly tavasszal a korlátozások alatt semmi fennakadás nem volt az áruforgalomban, százával adták el a Montikat. Úgy fogalmazott, hogy kipucolták az EU raktárait.
Amúgy pont az jutott eszembe valamelyik nap, hogy van ötletetek arra, hogy a járvány miatt miért vettek és vesznek ilyen sokan biciklit, hogy ennyire durván hiánycikk lett? Gondolom, aki eddig autózott, az továbbra is. Ez a rengeteg ember, aki biciklit vett/vesz, tömegközlekedéssel jártak, és azt váltják most ki?
Erre több magyarázat is van, a nemtúlkisvárosomból:
-Szeretett vezérünk bejelentette, hogy hétvégi menetrend szerint közlekedik minden...
így meg egyszerûen lehetetlen normál idõben melóba jutni busszal...
-sok szabadidõ(homofisz), így az utazással töltött idõ alatt lehet tekerni..
-egészség megóvás..
-mert csak :)
Tud valaki olcsóbb de használható ágaprítót ajánlani?
Keresgettem a szentkirályihoz adaptert, de nem kapni sehol, van ahol azt válaszolták talán majd õsszel...
Viszont amennyibe az kerül, már indulnak az elektromosok is, így az is lehetõség.