Szia,
Hat, igy legalabb esely van az ertelmes parbeszedre:
aprilis 5: 689 853 igazolt fertozott.
oktober 5: 31 480 igazolt fertozott.
Szoval 6 honap alatt lett 658 373 igazolt fertozott Magyarorszagon.
Es most jon (szerintem) a lenyeg: amit ideztel, abban szo sem volt igazoltan megfertozottrol, hanem "erintettrol", vagyis azok becsult szamarol, akik elkaptak az influenza virust.
Kozben azt is mondtak, hogy covidban min 7-szer, max 21-szer annyi fertozott van, mint igazolt fertozott.
A 21-rol most mar tudjuk, hogy tevedes, szoval maradjunk annyiban, hogy valoszinuleg 7 es 10 kozott van a szorzo, vagyis fel ev alatt 4.5-6.5 millio magyar fertozodott meg, ez durvan 45%-65%-a a teljes lakossagnak.
Es mindezt ugy, hogy az utolso 5 honapban szigoru korlatozasok voltak, amik jelentosen fekeztek a fertozes menetet.
Ezt a hozzaszolast hasznos volt megirnom, mert csak ezert szamoltam ki a fentieket; es ez optimistabba tett, mint amilyen voltam, hiszen a vakcinalt letszamhoz (9% megkapta a 2. oltast) ha hozzaadjuk ezt a 45-65%-t, akkor mar sokkal jobban hangzik a jelenlegi 54-74% koruli vedettseg. Es ha ehhez hozzatesszuk, hogy heti 49 000 igazolt fertozott heti 3-5%-kal noveli a vedettek szamat, akkor belathato idon belul elerheto a 85-90%-os aranya a vedetteknek.
Bel