Köszönöm a hozzászólásod :admire: Kifejtenéd bővebben a "rengeteg probléma adódik a szigetüzemű rendszerekkel, folyamatosan szögelni, mókolni kell" részt?
Printable View
Már kiléptem a csoportból, mert láttam, hogy ez nem az az út, amit követnem kellene.
Ha jól emlékszem a legtöbb probléma a töltésvezérlőkkel van, illetve azzal, ha a termelt áramot nincs hová vezetni (offgrid ugye az akku áramfelvétele véges). Azonkívül, hogy a téli diagramokból jól látható, hogy sokan hetekig gyakorlatilag semmi áramot nem tudtak termelni, ami offgrid már elég nagy gond lehet ha "normális" mindennapi életet szeretnél élni. Az akkukkal is mindenki okoskodik, mert ugye itthon ami van garival és talán a cég sem szűnik meg 1-2 év után azok baromira nagyon drágák, a brand kész megoldások árairól meg ne is beszéljünk, hiszen van energiatárolója több (el)ismert gyártónak is, csak ugye a számok nem hazudnak és ez nem a milliomosok hobbija.
Amit még nem engedtem el az a kis powerpackok napelemmel, ennek még látom értelmét, de a teljes offgrid létnek nem igazán.
OFF-grid nekem sem kéne igazán, mert a téli dolog bajos. Én az elején hibrid-ben gondolkodtam, az betolja az áramot a rendszerbe, a ház használja, amit nem használ az meg megy az áramszolgáltatónak. Csak hát Michigan, az áramszolgáltató nem fizet érte, csak "kreditet" ad. Kaliforniában megérné, mert ott fizetnek, de itt nem.