http://i.imgur.com/DjFAhLZ.gif
Printable View
a vége egy skyline GT ha jól látom, de mik vannak közben? végig azok? így kezdõdött?
Nekem van egy LADA NIVA 1.6 benzin - gáz. Fillérekbõl javítható házilag. Magyarországon mindenhol elmegy, nem hagy cserben. Csomagtartó a gáztartály miatt elég szûkös, de tetõcsomagtartó kapható rá. Olcsó hozzá gallytörõ és a vadszállító.
Én imádom és nem is cserélem le, amíg szét nem esik!
Üdv az oldalon!
Majd alkalom adtán írj ám bemutatkozást is mert így szokás :thumbup
Niva valóban jó terepjáró, anno egy erdõgazdaságnak az autóit javítottuk rendszeresen, sajnos ezek nem egy örökéletre tervezett autók ellenben pár japóval. Ha nem a motor romlik el akkor a hajtásban lesz valami, ha az is jó akkor meg a kasztni rohad el. De tényleg nem tétel hozzá általában az alkatrész.
Ellenben nem egyszer ezek húzták ki az "úri" vadászok L200-asait mikor már mid bent ragadtak mentés közben :haha:. Szóval terepezésre kiváló autók fóleg a rövid tengelytáv miatt. Nekem is szimpatikus de mivel javítani nem annyira szeretek így inkább valami tartósabb modellt vennék ha tervezném ilyen vásárlását.
25-30 éves nivák szaladoznak az utakon eredeti alkatrészekkel, igaz helyenként rozsdásak. Nekem ez elegendõ garancia! Samurai-t drágának tartottam és gyengének! Szólóban biztos kiváló terepjáró, de én gyakran húzok futót 10-15 q-val.
Ez vicces volt! 20 évesen egy Niva már magától szétesik olyan rothadt. Ja és szezon végén mindig nagyjavítás van a Niván szóval nem sok eredeti alkatrész marad pár év után. A rendsodrót szépen viszi de 2000-es alatti motor fõleg ha nem turbódízel elég sovány futózni.
Jó gép a Niva sok helyen elmegy de nem egy csodagép.
22 eves Vitara-m van. Tenyleg nem eros. Csak 98LE. Mindenen atmaszik. De terhet huzni nem jo. Az 1.6-os motort porgetni kell, 2500-3000-nel van nyomatek.. Sok baja nincs. Pont ma javitottunk rajta rozsdafoltot a kuszobon, lekoszorul femig, gitt, alapozo, ujrafest. A fo elemek nem rozsdasodnak, csak a hatso kerekiv, kuszob. De vizen keresztul szoktam vele jarni neha. Elozo tulaj meg off-roadozott. Hagyomanyos letra alapokra epul. Egyszeru. Szeretem. Inkabb ezt veszem elo, mint az uj varosi kisautot... Az erzes miatt. Most tetocsomagtartot akarok epiteni ra -nagyon ritka, 100-150e ft-nyi GBP hasznaltan-, hegesztogep kellene. Ha milliomos lennek, gyari allapotra restauraltatnam vissza, s ezzel jarnek neha.
GAZDA:
Kicsit sem helytálló, amit írtál! Hát sok függ attól, hogy milyen a tulajdonosa. Az elõzõ Nivámat 29 éves korában adtam el és azóta megkapta a OT minõsítést, mert semmi sem lett még rajta átépítve vagy kókányolva. Sose volt kasztnizva, csak alvázvédõzve. A mostani Nivám 23 éves és ez sem volt még kasztnizva. Kerékjáratban van betét, így azt nem is éri víz. A csomagtér ajtón van rohadás, de annak azaz oka, hogy törve volt. 1,6-os a motorja és 15 q-val vígan elmegyek mindenhol. Terepen felezõt bekapcsolom, de asztfalton nem kell az sem.
londonercsecse:
Vitaram nem volt, arról nem tudok véleményt írni, de biztos megbízható jármû, mert abból is sok húszon éves szaladozik az utakon.
Nekem is volt Nivám. Úgy 5 évig. Elõtte, pedig szolgálati kocsinak is kaptam egyet.
Többé nem lesz.:)
Olyan volt, mint az állatorvosi ló, minden betegséget elkapott.
Igazi hobbi autó volt, egész hétvégén alatta feküdtem, hogy hétköznap használni tudjam.:D
Ha beleülsz valami komolyabb gépbe, akkor nagyon látni fogod, hogy mekkora a különbség.
Nem leszólásként, de tudod viszonyítani más 4x4-eshez, gyakorlati tapasztalatok alapján?
Én igen. Nekem is összkerekes van, a ruszki csoda sehol nincs hozzá képest.