Eredeti hozzászóló
MaRee
Én egy irányelvet követek a táplálkozásban, azt, hogy ne nagyon egyek meg olyat, amit a nagyapám nem tartana ételnek. Elég csak ránézni egy chipsre a boltba, és már visszhangzik is a fejemben: " mi ez a hülyesíg kisfiam, gyere egyél inkább egy kis kolbászt" :)
Nem kellenek a tartós élelmiszerek, a nasi és az instant dolgok. Próbálok teljes értékû élelmiszereket enni, tojást, tejet, szalonnát, kolbászt, zöldségeket.. Lehetõleg mindegyikbõl a háztájit, mert az finomabb is, és egészségesebb, hiába drágább néha.
Fontos még szerintem a rendszeres étkezés, igenis le kell ülni normálisan megreggelizni, ebédelni és vacsorázni, nem csak belapátolni valamit és rohanni.
Érdekes módon a régi emberek nem zabálták tele magukat a sok tartósítószeres sz@rral, magasról tettek a koleszterinszintre meg egyebekre, mégsem lettek rákosak 30évesen és haltak meg. Persze lehet jönni azzal, hogy hát de õk dóóógoztak a fõõdön, és? Szerintem egy mai embernek sokkal több lehetõsége van a mozgásra, mint egy 40-50 évvel ezelõttinek. Nem kell kétágúzni meg kapálni egész nap, el lehet menni bárhova edzeni.