0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Na ez így még számomra is érthetõ volt, köszi!
Viszont ha megmarad az ebay, akkor nem hiszem hogy félniük kell... Pont a héten néztem egy órát neten szállítással kb4000-ért, meglátja kolléganõm, és közli hogy ha ráér, felébõl kijövök... Tévedett. Szállítással együtt 5, azaz öt nagyon hasonló órát tudok venni, és csak a mintája más, egyébként lerí róluk, hogy a másik cég is ugyanonnan rendelte... Nagyon durva, ezt azért nem gondoltam, pedig már rendeltem kínából...
Ide raknam be a lenti cikket, mert igaz sok topikot is erint, de a helyes taplalkozas mindennek az alapja
Onkológus figyelmeztetés!!
2012.05.20.
Onkológus figyelmeztetés!!
Egy érdekes és megfontolandó cikk a rákról
Miután évekig azt mondták az embereknek, hogy a kemoterápia az egyetlen módja a daganatok megszüntetésének (a kulcsszó a megpróbálják), a Johns Hopkins kutatóintézete végre elkezdett beszélni arról, hogy van más választásunk is:
1. Minden embernek vannak degeneratív - nem egészséges, azaz ráksejtek a szervezetében.
Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik.
Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy a tesztek nem képesek észlelni a csökkenésük okán a degeneratív ráksejteket, mivel azok már nem érik el a kimutatható mennyiséget.
2. Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel.
3. Ameddig az ember immunrendszere erõs, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejõdjenek.
4. Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási és életmódbeli tényezõk.
5. Ahhoz, hogy e sokrétû táplálkozási hiányosságokat megszüntethessük, az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítõk bevitelére van szükség, ezekkel fogjuk megerõsíteni immunrendszerünket.
6. A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvõ ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelõben, a bélrendszerben, stb. lévõ egészséges sejteket is, sõt egyéb szervek: a máj, vese, szív, tüdõ stb. - károsodását is okozhatják.
7. A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.
8. A kemoterápia és a besugárzás kezdetben gyakran csökkenti a daganat méretét. Azonban a kemoterápia és a besugárzás hosszan tartó alkalmazásával nem lehet több daganat elpusztulását elérni.
9. Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására a testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik, miáltal a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertõzéseknek és komplikációknak.
10. A kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami meg-nehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.
11. A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.
A ráksejtek táplálékai:
a. A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket. A cukorhelyettesítõk, pl. a NutraSweet, az Equal, a Spoonful stb. aszpartamot tartalmaznak, ezért károsak. A természetes cukorhelyettesítõk, pl. a valódi méz vagy a melasz (a répa- vagy nádcukor gyártás mellékterméke) használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben. Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a tengeri só .
b. A tej a szervezetet nyálkaképzõdésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítõszer-mentes szójatej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.
c. A ráksejtek virulnak savas környezetben . A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedõk számára.
d. A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiõrlésû gabonát, magvakat, csonthéjasokat (dió, mogyoró stb.) és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend mintegy 20%-a állhat fõtt ételekbõl, köztük a babot is tartalmazó ételekbõl. A friss zöldséglevek biztosítják az élõ enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erõsítsék az egészséges sejtek növekedését. Az egészséges sejtek építéséhez szükséges élõ enzimek bevitele érdekében próbáljon friss zöldségbõl készült leveket fogyasztani (mindenféle zöldségbõl, ideértve a babcsírát is!). Azon kívül, naponta két-három alkalommal fogyasszon nyers zöldségeket is. Az enzimek már 40 Celsius fokon elpusztulnak.
e. Kerülje a kávét, teát és a csokoládét , mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea jobb, és rákellenes hatású.
Víz! Csak tisztított, szûrt vizet fogyasszunk, hogy elkerüljük az ismert toxinokkal és nehézfémekkel szennyezett csapvíz bejutását a szervezetünkbe. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni. Lugos víz segíti a szervezetet.
12. A húsokban lévõ fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztõenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgezõ anyagok lerakódását okozza.
13. A daganatsejtek falát erõs fehérjeréteg fedi. A húsevéstõl való tartózkodás vagy kevesebb hús fogyasztása több enzimet szabadít fel, amelyek megtámadják a ráksejtek falát, ezzel lehetõvé teszik a szervezetben lévõ ölõsejtek számára, hogy a rákos sejteket elpusztíthassák.
14. Egyes táplálék kiegészítõk felsorakoznak az immunrendszerben (IP6, Florssence, Essiac, antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak - EFA-k - stb.), hogy lehetõvé tegyék a szervezet saját ölõsejtjei számára a rákos sejtek elpusztítását. Más táplálék kiegészítõk, mint pl. az E-vitamin köztudottan apoptosist (programozott sejthalált) okoznak, ami a szervezetünknek a normális eljárása arra, hogy megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektõl.
15. A rák a szellem, a test és a lélek betegsége . A proaktív és pozitív szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélõkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi.
Tanuljunk meg szeretet-teljes, megbocsátó lelkületû emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.
16. A ráksejtek oxigén dús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi rendszeres testmozgás és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethetõ a ráksejtek elpusztítására.
Végül még néhány praktikus tanács:
- Ne használjunk mûanyag edényt a mikróban.
- Ne tegyünk mûanyag fóliában ételt a mikróba.
- Ne tegyünk mûanyag palackban vizet a hûtõbe - üvegben tároljuk !
Ezeket a Johns Hopkins Egyetem/Kutatóintézet a közelmúltban tette közzé a hírlevelei útján. A dioxin-tartalmú vegyszerek rákkeltõ hatásúak , elsõsorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezõek az emberi testsejtek számára.
Ne tegyünk vízzel telt mûanyag palackot a fagyasztóba, mivel a mûanyagból dioxinok szabadulnak fel. Nemrégen Dr. Edward Fujimoto, a Cast le Kórház Wellness Program Managere egy TV program keretében magyarázta el ezt az egészségügyi kockázatot. Ismertette a dioxinok veszélyességét és azok ártalmait az emberek számára.
Azt mondta, nem szabad mikróban ételt melegíteni mûanyag edényben.
Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hõhatás és a mûanyag kombinációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe.
Azt javasolta, hogy használjunk mûanyag helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. Ugyanaz lesz a végeredmény, csak dioxin nélkül. Tehát a félkészen kapható TV-vacsorákat, leveseket stb. át kell tenni a csomagolásból valamilyen más edénybe. A papír nem rossz, csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír. Biztonságosabb, ha üveget használunk.
Elmondta, hogy nemrégen egyes gyorséttermek áttértek a papíredények használatára styofoam helyett. Ennek az egyik oka a dioxin-probléma volt. Azon kívül a mûanyag fóliák ugyanilyen veszélyesek, ha a mikróban fõzött ételt ilyennel fedjük le. Amint az étel forrni kezd, a nagy hõ hatására a mérgezõ anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe. Takarják le az ételt papírtörölközõvel inkább.
Forrás:
http://www.hopkinsmedicine.org/
UI: Ezt a cikket mindenkinek küldd el, aki fontos az életedben!
http://www.tiensgyarmat.hu/hasznos-t...ztetes-/12157/
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Thumbs Up |
Received: 54 Given: 140 |
mindent és mindenkor lehet fogyasztani....figyelni kell a szervezet jelzéseit.....ilyen,hogy egészséges táplálkozás valójában nem is létezik...vegyünk példát az állatokról...megeszik a rohadt dögöt is,mert nekik az jó...de az ecettel lemosott párizsi a tálkában marad inkább éhezik... ha tokaszalonnát kívánunk fokhagymával,vörösborral..hát meg kell adni a gyomornak amit kér....de ha nem ízlik az étel vagy nem kívánja az ember csupán spórolásból vagy vendégségben illembõl nem szabad megenni.....azonban egy valami fontos,a testmozgás...ha csak egy kis séta,vagy csak annyi,hogy gyalog a boltba kocsi helyett,kis ásás,kertészkedés,bármi...de az is csak amíg jól esik...ha nem oké a dolog pihenni kell.....jelez a szervezet mindent,hagyni kell dolgozni,....egyetek,igyatok ami jól esik...de csak azt és annyit.....
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Szerintem az lenne a legjobb, ha át lenne írva meg kiegészítve, mert egyébként nagyon hasznosnak tûnik!
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Jah, hát ezek a cikkek sokszor le vannak butítva, ráadásul a magyar nyelv sajátosságai miatt a tükörfordítások még rá is tesznek egy lapáttal.
Dietetikai szempontból a savas/lúgos elsõsorban nem a kémhatást jelöli, hanem a redox-folyamatokban játszott szerepet (kémiailag persze megfelel a sav/lúg párhuzamnak, de mivel nem a jellemzõje a lényeg, hanem a viselkedése, erre más szót kellene használni).
A savas azt jelenti, hogy oxidatív hatása van, a lúgos pedig azt, hogy redukáló (vagy manapság divatos megfogalmazásal antioxidáns).
Ilyen szempontból a desztillált víz savasan viselkedik, hiszen egy szervetlen oldószer, amely más vegyületekkel reakcióba lépve azonnal oxidatív folyamatokat indít el. Nem azért, mert a kémhatása savas, hanem mert oldószerként alapvetõ viselkedés, hogy reakcióba lép a megfelelõ vegyületekkel. Ezért is oldószer
Amúgy maga a cikk is elég pontatlan, pár dolog, hogy mire is gondolok (nem biztos, hogy igazam van amúgy):
3. Az ember immunrendszere a szervezeten kívülrõl érkezõ dolgokat, azaz az idegen fehérjéket képes érzékelni és azok ellen véd kisebb-nagyobb mértékben. A rákos sejtek saját fehérjét tartalmaznak, az immunrendszernek semmi dolga azokkal.
4. A daganat táplálkozási rendellenességet IS jelezhet. Meg még nagyjából kismillió karcinogén faktort ismerünk.
10. A ráksejtek nem mutálódnak, nem lesznek ellenállóbbak, mert maga a rákos viselkedés már egy mutáció, mikor ki van kapcsolva az osztódást kontrolláló gén. A rákos sejtek egyedüli feladata a minél nagyobb mértékû "szaporodás". A különbözõ gócpontok kialakulása nem a kemoterápia hatásának az elkerülése miatt van, hanem mert a sérült sejtek a vér- és a nyirokkeringés segítségével a teljes szervezetben elterjedhetnek, és ahol megállnak, ott kezdenek tovább osztódni.
Ettõl függetlenül alapvetõen nem hülyeség az, hogy oda kell figyelni a táplálkozára![]()
Last edited by Dream_walker; 05-10-2014 at 09:57 AM.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Én egy irányelvet követek a táplálkozásban, azt, hogy ne nagyon egyek meg olyat, amit a nagyapám nem tartana ételnek. Elég csak ránézni egy chipsre a boltba, és már visszhangzik is a fejemben: " mi ez a hülyesíg kisfiam, gyere egyél inkább egy kis kolbászt"
Nem kellenek a tartós élelmiszerek, a nasi és az instant dolgok. Próbálok teljes értékû élelmiszereket enni, tojást, tejet, szalonnát, kolbászt, zöldségeket.. Lehetõleg mindegyikbõl a háztájit, mert az finomabb is, és egészségesebb, hiába drágább néha.
Fontos még szerintem a rendszeres étkezés, igenis le kell ülni normálisan megreggelizni, ebédelni és vacsorázni, nem csak belapátolni valamit és rohanni.
Érdekes módon a régi emberek nem zabálták tele magukat a sok tartósítószeres sz@rral, magasról tettek a koleszterinszintre meg egyebekre, mégsem lettek rákosak 30évesen és haltak meg. Persze lehet jönni azzal, hogy hát de õk dóóógoztak a fõõdön, és? Szerintem egy mai embernek sokkal több lehetõsége van a mozgásra, mint egy 40-50 évvel ezelõttinek. Nem kell kétágúzni meg kapálni egész nap, el lehet menni bárhova edzeni.
A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/