Idézet:
2015.01.25-i "általános beszélgetések - 20000 m2" fórumodból idézek egy pár mondatot tõled:
1. Milyen növények kellenek?...amiknek a magja is tovább vethetõ?..mert azt hallottam ,hogy a bolti csak egyszer vethetõ.
2. Milyen állatokat érdemes tartani ,amik nem igényelnek állatorvost és gyógyszert,de jól szaporodnak és ellátnak minket.
3. mi kellhet egy ilyen életmódhoz?
Ez a topic egy elvi beszélgetés,a teljes önellátásról! ;)
Idézet:
Ezzel szemben 2016.04. hóban osztod az észt, hogy Te mekkora "farmer vagy és érted a dolgot!"
Tovább idézek a régibõl:
1. Mivel akarok foglalkozni?...élvezni a munkám eredményét,gyönyörködni abban amit megalkottam,kerítést házat javítani..
2. a régi kertben is nagyjából ez volt a program.
3. el kellett adni.. ....1500 m2 volt,munka mellett simán vittem egyedül...mindig szép volt és rendezett..jól ellátott minket(akkor még család)..zöldséggel gyümölccsel,hússal..
Így van!Mi vele a problémád?Meg volt minden,de nem olyan és nem úgy ahogy elképzeltem és bizony meló mellett kemény volt!De mint írtam!!!!!Ha nyugger leszek újra lesz kert...vízparti!;)
Idézet:
Most meg törtetsz itt a szövegeddel, hogy gazdaságosan nem ellátható és nem éri meg....
Utána jöttek az okítások és fejet hajtottál...
1. ...akkor már csak 10000 m2 maradt(vagy sisnyákolni kell)+7000 rugó /hó megkerülhetetlen költség...
2. .. ...a magam módján már azt is óriási teljesítménynek tarom,hogy ilyen dolgok felmerülnek bennem és tervezgetek(a kockás papíron) egyenlõre..és nézegetem az ilyesmi videókat,meg indítottam ezt a topicot
Ez megint egy topic a teljes önellátásról...amit ugye Te is írtál,hogy lehetetlen..de mi itt a fórumon eljátszunk a gondolattal!
Sokan linkelnek profi kocsikat fegyvereket,mégsem veszünk meg mindent és nem is csinálunk mindent...beszélgetünk
témákról!
Idézet:
És jött a hatalmas gazdasági beruházás...
Ki is jelöltem az elsõ feladatot..hatalmas ablakom van,,a felébe csinálok egy polcot és balkonládákat ,egymás fölé,hogy azért a növénykék tudjanak nõni...
Mi a probléma vele?Idén is van +napelem.
Idézet:
Itt a kérdés, hogy, hol is van az a két telek amin ma is gazdálodsz:?:?:?
bérlek egy tanyát..tudok kettõt amit ver a gaz és rajta "eladó-kiadó",a városi lakást hamar ki tudom adni,úgyhogy nagyjából nem is kerül pénzbe..bepróbálom,hogy milyen...a terményeket elpasszolom a városi kollégáknak..jó áron biztos lesz rá kereslet..és dolgozni is tudok...aztán ha tetszik..ki tudja,lehet maradok is tovább....
..Kár,hogy levágtad a mondat elejét!:haha: Igen gondolkodtam rajta...aztán nem lett belõle semmi...mint másból sem...és? mi a gond? egyszerûen nem éri meg!ennyi!...bocsi nem gazdálkodom,csak van!De írtam már...mire vagy kíváncsi gps koordinátákra vagy mire?
Idézet:
Apropó röhögés: Az egyik leveledben alkotott cselekvés/határozó megnevezéens (maxiokoska) az egész baráti társaságom jót röhögött és azóta szállóigévé vált. Minden poénnál gyakorlatilag RAJTAD röhögünk!!!
Örülök ,hogy tetszik a kreatív szóalkotás..:D
.
Idézet:
..arra, hogy egy kiöregedett pesti ratyi vagy, akinek a szar is ízetlen. csak azért tökölsz itt az oldalon, mert verbálisan már sehol sem állod meg a helyed! Akkor is lerakom azt a véleményt, ha ki is tiltanak érte... EZ A VÉLEMÉNYEM, HOGY KÖZÉPKORÚ HOKI VAGY!!!!
...mi az a "HOKI"?