0
| Thumbs Up |
| Received: 1,231 Given: 1,213 |
Nem tudom milyen videókról van szó, köztudott hogy a "csirkegyárakban" a csirkék nem zöldmezõs legelõkön csipegetik a füvet. Az állatkínzás és vegyszerekkel tömés nem hiszem hogy jó dolog és tuti hogy sosem védtem egyiket sem.
A rákot régen is diagnosztizálták, a statisztika szerint 3x annyi rákos eset van ma, mint 110 évvel ezelõtt. http://www.infoplease.com/ipa/A0922292.html
Akkor miért vannak tele a hírek azzal, hogy döglött egér, csótányok, férgek, elhullott állatok, meg mindenféle hasonló van a multiknál és nagy feldolgozóhelyeken?A különbség,hogy a boltokban..különösen a multikban,kiterjedt és alapos ellenõrzés van...a nagyüzemi élelmiszer feldolgozókban ugyan úgy.....
A nagyszüleim kamrája nem volt tele csótányokkal és döglött egerekkel, a Tescoban viszont ez nem különleges dolog.
Emlékszem hogy még otthon az egyik nagyobb boltban nézelõdtem és találtam egy rakás rohadt penészes dolgot. Odamentem a pénztároshoz és mondtam neki hogy jó lenne ha ránéznének és eltakarítanák. (A pénztáros meg mondta hogy nem számít.) És nem szólt senkinek.
http://www.uzletresz.hu/vallalkozas/...nyhivatal.htmlNe a híradóba bemutatott falusi,félhivatalos lóvágó üzem a jellemzõ.Baromság!
http://ujszo.com/online/regio/2015/0...rdahelyi-tesco
Azt mondtad hogy nem hal bele rögtön senki. Erre volt példa hogy az alkoholizmusba és a cigarettába sem.A dohányzás,a pia,a narkó azért nem ez a kategória,azt ne vegyük az élelem téma körébe.
Sose volt férges sonkája a nagyszüleimnek. Sose volt légy a kamrában, pedig disznóból jó sokat tartottak és kint volt légy rendesen.A kamrában a sonkát meg köpi a légy!Jó étvágyat!
Én igen, néhányszor. A leértékelt virsli volt az egyik legbrutálisabb. Hullaszagút büfögtem tõle vagy 2 napig..de ki kapott már bármit,ki lett beteg egy teszkós konzervtõl,hústól,kenyértõl?!
Szerintem senki nem azért tárol konzervet, mert annyira egészséges, hanem azért mert SHTF. Ez szerintem egyértelmû.Apropó konzervek...akkor mind hülyék vagyunk,minden prepper hülye..mert konzerveket tárol?
Persze, ezt mondtam én is. Mivel az emberek nem gazdagok, így ezt veszik. Nem azért mert egészséges, mert pont ellenkezõleg. Hanem azért mert nincs annyi pénzük hogy egészséges dolgokat vegyenek.Ugyanúgy mindenki elmegy a multiba,oszt jól bevásárol olcsón!Mert ez a logikus...aztán persze megy a multis cukor,a befõttbe,lekvárba,borba...
Azt mondjuk nem értem hogy miért akarsz mindenkit lebeszélni arról hogy otthon legyen almája, körtéje, csirkéje.
Ugyanakkor ha valaki konzervet vesz azt is lealáztad már sokszor.
Akkor mi a jó? Mindenki egyetlen napra vásároljon Teszkóból és kész? Aki több napra vásárol az hülye, aki saját magának termel zöldséget az is hülye?
Nem értem a logikát.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Nem gondoltam, hogy odáig kell süllyedni, hogy a marhaságaidra válaszoljak, de kikényszerítetted belõlem!
2015.01.25-i "általános beszélgetések - 20000 m2" fórumodból idézek egy pár mondatot tõled:
1. Milyen növények kellenek?...amiknek a magja is tovább vethetõ?..mert azt hallottam ,hogy a bolti csak egyszer vethetõ.
2. Milyen állatokat érdemes tartani ,amik nem igényelnek állatorvost és gyógyszert,de jól szaporodnak és ellátnak minket.
3. mi kellhet egy ilyen életmódhoz?
Ezzel szemben 2016.04. hóban osztod az észt, hogy Te mekkora "farmer vagy és érted a dolgot!"
Tovább idézek a régibõl:
1. Mivel akarok foglalkozni?...élvezni a munkám eredményét,gyönyörködni abban amit megalkottam,kerítést házat javítani..
2. a régi kertben is nagyjából ez volt a program.
3. el kellett adni.. ....1500 m2 volt,munka mellett simán vittem egyedül...mindig szép volt és rendezett..jól ellátott minket(akkor még család)..zöldséggel gyümölccsel,hússal..
Most meg törtetsz itt a szövegeddel, hogy gazdaságosan nem ellátható és nem éri meg....
Utána jöttek az okítások és fejet hajtottál...
1. ...akkor már csak 10000 m2 maradt(vagy sisnyákolni kell)+7000 rugó /hó megkerülhetetlen költség...
2. .. ...a magam módján már azt is óriási teljesítménynek tarom,hogy ilyen dolgok felmerülnek bennem és tervezgetek(a kockás papíron) egyenlõre..és nézegetem az ilyesmi videókat,meg indítottam ezt a topicot
És jött a hatalmas gazdasági beruházás...
Ki is jelöltem az elsõ feladatot..hatalmas ablakom van,,a felébe csinálok egy polcot és balkonládákat ,egymás fölé,hogy azért a növénykék tudjanak nõni...
Itt a kérdés, hogy, hol is van az a két telek amin ma is gazdálodsz:?:?:?
bérlek egy tanyát..tudok kettõt amit ver a gaz és rajta "eladó-kiadó",a városi lakást hamar ki tudom adni,úgyhogy nagyjából nem is kerül pénzbe..bepróbálom,hogy milyen...a terményeket elpasszolom a városi kollégáknak..jó áron biztos lesz rá kereslet..és dolgozni is tudok...aztán ha tetszik..ki tudja,lehet maradok is tovább....
Erre meg minden településen válaszol a HÉSZ (Helyi építési szabályzat.):
..már csak azért kérdezem,mert ugye "állandó lakhatásra alkalmas épületet" nem lehet csak úgy építeni,de magánterületen..pl egy lakókocsi,szerszámtároló,mobilház ,lakókonténert lehet nem?...kutat ásni?...tényleg mi van ha ilyenkor oda jönnek a "fegyveresek"...meg védheti magát az ember...mert ez már ,....."csoportosan,fegyverrel",stb.... nem tudom,ha nem tiltja semmi,miért ne lehetne valakinek a saját erdejébe egy kulipintyója...ha valaki nekiállna ott lövöldözni és fütyülnek a sörétek...mit lehet tenni?
HÜLYE! GYAKORLATILAG NEM TUDOD ÉRTELMEZNI A FELVETÉST/KÉRDÉST, DE OSZTOD A MARHASÁGOD, TELJESEN HIKOMAT VAGY!)
Bármihez szólok hozzá, Te mindenhez negatív véleményt fûzöl! Rohadtul unalmas a "50-es évei végén járó megkeseredett, semmire se vitte balfasz suzukis buzi kommentje" Megkérlek, hogy szakadj le rólam! Nem azért jövök erre az oldalra, hogy olvassam a hazudozásaidat a "telkeidrõl, gazdálkodásodról, stb." Veled szembe nemek valóban létezik a gazdaságom és ha savanyú is a szõlõ, ismételten felajánlom, hogy térítésmentesen eljöhetsz egy hétvégére megtapasztalni, hogy milyen a vidéki élet. Nem úgy van ahogy írtad! Nem liba terelgetés és lavorban fürdés!BALVÁGÁNY!!!!!
Az elõzõ hozzászólásaidat nincs energiám kommentelni, mert annyira se-eleje, se-vége, fülese, farase mondat az egész, hogy Grétsy László egy hétig röhögne rajtad! Apropó röhögés: Az egyik leveledben alkotott cselekvés/határozó megnevezéens (maxiokoska) az egész baráti társaságom jót röhögött és azóta szállóigévé vált. Minden poénnál gyakorlatilag RAJTAD röhögünk!!!
Last edited by Ádám Csaba; 04-11-2016 at 11:28 PM.
Na most döntsd már el
De a magot elvetjük, locsoljuk, kapáljuk, szüreteljük, stb. azt már nem a bolt csinálja! Vagy tévedek?
Gondolom azért, amiért Te sem jársz TESLA-val....
Ezt a mondatodat nem tudom értelmezni... Munkával keresem a pénzem, nem is keveset pörgök miatta... vagy magadra gondoltál?
Ha 100 km-es körzetben mindent tudsz, akkor engem is ismersz.... (Kb 70-75 km-re lakok, ha nem emlékeznél....)
Most leírod nekem, hogy munkával lehet pénzt keresni? Köszi...
Fél árva vagyok! Anyum varrónõként dolgozott, néha nem jutott felvágott a kenyérre! 17 éves korom óta magamról gondoskodok! Most (közösen a feleségemmel) van egy 3 szintes lakásunk, három autónk, egy irodánk, egy nyaralónk, egy tanyánk, több befektetésünk, 2 vállalkozásunk és ez mind hitelmentes...)
NEKED MIT SIKERÜLT ÖSSZEHOZNI 55 ÉV ALATT HOKI?
Abból, hogy hülyeségeket írsz, olyanokat, aminek a jelentését sem tudod!!!
Egy, a célját kiszolgáló élelmiszer(éhségérzetet csillapít)-nek mi a tökömért kell szépnek lenni? Megint jön a kérdés, amit már röhögve teszek fel, Te tényleg forma alapján választasz élelmiszert? Látszik, hogy gyökér Pesti vagy!
...arra, hogy egy kiöregedett pesti ratyi vagy, akinek a szar is ízetlen. csak azért tökölsz itt az oldalon, mert verbálisan már sehol sem állod meg a helyed! Akkor is lerakom azt a véleményt, ha ki is tiltanak érte... EZ A VÉLEMÉNYEM, HOGY KÖZÉPKORÚ HOKI VAGY!!!!
Last edited by Ádám Csaba; 04-12-2016 at 12:26 AM.
Ez a topic egy elvi beszélgetés,a teljes önellátásról!2015.01.25-i "általános beszélgetések - 20000 m2" fórumodból idézek egy pár mondatot tõled:
1. Milyen növények kellenek?...amiknek a magja is tovább vethetõ?..mert azt hallottam ,hogy a bolti csak egyszer vethetõ.
2. Milyen állatokat érdemes tartani ,amik nem igényelnek állatorvost és gyógyszert,de jól szaporodnak és ellátnak minket.
3. mi kellhet egy ilyen életmódhoz?
Így van!Mi vele a problémád?Meg volt minden,de nem olyan és nem úgy ahogy elképzeltem és bizony meló mellett kemény volt!De mint írtam!!!!!Ha nyugger leszek újra lesz kert...vízparti!Ezzel szemben 2016.04. hóban osztod az észt, hogy Te mekkora "farmer vagy és érted a dolgot!"
Tovább idézek a régibõl:
1. Mivel akarok foglalkozni?...élvezni a munkám eredményét,gyönyörködni abban amit megalkottam,kerítést házat javítani..
2. a régi kertben is nagyjából ez volt a program.
3. el kellett adni.. ....1500 m2 volt,munka mellett simán vittem egyedül...mindig szép volt és rendezett..jól ellátott minket(akkor még család)..zöldséggel gyümölccsel,hússal..
Ez megint egy topic a teljes önellátásról...amit ugye Te is írtál,hogy lehetetlen..de mi itt a fórumon eljátszunk a gondolattal!Most meg törtetsz itt a szövegeddel, hogy gazdaságosan nem ellátható és nem éri meg....
Utána jöttek az okítások és fejet hajtottál...
1. ...akkor már csak 10000 m2 maradt(vagy sisnyákolni kell)+7000 rugó /hó megkerülhetetlen költség...
2. .. ...a magam módján már azt is óriási teljesítménynek tarom,hogy ilyen dolgok felmerülnek bennem és tervezgetek(a kockás papíron) egyenlõre..és nézegetem az ilyesmi videókat,meg indítottam ezt a topicot
Sokan linkelnek profi kocsikat fegyvereket,mégsem veszünk meg mindent és nem is csinálunk mindent...beszélgetünk
témákról!
Mi a probléma vele?Idén is van +napelem.És jött a hatalmas gazdasági beruházás...
Ki is jelöltem az elsõ feladatot..hatalmas ablakom van,,a felébe csinálok egy polcot és balkonládákat ,egymás fölé,hogy azért a növénykék tudjanak nõni...
..Kár,hogy levágtad a mondat elejét!Itt a kérdés, hogy, hol is van az a két telek amin ma is gazdálodsz:?:?:?
bérlek egy tanyát..tudok kettõt amit ver a gaz és rajta "eladó-kiadó",a városi lakást hamar ki tudom adni,úgyhogy nagyjából nem is kerül pénzbe..bepróbálom,hogy milyen...a terményeket elpasszolom a városi kollégáknak..jó áron biztos lesz rá kereslet..és dolgozni is tudok...aztán ha tetszik..ki tudja,lehet maradok is tovább....Igen gondolkodtam rajta...aztán nem lett belõle semmi...mint másból sem...és? mi a gond? egyszerûen nem éri meg!ennyi!...bocsi nem gazdálkodom,csak van!De írtam már...mire vagy kíváncsi gps koordinátákra vagy mire?
Örülök ,hogy tetszik a kreatív szóalkotás..Apropó röhögés: Az egyik leveledben alkotott cselekvés/határozó megnevezéens (maxiokoska) az egész baráti társaságom jót röhögött és azóta szállóigévé vált. Minden poénnál gyakorlatilag RAJTAD röhögünk!!!
....mi az a "HOKI"?..arra, hogy egy kiöregedett pesti ratyi vagy, akinek a szar is ízetlen. csak azért tökölsz itt az oldalon, mert verbálisan már sehol sem állod meg a helyed! Akkor is lerakom azt a véleményt, ha ki is tiltanak érte... EZ A VÉLEMÉNYEM, HOGY KÖZÉPKORÚ HOKI VAGY!!!!
Last edited by Doom; 04-12-2016 at 04:14 AM.
Elképesztõen ellentmondásos az írásod! Kitalálsz történeteket és helyszíneket, utána meg megcáfolod. Gyakorlatilag szinte semmit sem értesz a kiskerti gazdálkodáshoz, csak "elvi topikokat" hozol létre, de folyamatosan leszólod azt, amit én csinálok! Kicsit se vagy következetes és a szövegértelmezésed is messze elmarad a magyar átlagtól! Gyakorlatilag annyira hikomat vagy, hogy feladtam a dolgot! Nem kívánok a jövõben lesüllyedni a szintedre! Kérlek, hogy ne válaszolj a bejegyzéseimre.
A "hoki" kb. annyit tesz a Te esetedben, hogy "középkorú, ratyi, akinek az jelent kielégülést, hogy bosszanthat másokat. Igazi elmekortani eset!
Tényleg nagyon szórakoztató vagy!Akár lehetnénk barátok is!Most (közösen a feleségemmel) van egy 3 szintes lakásunk, három autónk, egy irodánk, egy nyaralónk, egy tanyánk, több befektetésünk, 2 vállalkozásunk és ez mind hitelmentes...)...á dehogy csak vicc volt!
Szegénykém azt hiszed a pénz és a vagyon miatt leszel valaki?
...de mind1,ez még betudható ,hogy kissé forró fejû és fiatalka vagy!De majd benõ,ígérem!
Szép teljesítmény amit eddig elértetek(már ha igaz),de sajnos nálam nem mész ezzel a dumával semmire!Ha albérletbe laknál és munkanélküli lennél és tudnál viselkedni akkor érnél valamit...így csak egy O.
Lengessünk farkat..kinek van több?NEKED MIT SIKERÜLT ÖSSZEHOZNI 55 ÉV ALATT HOKI?
Tényleg azt gondolod,hogy neked vagy bárkinek tartozom valamivel itt a fórumon?Röhejes vagy Tesó!
Gyakorlatilag annyira hikomat vagy, hogy feladtam a dolgot! Nem kívánok a jövõben lesüllyedni a szintedre! Kérlek, hogy ne válaszolj a bejegyzéseimre.
| Thumbs Up |
Kösz, hogy ez a topic is szét lett rombolva.
Igen, ha valaki sokat dolgozik és össze jön neki akkor az becsülendõ és tiszteletet érdemel. Nem látom hogy mi gond lenne Ádám viselkedésével, hiszen fúrod és ez csak válasz volt tõle. Nem tudom miért kell mindenkit alázni. Igen, prepper fórum, igen, veszünk konzervet, igen, sokaknak van itt csirkéje, sokaknak van kiskertje. Egészen pontosan mi ezzel az eget rengetõ probléma? Nem értem!
Én inkább tanácsokat kérnék Ádámtól, minthogy kritizáljam. Aki egy kicsit sikeres, azt nem fúrni kell, hanem kérdezni tõle és követni a példáját, megfogadni a tanácsait.![]()
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
Sajnos nehezen viselem, ha nem az enyém az utolsó szó! Megoldjuk doom-al privátba! Nem itt kellett volna ezt csinálnom!
Megpróbálom helyrehozni!
Hétvégén szántják fel a kertet és a héten érkezik a kukorica vetõmag! Õshonos fajtát rendeltem! Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belõle így vegyszer nélkül. Majd õsszel beszámolok az eredményekrõl.
Félre érted Te is ,Ádám is és mindenki aki magára veszi!
Ha úgy érzi bántom valamivel..hát kérdezzen rá!
Nem akarok bántani senkit,csak leírom a külön bejáratú véleményem!
Pl. én nem csípem a fegyvereket..Pl. sajnálom az állatokat..pl. meló mellett nem bírom a telkezést és per pillanat okosabbnak és rentábilisebbnek tartom,ha a melóhelyemen keresem meg az élelemre valót..pl nem hiszem,hogy a teszkos csirkétõl bajom lesz!
Gyerekek..ez az én véleményem!..és kész...ennyi!
Nem kell egyet érteni....
Nem akarok bántani senkit....mert nem is ismerek senkit!
| Thumbs Up |
Ez egy másik dolog amit nem értek. Ha sajnálod ha a vadász lelõ egy szabadon élõ vadkacsát, akkor miért mondod hogy ha egy csirkének egész életében egy kis ketrecben kell szenvednie, az úgy nem nagy ügy? Gondolom a többiek - köztük én is - az ilyen ellentmondások miatt nem értjük hogy mi a helyzet.
Én százszor inkább azt mondanám hogy egy állat éljen szabadon egész életében aztán gyorsan lõje le valaki vacsorának, minthogy egész életében be legyen zárva és szenvedjen. Szerintem így teljesen logikus.
Senki nem ítélt el azért, mert Tesco-ban veszed a csirkét, mivel gondolom egy-két fórumozót kivéve mindenki boltban veszi a csirkét. Én csak azt mondtam hogy a háztáji csirke egyértelmûen egészségesebb - meg boldogabb is - mint az ipari. Ebben semmi sértõ nincs.
Csak már egy csomó topic sértõdésrõl szól, és ez nem túl jó. Építõ vita rendben van, de a sértés és sértegetés értelmetlen dolog, minden szempontból.