Hali!
nem tudtok olcsó petróleum beszerzési forrást?
Printable View
Hali!
nem tudtok olcsó petróleum beszerzési forrást?
645 Ft/l nekem nem olcsó!
Néhány gondolat a lámpáimról:
Úgy néz ki, hogy tavaly révbe értem ezen a területen is. Sajnos olyan lámpát nem találtam, amely egymaga kielégítette volna az összes elvárásomat (legalábbis reális áron). Úgyhogy most kettõ van, egy Fenix HL 30-as fejlámpa és egy Nitecore SRT7-es kézi. A Fenix HL30-as két normál - AA – ceruzaelemet eszik, amit azért tartok jónak, mert az szinte bárhol fellelhetõ. A Nitecore 18650-es akkuval üzemel, ezzel elég sokáig bírja.
A Fenix HL30-as négyféle fényerõt tud, ezen kívül tud még vörös fényt és SOS villogást. A mindennapi életben ritkán kapcsolom az alapfokozatnál (4 lm) magasabbra, beltérben ez is bõven elég, még kint is, ha csak a lábam elé kell világítanom, sõt, olykor csak a vörös fényt használom. Nagyon jó a fényeloszlása, homogén, széles látómezõt fed le, de mivel nem fókuszálható, ezért max. fényerõvel (200lm) is csak kb. 40-50 m-re világít, de addig nagyon jól.
A másik, a Nitecore SRT 7-es… Nos, ehhez úgy jutottam el, hogy szó szerint hónapokig keresgéltem elõtte. Az összes aránylag normális lámpát elszúrták valami bugyuta részlettel. Eleve nem tetszik az, hogy a kapcsolót gyakorlatilag az összesnél a lámpa végére tették, így csak felemelt kézzel lehet használni, vagy fogást kell váltani bekapcsolás után (és kikapcsolás elõtt is). Ezen kívül az üzemmód ill. fényerõ váltása is csak egy irányban lehetséges, ha túlnyomtam (és erre pont egy kritikus helyzetben hajlamos az ember), akkor futhatok még egy kört. A Nitecore SRT 7-esnek viszont – habár a fõkapcsolója ennek is a lámpa végén van – az üzemmód váltását a nyakán lévõ elforgatható gyûrûvel oldották meg, ami oda-vissza forgatható, középtájt pedig van egy üres, készenléti kikapcsolt állása is. A fényerõállítás fokozatmentes (ami nem létfontosságú, bõven megfelelne egy elõre beállított 4-5 fényfokozat is), de ami számomra lényeges, az a legkisebb fényerõ: ha jól tudom, 0,4 lm. Ezzel folyamatosan kb. 10 napot is képes lenne végigvilágítani. Habár így nagyjából annyi fényt ad, mint egy döglõdõ szentjánosbogár, de ha pl. késõn megyek haza, akkor nem verem fel a házat, és beltérben ez is bõven elég a tájékozódáshoz.
Van még egy LedLenser H14-esem is, de az most pihen, mert túl nagy a mindennapi hurcolászáshoz. A túlélõdobozomba pedig beraktam egy GP Discovery minilámpát, amely 1 db AAA elemmel mûködik, a fényereje kb. 15-20 méterig elég. Ez szó szerint egy ujjnyi méretû kis lámpa, erre a célra szintre tökéletes.
A kistarcsai elemnagyker tulajdonosának tanácsára GP Reciko (szép zöld) akkukat használok AA és AAA méretben is, nálam nagyon jól beváltak.
Árban sajnos elég húzósak voltak, a Fenix HL30 kb. 50 euró volt (ezt az ún. „Szlovákiában” vettem, a Nitecore SRT 7-es pedig kb. 28.000 Ft volt, plusz a két Nitecore 3100 mAh-s akku kb. 10.000 összesen, és még egy töltõ kn. 8.000-ért. (Remélem a családtagjaim nem olvassák J ! ).
szinte elpusztithatatlan!
VARTA Indestructible 3 Watt LED Light 3C
120 lumen és 45 lumen
max 85 óra világitási idõ!
nekem egy ilyen van a bob hátizsákban.
http://www.varta-consumer.com/hu-HU/...-Light-3C.aspx
http://www.youtube.com/watch?v=xYZibPYVnyo
Nekem egy kisebb változata van, de tényleg nagyon jó!
BG fejlámpa Mollón vettem.Meglepõen jó.
Pontokért megérte.:thumbup
Ajánlom mindenki figyelmébe a baumax aktuális katalógusát, 699-ért van viharlámpa, én vettem kettõt, üzemanyag híján még nem tudtam kipróbálni, de jónak tûnik:
http://baumax.hu//flyer/2014/HU-Flye...index.html#/2/
(Múltkor a vásárban 600-ért jutottam használthoz, szóval ez nagyon kedvezõ ár, és nem nekik dolgozom... :D )
Ja igen: akinek van már, meg tudná mondani milyen kanócot érdemes venni hozzá? Mert van amelyikben szalagot látok, van amelyikben hengereset...
60 km a legközelebbi Baumax.. :-(
Én eddig csak hengeres kanóct használtam,de nem tudnék rosszat mondani. A laposról nincs tapasztalatom.
Nekem 100km, pedig ilyen jó lett pár darab belõle (a teszkós nagyobb).
Ami nemrég volt a TESCO-ban akcióban, az is 25 cm. Most mértem le. Szerintem pont ilyen ami a képen van. De majd megnézem közelebbrõl, ha eljutok egy Baumaxig. Nem ígérem biztosra, de ha akad, bespájzolok belõle pár darabot és amikor alkalom lesz beszerzési áron tovább is adom. Nyáron majdcsak jobban összefutunk....
Nekem is van ekkora egy, meg 2 nagyobb (amilyen most is van a teszkóban), a kicsit is ott vettem valamikor, de azt hiszem drágább volt mint a nagy.
A nagy most talán 1100 vagy 1200huf.
Én is vettem egyet, igaz kéket. Elolvastam a használati utasítást. "Ne használj benne petróleumot!"
Akkor mit öntsek bele? Beltérre, tartalék fényforrásnak kell. Nem a akarok szúnyog riasztós,szagos fáklyaolajat beleönteni. Vagy minek olvastam el a használati utasítást?
Ez tuti csak valami rossz fordítás. Gas, gasoline, petrol ezek mindig problémát okoznak.
Nyugodtan tölts bele petroleumot!
Én is arra vettem és ugyan ez a bajom. De szerintem nem arra a régi petróleumra gondoltak, hanem a mostani petróleum szerû folyadékra. Egyenlõre most vettem illatosítatlan fáklyaolajat, hogy legyen valami bele. De keresem a megoldást. Olvastam valami petróleumkályháról, amihez "spéci" petróleum kell. Sajnos nem tudom, hogy mennyibe kerül, de vannak kijelölt mol kutak akik forgalmazzák. Majd ott megvizslatom, bár tankolni nem ott szoktam.
A 18650 LI-ion akkumlátorok meddig birják a tárolást?
kb ha felötlöm és elteszem akkor akár 1-2 év multán is lesz benne energia?
Mert nem tudom melyik lámpához vásárloljak be, vagy 18650 akku lesz vagy Lithium AA elem varta, annak kb 10 év a szavatossága,a 18650 -nek van valami szavatossági ideje? kb hogy hányszor töltöttem fel vagy hány év?
Köszi!
Közben leteszteltem a Nitecore Mt26 800lumenes led lámpámat beleraktam egy müanyagdobozba teli engedtem vízzel majd lefagyasztottam,kb 4-5 órát vártam és kivettem teljesen nem fagyott be mert belsejéböl ki folyt a víz de még akkor is világított,ugyhogy ki bírta a tesztet.
Csatolmány 2751Csatolmány 2752Csatolmány 2753Csatolmány 2754Csatolmány 2755Csatolmány 2756
Voltam egy csomó boltban, de csak egy mezõgazdaságiban láttam petróleumot, 950ft/liter áron. Szerintem nagyon drága, nem vettem. Mondták, hogy benzinkúton érdemes megnézni, ott még nem voltam. Ja és kanócot se kaptam... :(
Próbaként készítettem:
Csatolmány 2945
-Energia italos doboz 250ml(kettévágva és egymásba csúsztatva)
-Fályaolaj
-Fáklyakanóc
Jó nagy lángja van... Érdekelne, hogy mennyi folyadék megy bele, azzal mennyi ideig ég, és mennyire hevül fel a cucc?
Kb. Olyan 1dl-t öntöttem bele és negyed óráig égettem, ennyi idõ után nem volt szemmel látható fogyás belõle, szerintem többet szívott fel összeségében maga a kanóc. Egyéb tapasztalatom nincs vele mennyivel meddig ég, de hamarosan letesztelem. Nem használtam még bambusz fáklyát se a hozzá tartozó olajat ezidáig. A teteje felhevült, de az alja nem,pedig kicsivel lett nagyobb mint a normál doboz méretének a fele. Egyébként azért vágtam keté,hogy a végén egyszerûbben vissza tudjam önteni az olajat az eredeti palackba. Hátránya hogy kormol, ezért nem lehet melegíteni vele csak mondjuk bontatlan konzervet. Egyébként ha hajitunk a dobozon egy csúzliféle bottal fogókával is el tudjuk látni..:D
Értem, köszi! Az jó hír, ha ilyen sokáig bírj a nafta!
Én évtizedek óta használok ilyen lámpákat. Tehetsz bele petróleumot, lámpaolajat egyaránt. A gond inkább azzal van, hogy silány minõségûek. Elõbb-utóbb mindegyikbõl szivárogni fog az olaj és csupa trutymó lesz a környezete. Ha feltöltöd, jobb, ha egy kármentõt, vagy tányért teszel alá. Ha ma nem ereszt a lámpa alja, az nem jelenti azt, hogy holnap sem fog. Nálam a legjobban bevált eszköz a vaskos rozsdamentes acélból készült lámpa, vagy kézi fáklya, vagy mittomén, minek nevezik. Az nem ereszt, súlyánál fogva önvédelemre is alkalmas, nem törik el és a kanóca üvegszálas anyagú, ezért sokáig bírja.
Esetleg láthatnánk képet róla, hogy mi ez?
Valami ilyesmi?:
http://jovoplaza.hu/minitoys/Faklya_...ermekID-124623
Mit csináljak akkor, ha a tegnap vásárolt viharlámpám tartályába beletekeredett a teljes kanócmennyiség...
Vidáman mutatom asszonykának, hogy nézd mit vettem, meg hogy itt lehet feljebb, meg lejjebb venni a lángot..erre Õ: dejó..ittt tekerjem? aztán sikeresen beletekerte annyira, hogy mostmár visszatekerni sem tudom, tehát leesett az adagolóról a tartályba..Szét lehet ezt szedni?
Mit csinálajak? hogy halásszam ki?
Veletek még nem történt ilyesmi??
Á..néztem..nem lehet szétszedni..marad a halászat:) még jó hogy megtöltöttem:duhos:
Naigen..aki tud, az tud..köszi raktáros:thumbup Tényleg lejön az a rész..elsõre azt hittem hogy valami hevenyészett ponthegesztés, de nem..Probléma kipipálva
Egyik viharlámpa átalakításon esett át, egy ledes ködlámpaizzót kapott:
Csatolmány 2997Csatolmány 2998Csatolmány 2999Csatolmány 3000
A 3 új elemlámpám. (4 dollár alatt lehet õket beszerezni Amazonról.)
http://www.youtube.com/watch?v=0tNt-EzSJFc
:thumbup
Jelenleg 3.60 körül van, ingyen postázással. Mindjárt átküldöm hozzá a linket privátban.
http://www.ebay.com/sch/i.html?LH_BI...+300lm&_sop=15
Itt lehet válogatni, igaz ez ebay.
A 3 mode a jobb. (Amelyik a videóban fekete.) A szürke is tetszik, de az csak egy féle képpen világít.
Én a következõ dinamós lámpát fogom megvenni a nyáron:
http://www.mp4bolt.hu/powerplus-shar...al-p-8683.html
Leírás:
- 10 méterig vízálló, vaskos szerkezetû zseblámpa
- 2 világítási üzemmódja van: normál fényer 2 LED segítségével és egy nagy teljesítmény üzemmód 1 W-os powerLED
- A készülékkel dinamós tölt je segítségével mobiltelefonját is feltöltheti
- A készülékhez 7 különböz adapter fejet mellékelünk, ami a telefonok nagy részével kompatibilis
- A készülékhez további adapterek opcionálisan rendelhetõek.
- Világítási idõ 1 perc tekeréssel: kb. 20 perc fényes üzemmóddban, vagy kb. 60 perc normál üzemmódban
- Beszélgetési idõ 1 perc tekeréssel: kb. 2-8 perc (telefon és akkumulátor állpot függvényében)
- Teljes feltöltés után kb. 8 óra világítás (fényes üzemmódban) vagy kb. 60 óra (normál üzemmódban).
Az ára nekem megfelel, mert kárpótol érte a dinamós töltés, a beépített akkumulátor, vízállóság (pocsolya, esõ), az eszköz töltési opció, a masszív felépítés és persze a kettõ fényességi üzemmód.
A többi üzlethez képest nem annyira drága és van utánvét.
Ehhez még annyit hozzáteszek, hogy késõbb (5-10 hónap) veszek még egy napelemes powerbankot is, az fogja ellátni a töltési/energiatárolási feladatokat, a lámpával csak szükség esetén lesz töltve és akkor ha nem áll rendelkezésre tartósan napfény vagy egyszerûen nincs nálam a napelemes töltõ. Viszont addig sem leszek alternatív elektromos áram és fényforrás nélkül.
Nem akartam új topikot nyitni, ezért ide írtam. (Esetleg kérném áthelyezni a cikkek közé)
Sörös doboz, hamulúg, faszén segítségével készítettem túlélõ áramforrást, ezt szeretném véletek megosztani, hasznos lehet szorult helyzetben.
Kint a terepen is elkészíthetõ, kidobált alumínium sörös doboz minden felé található sajnos.
Vezetéket lehet készíteni sörös doboz spirálrugó alakú feldarabolásával.
Faszenet hagyományos boksás eljárással lehet készíteni.
Hamulúgot: fahamuból nagyobb edényben (alumínium nem jó) vízzel kevergetés közben kell kioldani, majd ülepíteni, levét leszûrni, tûzön 1/3 ad részre bepárolni. Sárga színû marólúgot kapunk.
Hozzávalók:
Félbe vágott PET palack alsó része, lakkrétegtõl megszabadított sörös doboz oldal lemeze, nagyobb darab (grill) faszén, szigetelt rézdrót, fahamuból kioldott és 1/3 ára besûrített kb1/2 liter hamulúg.
Vigyázat nem érintkezhet testrésszel, erõs maró hatása miatt a lúg!
Készítésekor, felhasználásakor védõszemüveg használata ajánlott!
Csatolmány 3282
Képen látható módon rézhuzalt csatlakoztatunk az elektródákra, félbevágott PET palackba rakjuk oly módon, hogy ne érintkezzenek az elektródák egymással esetleg mûanyag. Szúnyoghálóval betekerjük a faszenet, majd feltöltjük hamulúggal a cellát, ezzel kész az áramforrás
Csatolmány 3283
Szén lesz + elektróda, alumíniumlemez - elektróda. Baby elemhez hasonló teljesítményt várhatunk a cellától 1.4-1.6 volt feszültségre számíthatunk.
Ha nagyobb feszültségre van szükség több cellát kell sorba kötni.
Mûködése:
Szén lyukacsosságából adódóan, levegõ oxigénje lép reakcióba az alumíniummal, tehát potenciál oxigén és alumínium közt jön létre.
Szén csupán hordozója lesz az oxigénnek, ezért kell a végének kiállni az elektrolitból.