Rövid leírást lehet ,hogy hogyan készült és milyen lett ? Szarvasbélszint még nem sütöttem de tuti ha jól van elkészítve akkor nagyon finom lehet ...:thumbup
Printable View
Semmi baj , a ló is megbotlik néha.... :) na de remélem nyáron ha összejön egy táborozás az õzpecsenyét azért nem utasítod vissza ,bár ha ragaszkodsz hozzá neked készítünk majd roston sündisznót :) :beer: Amúgy valaki a fényevést is kipróbálhatná mert az ám az igazi túlélõkaja :) :)
Nem kerítettem túl nagy feneket a dolognak. Kérget sütöttem rá körben, oldalanként kb 2 percet egy kis olajon (4 oldala volt) utána fûszereztem só, bors, majd betettem a sütõbe úgy 15 percre egy kis vajjal a tetején. Kis pihentetés aztán nyami.
Ócseny vkúszníj!
A fotóról sajnos lecsúsztatok! :)
Kb kilós lehetett. Én a medium, medium-rare steak-et szeretem és ez olyasmi lett. Egyébiránt nyersen is nyugodtan meg lehet enni tatárbeafsteaknek úgy is nagyon finom.
Ilyen volt :
Csatolmány 1881
Ilyen lett:
Csatolmány 1882
Levágtam még tavaly egy kecskét. Most a pácolt tûzdelt fûszeres sült verzió került asztalra,
röszti burgonyával, házi ribizli lekvárral. ( a kis tálban sült hagyma, és
némi szaft van szervírozva)
A következõ adagból currys kecske lesz Hugh Fearnley-Whittingstall ( river cottage)
módra..... :thumbup
Más...
A jó prepper akkor készül mikor van mibõl. :haha: Kaptunk anyóséktól 40 db
házi tojást. Jófajta házi tésztát gyúrtam, majd nagymamámtól örökölt olasz
tésztagéppel, a kislányom segítségével készültek eme remekek.
( laskatészta slambucba, mert jön a bográcsos szezon, cérnametélt húslevesbe,
tagliatelle mindenféle szaftos finomsághoz)
Csatolmány 1883
így van ez a pacallal is....
:hanyas:
nem mindegy ki fõzi s mibõl
Ma délután a szép napos idõt kihasználtam egy kis sütögetésre . Megsütöttem egy nyulat , nagyon finom lett . Elõzõ nap fokhagymás-sós tejbe bepácoltam ebben állt egész éjszaka , házi zsíron-szalonnával kemencében megsütöttem , köretként félbevágott krumplit vegetában beforgatva kevés zsírral római tálba megsütve .Balzsamecetes madársaláta volt hozzá . A kereszt fiam szerint minden hétvégén ilyet kell csinálni ....:)
Csatolmány 1941Csatolmány 1942Csatolmány 1943Csatolmány 1944Csatolmány 1945
Norbi update szalonnás zsíroskrumpli. :D Egész megéheztem.