Ugyanezeket hasznalom kb!
Printable View
Az szerintem életmentõ-fólia (hõvisszaverõ) lesz.
Szép kis csomag, Doom!
http://armyshop.hu/spd/ESO00065/PONCHO-USA-RIPSTOP
igen a túlélõ alufóliából van három darab...nagyon jó esõ ellen ,derékaljnak,ha elszakad,lehet még használni parázsba sütni stb,de akár szétvágva a zoknira fagyás ellen,vagy a kabát alá...vizet vinni benne,kis gödörbe rakva akár lavórnak mosakodni,kaját bele csomagolni,,,
Segítséget, tanácsot és javaslatokat szeretnék kérni h.zsák vásárláshoz, illetve tapasztalatokat is szívesen veszem!
Olyan 10e forinto szánnék rá, persze létezik "szerelem elsõ látásra". ;)
Amit keresek:
-50l vagy nagyobb, de nem túl sokkal az utcai viselet miatt.
-Molle rendszer az eddigi zseb és az melévõ övtáska miatt
-egyenlõre fekete van tervbe(szintén az övtáska miatt), de nem zárkórok el egyéb színtõl(nem strandkorlátkékre gondolok:hanyas: )mondjuk zöldtõl de a terepmintától sem.
-Lehetõleg magyar oldal legyen, mert nem rendeltem még kinti oldalró, és nem pont most szeretném elkezdeni. :D
Elõre is Köszönöm!:admire:
Az oldal utolsó batyuja tetszik, de szerintem nincs még 40l se.. :duhos:
http://militarycelpont.hu/termekeink...k-ovek/oldal/5
Túléléstáron most árul valaki egy hátizsákot. 37 Liter + 3 L víztároló.
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Bár használt, de minõségi, márkás és multicam. Molle-s. Kérdezd meg tõle ha gondolod, hogy mennyit kérne érte. :)
Köszi Tulelo ;-), az nem lenne baj hogy használt,de kicsi. A mostani is olyasforma lehet..
http://www.airsoftcentrum.hu/index.p...hp&category=41
itt nézz körül,jó árak és jó minõség,én már vásároltam itt korrekt,gyors
teszek képet is.....Csatolmány 2600Csatolmány 2601
Csatolmány 2626
Miért ne pont fekete nem lett volna, de megrendeltük..
Mil-Tec, Assault II. :szeret:
Egy dolog amit viszont nem értek, még pedig a mérete. Láttam már 30-37-50l es adatot is ugyanerre. A szemem elõtt a katalógusban "Ca. 50l" volt, ami annyit tesz kb. 50l javítson ki valaki ha tévedek. Létezhet, hogy más gyártó(M Tramp, mil tec....) más méretekkel dolgoznak?!?!nem hinném..
Doom, ránézésre olyasmi, mármint akkora lehet mint a tiéd, talán egy kicsit kisebb. Az viszont biztos, hogy amint megvan teletöltöm vízzel és kiderül hány literes a nyavajás :haha:
"Egy dolog amit viszont nem értek, még pedig a mérete. Láttam már 30-37-50l es adatot is ugyanerre. A szemem elõtt a katalógusban "Ca. 50l" volt, ami annyit tesz kb. 50l javítson ki valaki ha tévedek. Létezhet, hogy más gyártó(M Tramp, mil tec....) más méretekkel dolgoznak?!?!nem hinném.."
nekem szinte ugyan ilyen van csak Maxpeditionban az 25 literes.
http://www2.knifecenter.com/item/MX0...-Foliage-Green
Egy rövid vélemény az 5.11 rush 72 hátizsákrol.( sokmindent még nem tudok írni mert csak pár napja jött )
43 literes,anyaga( 1000D nylon ) hasonlo a tavaly vásárolt Maxpedition falcon 2 (1050D) ,de szerintem annak vastagabb meg kicsit erössebb az anyaga pl itt a tetején vettem észre:Csatolmány 2660
a különbség a két hátizsák között amugy ennyi:
Csatolmány 2661
De tetszik biztos erõs meg sokat kibir,rengeteg zseb van benne,meghát minõségi márka,föleg utazás,turázás és bob célra vettem,49 ezer ft postaköltséggel itthonrol.
Ez hany literes? A 30/36-os? Itt van ketto, a kisebbik elmeletileg 20l-es... Csatolmány 2744
londonercsecse, pofásan néz ki a BOB-od ;) Gondolom benne van minden.. ha neked belefért, akkor nekem is belefog..:rolleyes:
így nem is érdekel, hogy hány literes.. Szerintem jól pakolható és molle rendszerû, ezért választottam. Használjam egészséggel!!:D
Van valami tanácsod vagy praktikád a pakoláshoz?
Emergency pack-nak hivnam inkabb. Azert minden nincs benne. Par dolog, a teljesseg igenye nelkul: kulacs, IFAK, kisbalta, Mora Bushcraft, helyi turistaterkep, ponyva, ujrahasznalhato urhalozsak, paracord, svajci bicska, tartalek ruhazat, drot, MRE, mentocsonak keksz, energiaszeletek, kabelkotozo, varrokeszlet, multitool, tuzgyujto (gerber, noname, gyufa, ongyujto), duct tape, kinai katonai vizpumpa, lifestraw, vizszuro tabletta, SAS konyv, osszecsukhato vizespalack, csajkakeszlet, kanalgep, P-38, coleman cobra-2 sator, keselezo, szemeteszsak, esokabat, tartalek szemuveg, keztisztito, so, bors, ket elemlampa (egyik tekeros), fejlampa, horgaszkeszlet. Mit hagytam ki??? A nehez dolgokat alulra raktam, jegyezd meg mi hol van, mindennek legyen megszokott helye, hogy sotetben is megtalald! Vedd a hatadra, s otthon/kertben cipeld egesz nap, hogy hozzaszokj! Vagy turazz vele! En a multkor a kocsit hatrahagyva ezzel jottem haza, szakado esoben, hegymenet, mintha a Gellerthegyre masznal fel. Utaltam is magam kozben! (Balta, kes nem volt benne akkor). Gyalasot kihagytam.
MOLLE szijjakat (hosszut, csat?) hol lehet venni, normalis aron? Nalunk aranyarban merik...
Olyan szíjjra, hevederre és csatra gondolsz, ami a táskánkonn van?
Itt nálunk a 2cm-es heveder ha jól emlékszem 60tf ért vettem méterét(fekete), ugyanennyi volt a tépõzár is, a csatok 130ft tól kezdõdtek, mérettõl függõen.. hevederbõl volt még 2,5ös is, minden bizonnyal ott/itt kapható szélesebb is de azokról akkor nem érdeklõdtem.
ha gondolod veszek neked és elküldöm postán ;)
zárójelben jegyezném meg.. Megjött a zsákom:D, íme:
Csatolmány 2764
próbából rádobtam:
Csatolmány 2765
:gonoszrohog:
Nincs sajnos Paypal-om, kedden megtudok érdeklõdni mindent.. Felpatentozott heveder nincs, tekercsben van és olyan méreted ad/vág amilyet szeretnél ugyan ez a helyzet a tépõzárral. A patentozás egyébként nem nagy ördöngõség
"Ezt vettem" #961 hozzászólás itt addig is van egy kép, #965 ben írtam pár sort a patentolásról.
A patentolásról és menetérõl tehetek fel pár képet ha gondolod..:)
Holnap teszek fel képeket a folyamat menetérõl..
A hevederre a tépõzár rögzítésére a legjobb megoldás a varrás, legjobb a bõrvarró cérna. Kézzel nehezebb és idõigényesebb varrni, géppel meg meg kell tanulni..(egyenlõre nekem sem megy úgy igazán:haha:)
Kreatív magyar létemre átvillant az agyamon, hogy tûzõgéppel összetûzöm õket, de az nem lehet valami tartós megoldás :gonoszrohog:
Egyébként ilyen dupla rögzítésû(patent+tépõzár) egyedi hevederféléket szeretnék csinálni molle rendszerhez.
Csatolmány 2828
a tegnapi hozzászólásom és képem elveszett az éterbe.. :mad: sebaj..
Csak annyit írtam benne, hogy legjobb varrni a tépõzárat a hevederhez, bõrvarró cérna ajánlott(qvaerõs), de kreatív magyar létemre átvillant az agyamon, hogy összetûzni is lehetne irodai tûzõgéppel:gonoszrohog:. Csak persze az egy idõ után rozsdásodik és és nagyon gyenge (kb.mint a molyfing), arról ne is beszéljek, hogy nem rugalmas és nem valami esztétikus(mondjuk ez nem látszódik)és még sorolhatnám...
A varrás kézzel idõigényes fõleg vastag anyagok esetében(sajnos messze még a nyugdíj), géppel meg még nem tudok. pontosítok, egyszer már varrtam.. :D
Ígértem a patentolásról képeket, "Csináld magad" topikba feltöltöm.;)
Voltam a korábban említett boltban érdeklõdni.. árakról méretekrõl színekrõl
Hevederek:
Fekete: 2-3-4-5cm széles ár 60-66-90-120 Ft/ fm
un. Kekizöld: 2-3-4 cm széles ár 60-66-90 Ft/fm
Csatok:
Csak Fekete:2-3-4-5 cm-es hevederhez ár 45-60-90-180Ft/db
Vannak nagyon pici csatok több méretben 75-120Ft/db áron (olyanra gondolj mint a Paracord karkötõkhöz használnak)
Ja és mûanyag csatok persze.
Nem veszett az el, csak nem szóltál én meg nem vettem észre hogy kimoderálta a fórum. De most megláttam és engedélyeztem a hozzászólást. :)
Köszönöm szépen Tulelo!:beer:
Amúgy, én se vettem észre hogy szólnom kellett volna :rolleyes:
Sziasztok!
Tapasztaltabbak véleményét szeretném kérni! Szerintetek melyik táska érné meg jobban? Ez az MFH vagy inkább ez a Mil-Tec? Elsõsorban amolyan 72 órás/BOB zsáknak kéne.
Elõre is köszönöm!
Üdv.: T.
Én a miltecet venném. Egy éve vettem eg hasonló mfh assault packot, 13-14 kg cuccal benne az egyik vállpántja kereken 2 (kettõ!) nap után leszakadt alul. Vissza lett varrva, 3 nap múlva felül is félig lejött, és visszavarrni sem lehetett. Miltec hátizsákom nem volt még, de sok kisebb cuccom van tõlük, és eddig egyikkel sem volt gond.
Köszönöm!
Nekem is van egy miltec kulacs+csajka kombóm, az is korrekt cucc, remélem akkor a táskáik sem rosszak!
Üdv.: T.