És ebben az asszony is benne van? Minden tiszteletem:admire:
Printable View
készülnek a kétszersült kenyerek! :thumbup
Amazon Kindle Paperwhite, Angliában még olcsóbb, mint itthonra rendelve (kb 32 Ft ezer volt)
Eleve szinte minden nap olvasok valamennyit alvás elõtt...
2000 könyv elfér rá, indexelt keresõje van, 2 hétig bírja egy töltéssel, napi 2-3 óra olvasás mellett. Vagyis egy alap napelemes töltõvel feltölthetõ egy nap alatt hetekre.
Keményfedeles tokban van.
Van rajta nekem (csak pár dolgot írok): gyógynövényhatározó, gombás könyv, mindenféle kismillió számolási és átszámítási segédlet, Rádiófrekvenca táblázat, navigációs és térképészeti számítások stb...
Tervezem hogy veszek még egyet és akkor az megy EMP ellen fémdobozba.
Laci: http://www.maxkonyhaja.hu/2010/09/an...tszersult.html
1 évig biztosan ..de kiprobáltam egy másik receptet is amikor "csak" megpiritja az ember..és úgy süti át a kenyeret a sütöben fél orán át rácson.
Tipp:
Amit igazán fontosnak itélsz, azt ne csak nyomtasd, hanem lamináld is!
Térképek, betegségekre gyógymód, gyógyszerlista (ha betévednél egy elhagyatott gyógyszertárba, vagy raktárba..)
A világvége utáni idõk, nem lesznek tekintettel a papír finomságára. A laminációval 100 szorosára növelheted élettartalmát/olvashatóságát!
találtam szárított hús receptet készülök megcsinálni :thumbup
Raktáros: valami képszerkeztõ progival szerintem el lehet készíteni:thumbup
Jó az.. a fizikai, mechanikai igénybevételektõl megóvja a dokumentumot... de nem véd megfelelõen a nedvesség ellen!
Konkrétan próbáltam laminált lapot víz alatt. 1 napot akartam, de elfeledkeztem róla és 3 lett belõle. Semmi, de semmi nem szivárgott be a papírhoz.
Ha átlagosan akarod védeni, akkor jó a "bugyi" (én is használom), de a tényleg fontosat, a nagyon-nagyon fontosat javasolt laminálni, mert meghálálja.
Egy harci játékon olyan miatt nyertünk, hogy nekünk laminálva voltak a térképek, a ellenfélneknek meg "csak" bugyiba.
Tipp: A mûanyag "bugyiba" helyezett dokumentumokat is tudjuk vízhatlanítani, ha a nyitott végét vízhatlan ragasztószalaggal leragasztjuk. :thumbup
Amit Wannebe linkelt az jó program ilyenekre.
Én szoktam még a képkivágást is használni, majd össze illesztem egyszerûen painttal és kapok egy nagy képet.
Ezt a képet egy megfelelõen beállított nyomtatásnál olyan lapokra és olyan nagyságba nyomtatja, amilyenre szeretnéd.
Vagy ha pl. elektronikai áruházban nyomtatsz pl. USB-rõl, akkor a képeket otthon el lehet menteni pdf , vagy jpg filébe és azt tudod az áruházba kinyomtatni. Otthon a széleit le kell vágni és elvileg jó.. :)
Vettem 1 liter 30%os sósavat, meg 3 féle csiszolópapírt és nekiáltam modifikálni a kis fixpengés WM1-esemet.
Körbemaszkoltam a pengét, majd 180-as papírral kezdtem..ez elttûntette a szerintem préseljárás okozta nyomokat a pengérõl, valamint a lézergravírozott márkajelzést.
Csatolmány 1551
Váltottam vizes 1200asra, ami sokat finomított a felületen,
végül vizes 2500assal políroztam tovább...
Csatolmány 1552
Ezzel tükörsimává tettem a pengét. Megnéztem a neten több savmaratásos videót és több esetben azt láttam, hogy 5-10 perc elég egy szép sötétszürkés szín kialakításához.
Elvégezve a maratást, azt tapasztaltam, hogy a 30%os sósav fél óra után is csak éphogy oxidálta a felületet:(
Legalább bemattult kicsit, ahogy a képeken láthatjátok..
Csatolmány 1553Csatolmány 1554
Tud valaki tanácsot adni azzal kapcsolatban, hogy milyen savat érdemes használni? ez a 30 % egy erõsebb gyomrú csövesnek meg sem kottyanna
hagymakarikák készítése:thumbup
Elvileg akusavval szèpen tudod kezelni a felületet. A kénsav amint megtámadja a vasat elvileg egy passziválo rétegnek kéne kialakulnia. Sosavnál nemhinnèm hogy a vasklorid passziválná a fémet és a felûletén védötéteg képzödhetne. Szerintem probáld ki akusavval. 34 %os 250ft literje.
Majd utànnanézek ennek a savazásnak mert valamit már hallotam rola.
Szerintem az acél ötvözõ anyagai is befolyásolják melyik savval milyen eredményt érsz el.
Jaja..kénsavra már én is gondoltam..köszi a tippet
Bovitettem TEOTWAWKI konyvtaram: Csatolmány 1589
Vettem egy laminálógépet a Lidl-ben 3999-ért.
Ezzel fognak készíteni gyors info kártyákat: rádiófrekvenciák, mérgezõ-, ehetõ-, éghetõ- anyagok, periódusos rendszer, navigációs alapszabályok, morze jelek, stb...
Aztán megy fel karikára, és bele a BOB-ba
2db ragasztószalag tacskóban :D
Hazafelé jövet az iskolából, a lányom bedobta, hogy menjünk ki ma délután az erdõbe egyet sétálni.
Az erdõ nálunk a Duna-Tisza csatorna partján lévõ liget erdõket jelenti. Gyors összepakolás
(víz, összekészített teafõzõ készlet, szikravetõ, fokla)
Sötét lett mire kiértünk, így némi éleszték + fagyûjtés után gyorsan megélesztettem a tüzet, egy még régebben a közelben gyûjtött foklával, szikravetõvel.
Csatolmány 1597Csatolmány 1598
teafõzés, tûznézegetés, melegedés, hazabandukolás ( fél nyolcra értünk haza)
Jó volt, egy próbának is, mert letettem a BOB összeállításáról, és inkább egy "BOB szekrényt" hoztam létre amibõl mindig azt pakolom össze gyorsan ami kell.......
elkészítettem ezt
http://www.youtube.com/watch?v=bmAP4kv5O8c:thumbup
...jó dolog a bob-szekrény,de vészhelyzetben nem...már írtam,szoktuk próbálgatni,hogy összepakolt zsákkal,ki készített ruhákkal milyen gyorsan lehet elkészülni,három perc alá nem megy sehogyan sem,vészhelyzetben még ott van a stressz,esetleg fojtogató füst,zaj.sötét...nem élet szagú,hogy akkor pakolásszon az ember mikor az életéért fut...ha meg nincs nagy baj...akkor meg kár a bob-ot elõvenni,csomagolni...
http://videa.hu/videok/hirek-politik...ZmqZtpPCqZoLKI érdemes a bal felsõ sarokban az órát figyelni....
ez egy másik Duna- Tisza csatorna...... :thumbup ;)
Némi antagonisztikus ellentmondást vélek felfedezni a hozzászólásodban, így ehhez hasonlóval válaszolok.
Tûz esetén a lakásban található tûzoltó készüléket kezdeném használni elõször, ha meg nem vagyok otthon
mindegy, hogy összecsomagolva áll a BOB, vagy szekrényben kisebb csomagokban veszne el az egész a lángban.
Vizsgálati tüzet legalább egy jó tucatot láttam személyesen, 640 kg fa modellezte a bútorokat.
reofil
...bocs,nem kritizálni akartalak...a lakás tüzet is csak azért linkeltem,hogy képletesen bemutassam milyen hamar megvan a baj...a bob lényege pontosan az,hogy felkészülve várja a szekrénybe a hirtelen fellépõ,váratlan eseményt és pár napig életben tartson,amíg eljutsz a menedék helyre...a tûz helyett lehet akár földrengés,sárlavina,zombi támadás,árvíz,háború,ipari katasztrófa,bármi....és mint írtam amíg a lakás, ház tartható nem kell bob,de amikor kell,gyorsan kell...csak képzeld el a szitut,,,becsülettel védelmezed a készletedet,nem tudnak az éhezõ zombik bejutni...úgy döntenek rád gyújtják az éjszaka közepén,,,,,,,,de távol álljon tõlem ,hogy bele szóljak a dolgaidba,ha neked szekrény ...hát szekrény,,,,,
Rendeltem egy Kydex tokot a késemhez...
Voltam túrázni pár barátommal.
Jó hideg volt minusz fok fújt a szél, kicsi hó volt viszont a turista utakon sok jég volt, ezért ott nehézkes volt a járás, de összességében lehetett volna rosszabb is.
Érdekes dolog hogy leégett az arcom mivel a hó visszaverte a napsugarakat ezért töbszörös erõvel hatott a bõrömre, erre nem számítottam mert máskor is voltam már hasonló körülmények közt túrázni, de ilyen még nem volt.
Pont most beszéltünk róla valamelyik topicban, találkoztunk egy óriási vadkannal ami az úton elõttünk 30 méterre szaladt át és tényleg nagyon nagy volt ekkorát nem nagyon láttam eddig, nem is értettem miért nem hallott meg minket messzirõl, mivel jó hangulatban voltunk sokszor igen hangosan beszélgettünk.
Csatolmány 1654 lópokróc:D
Laci: a tököly úti military boltban vettem 3500ft
új bontatlan csomagolásban.