A katasztrófa közeleg…? Mi a teendõd?
Printable View
Pont erre keresem a választ! Bár gondolom, hogy nem vagyok egyedül ezzel! Most még 1-2-3-4 ezer fõ/nap menekültel bajlódik az állam, az Eu, de mi lesz, ha ideér a "fõhad"!? Vagy, ha már elérik azt a bizonyos kritikus tömeget? Az nyilván való, hogy ezeket semmilyen kerítés nem fogja megállítani! Ha már 5-10 ezrével érkeznek Röszkére akkor regisztrálni sem bírják majd õket abban a tempóban! Ha még addig nem törtek át a kerítésen, akkor azután a feltorlódott tömeg biztosan átfogja! Éles fegyverrel nem fognak rájuk lõni. Könnygáz-gumilövedék 100+ ezer ember ellen csak felhergeli õket és a rendõreink bánják majd meg! Tehát a kérdés, hogy itt lesz 500ezer-1 milla menekült. Ellátni ennyit nem bírunk. Ha szerencsénk van akkor az osztrákok nem bírják lezárni a határt rendesen és egy részük átmegy. De maradnak itt bõven+ jönnek még többen! Az a kérdésem, hogy meddig fogják bírni a rendvédelmi szervek, illetve a magyar gazdaság ezt a nyomást!? És ha nem bírják, akkor mi lesz?
10...
Eddigi élet felad!Kocsit megpakol!Tájékozódik!Megy!Új életet kezd!Idézet:
És ha nem bírják, akkor mi lesz?
Ha nem képes rá,nyársra húzzák és megeszik!
Azért nézzük a jó oldalát!
Az idõjárás változással jelentõsen nõttek az esélyeink.Abban a forróságban sem gondolkodni,sem fizikai teljesítményt nem lehet produkálni.
A gyümölcsök többsége most érik.A csapadékos idõ miatt,vizet sem nehéz szerezni.
Fürödni sem kell olyan sokat,mert nem izzad az ember mint a ló.
Szóval minden szempontból kedvezõbbek a körülmények a túlélésre!
Ez egyéni,de néhány iránymutatás!
-milyen idegen nyelven beszélsz
-mi a szakmád,mihez értesz,mi az ami a választott közösségnek(ahol még rend van és biztonság)vonzó lehet benned,hogy befogadjanak
-mennyi mozgatható még mûködõ pénzed,aranyad,értéked van amibõl meg tudod alapozni az új életedet
-mekkora a család
-van e haver,rokon ahová menni akarsz
Mondok egy példát.Utána néztem Oroszországban Az Ural környékén mennyibe kerül egy ingatlan,elérhetõ.Megnéztem találnék e állást.Igen,akármikor.A nyelv nem ismeretlen,nem adnak el,a többi meg pár hónap és bejön.
Több tervet kell készíteni,de az elsõ lépés,hogy mindenki nézzen alaposan magába,hogy mire képes és kapkodna e utána!
9.....
Bocsi elvettem a kenyered! :cool:
Ki,hogy áll Hölgyek ,Urak?
Ha kedves Fórumtársunk elszámolta magát és ma kezdõdne a "változás" készen vagytok?Készen álltok?Az asszony ,gyerekek felkészítve?Mamánál behordva,felvágva a tûzifa?Az állatoknak van takarmány?A kamra tele van?
Vagy még mindig a "jó lenne ha"+"a mit fogok majd még csinálni " duma megy?
Szóval akkor!
Az alapbázis kész,feltöltve.
A másodlagos bázis kész ,feltöltve.
A járgány kitakarítva,ellenõrizve,feltöltve a garázsban bevetésre vár. Evakuációs pontok bejárva,térképen bejelölve.
A menekülõ csomag átpakolva ,frissítve.
Kutya tájékoztatva,megnyírva,felkészítve!
Fogak,egészség rendben.
Na akkor hadd jöjjön,aminek jönnie kell, csapassunk!
9+x nap Szerintem.
Egyébként felkészültebb vagyok mint tavaly ilyenkor.
Tûzifával kapcsolatban: a tapasztaltabbak vagy akinek van rá lehetõsége, már tavasszal beszerezték a tûzifát és össze is hasogatták minél elõbb - ilyen esetben a nyári hõhullám alatt szépen kiszáradt.
A kocsi menetre kész.
Élelem rendben.
Menekülõ csomag alakul.
A kutya mindig készen áll megvédeni a portáját, nincs láncra kötve.
Az egészségem rendben van.
Ja szerintem X-9. :haha: Még jó,hogy mi döntjük el!nem pedig mi igazodunk hozzá!;)Idézet:
9+x nap Szerintem.
Az elmúlt pár hónapban annyira bele voltam merülve, a munkába, és a készlet feltöltésbe, hogy a legfontosabb szellemi, és fizikai felkészülés ez alatt az idõ alatt teljesen kimaradt. Ezt próbálom most pótolni:D Ha holnap jönne, és otthagynám valami miatt a fogam, az valószínûleg a punnyadtságom miatt lenne.
Minek riogatjátok a népeket? Vérholdra legfeljebb valami erõltetett false flag jöhet össze. A globális gazdaság meg október 7-ig kitart.
Na kérem. Nagy lett a beszarás! Egyre többen hívogatnak...
Pedig még van nolc nap! :-) :-) :-)
Lemondott Hende, õ már tud valamit?
Biztos hogy többet tud mint mi :).
Szerintem õ is tudja hogy nem lesz egyszerû lezárni a határt 15-e után.
Eddig csak szalagátvágásokkor pózolgatott az újságíróknak, most feladat is lesz.
Az elmúlt 1 hónapban zéró rádió, internet, tv. Felkészülés folyt erõs tempóban. 3 napja bekapcsoltuk a TV-t és kissé ledermedtünk.
A feleségem mindig is támogatott mindenben, de mintha igazán most "érkezett" volna meg.
Elsõ reakció a hírekre:
-Tudod, hogy most kellene mennünk! - mondja õ.
-És tudod, hogy nem csak az országból, hanem Európából?
-Tudom.
Volt, van ilyen tervünk. De igazából nehéz itthagyni mindent. Itt a hazánk, családunk, barátaink...miért nekünk kellene elmenni? Ennél azért makacsabb, önfejûbb vagyok. Maradunk.
Amennyire lehetséges felkészültünk. Két másik családdal szoros együttmûködés alakult ki. Most már a lelki felkészülés következik. Ha ott a helyzet, akkor meg kell majd húzni a ravaszt. Nem lesz könnyû. Ahogy az sem, hogy nyugodt, higgadt maradj és bízz magadban és a felkészültségben a nap minden percében. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy mennyien vannak, akik az ég világon semmit nem készülnek még most sem (de egyre többen beszélnek róla) és ebbõl erõt tudok meríteni. Durva társadalomtisztulás lesz, de aztán mi magyarok erõsebben kerülünk majd ki belõle.
nem megyünk sehova , utolsó töltényig, utolsó csepp vérig
Szeptember 8.
Kisboldogasszony napja. A hagyomány szerint ilyenkor elkezdeni a felkészülést a télre.
Ma vásároltunk utoljára Mordorban.
Az évben akkor se megyünk ha semmi sem lesz... :-)
Lehet kapni Pesten...
9*19-es.
A dobozán pontos leírás a zombikról és, hogy hova lõj.
Csatolmány 6255
Idézet:
nem megyünk sehova , utolsó töltényig, utolsó csepp vérig
Most bölcselkedek Nektek egy kicsit!Idézet:
Igazad van, ez a mi hazánk a mi országunk a mi otthonunk a mi gyerekeink a mi családunk , nem megyünk mi innen sehová ha valaki ezt megpróbálja elvenni tõlünk az komoly ellenállásba fog ütközni ... a részemrõl biztos ....
Megint kitelepítés,hajnal kettõkor!A k.anyját,megint elõkerült a gyújtogató,most a pincébe gyújtott meg egy ágyat.
És megint tûzoltó,rendõrség,kopogás,öltözés,füst,ku tya az ölbe.
Lassan megszokjuk,már rutinból evakuálunk,Fejlámpa,két légszûrõ,a bejáratnál.Gyerekek,a kutya tûri a maszkot!
Na de nem ez a lényeg,csak nem tudok vissza aludni.
Szóval vannak lehetõségek!
Sok lehetõség van!
A könyörtelen ellenállás.egy centit sem hátra.Csatolmány 6256
De ha már menni kell,hát jóban is lehet lenni a helyiekkel,ahová az utunk vezet.Csatolmány 6257
Pár dolgot ,a saját hasznunkra is lehet fordítani.Csatolmány 6258
De el is lehet foglalni mások terciáját,fõleg ha elment,elûzték,elhunyt vagy nem kell neki.Csatolmány 6259
A lényeg a rugalmasság!Minden szituációban az ideális döntést kell meghozni.
A dolgaidat ne sajnáld,mert az egy grammos magból nõ ki a 10 tonnás tölgy.
Egy ami biztos,a változás!
A természetben ez a normális folyamat.Ahogy a kis róka ha felnõ új vadászterületet néz magának,távol a szülõktõl.Ahogy a fák elszórják a magjaikat és messze viszi a szél és ott ereszt gyökeret.
Nekünk is embereknek,a fejünkbe kell vésni,hogy ahol most vagyunk,az nem miénk,használatra kaptuk kölcsön.
Ha tarthatatlan és nem éri meg védeni,fenntartani akkor hagyni kell.Tova szállni és újra gyökeret ereszteni!
A túlélés záloga a rugalmasság,a változások követése!
Ilyet árulnak Pesten?!
Jó kis expanzív lõszer!
Ez aztán tud rombolni......szakít, tép mindent...
Akit ezzel csak egyszer is mellkason, vagy hasba lõnek, az tuti hogy nem kér többet kenyeret!
Szerintem nem véletlen hogy éppen most kezdték árulni!
Gondolom, hogy a prominensek, akiknek van önvédelmi fegyvere, az hatékonyabb lõszerhez is hozzájuthasson!
Ezt hol olvastad?
Expanzív lõszert bárhol, bármikor vehetsz, ha van tartásid.
Iiiigen, sport célra is.
Aztán szépen kimégy a lõtérre és szétlövöd a zombis lõlapokat.
Mivel a sport célra tartott fegyvered önvédelemre nem használhatod egyébként sem....
Na de! Az új jogszabály szerint, ha otthonodban, éjjel csoportosan, felfegyverkezve megtámadnak, akkor igen...
És pont zombis lõszer volt otthon???
Na most légy okos. Hogy is van ez? :-)
2004. évi XXIV. törvény a lõfegyverekrõl és lõszerekrõl
4. § (1) Jogszabály eltérõ rendelkezése hiányában nem engedélyezhetõ:
a) az „A” kategóriába tartozó tûzfegyver vagy lõszer;
„A” kategória
4. Expanzív (kiterjedõ) lövedéket tartalmazó pisztoly- és revolverlõszer, valamint az ilyen lõszerhez való lövedék, kivéve a vadászati vagy sportlövészeti célokat szolgáló lõfegyverhez, a használatukra jogosult személyek számára.
Van itt egyáltalán aki shtf esetén nem akar szétlõni,széttépni mindenkit??? :pisztoly::puska::cool:
Egy laza fosztogatás azért jóval humánusabb! :haha:
Hát ez logikai bukfenc!
Elõször is mi az a fosztogatás?
Ki a fosztogató?
Mikor valósul meg maga a cselekmény?
A fosztogató(már ha megtudtuk ki is az,mi is az?)a személyünk ellen fejt ki támadást vagy a vagyonunk ellen?
Biztos megérdemli a halálbüntetést?
Az önvédelem fogalmába biztos,hogy belefér,a biztos halált vagy csonkolást biztosító lõszer használata?
Tévedés,félreértés esetén ,nem célravezetõbb lett volna egy gáz vagy gumilövedékes fegyver?
És végül a bukfenc!Csak akkor lehet valakire rá mondani(pl.fosztogató) ha már a cselekmény megvalósult!Ellenkezõ esetben csupán csak behatoló ill.lehet csak bejött/ek mert nem jó a csengõ!És a nyugdíjat ajánlott levelet hozott vagy kér egy tojást vagy vizet.
Aztán ott van az a dolog,hogy az ember az nem papír!Tegye mindenki a szívére a kezét és kérdezze meg magától:
-Bele lõne egy emberbe?
Nem hiszem hogy van itt olyan aki megtenné! Én biztosan nem!
Ez esetben talán maradhatnánk a kevésbé véres felkészülésnél?!
Nincs itt semmilyen logikai bukfenc ;)
Szerintem senki sem lesbõl lõ mindenkire aki bejön a kapun, legvégsõ eset a fegyverhasználat.
Ezt döntse el õ mielõtt bemegy más birtokára ilyen szándékkal. A birtokvédelem nem egyenlõ az öléssel, de szerencsétlen esetben elõfordulhat, számoljon vele.Idézet:
Biztos megérdemli a halálbüntetést?
Szerinted ahol enyhítenek a fegyvertartáson, miért csökken a bûnözés?
Nem ideges senki :)
Ez maga a bukfenc! Amíg a cselekmény nem valósul meg addig,hogyan dönti el a tisztelt védekezõ,hogy mi a "behatoló "szándéka?Idézet:
Ezt döntse el õ mielõtt bemegy más birtokára ilyen szándékkal.
Aki birtokvédelemre expanzív,deformálódó,átalakított hegyû lõszert táraz ,annak egyértelmûen ölési szándéka van.Ez nem önvédelem,hanem felkészülés gyilkosságra!Idézet:
A birtokvédelem nem egyenlõ az öléssel, de szerencsétlen esetben elõfordulhat, számoljon vele.
Szerencsétlen esetben?
Aki ilyen önvédelmi lõfegyverek birtokosa,attól elvárható,hogy ne ijedtében cselekedjen,hanem a fegyverhasználat szabályainak betartásával,célzott lövést adjon le(ha tud!,ha nem akkor meg adja el vagy dobja a kútba,mert tökön lövi magát),hagyományos lõszerrel,végtagokra.
Azért az ugye meg van,hogy az önvédelem az a cselekmény elhárítására,a cselekmény folytatásának!(nem megelõzésének)megakadályozására szolgál!
Erõsen kétséges a fegyverhasználat indokoltsága,ha valakit az ólból látunk kiosonni egy kacsával és hátba lõjük expanzív lõszerrel.,úgy hogy minket még csak észre sem vesz vagy fut elõlünk.
Persze lehet a törvény mögé bújni,hogy éjszaka+csoportosan+fegyverrel....de biztos,hogy úgy lesz az?
Ne ja,aztán ha elsütöttétek a fegyvert lehet gondolkodni egy életen át,hogy mit csináltatok,mit mûveltetek!
Nem egyszerû ez a dolog!
Valami statisztika,tanulmány,link van errõl?Idézet:
Szerinted ahol enyhítenek a fegyvertartáson, miért csökken a bûnözés?
Na Emberek!Mielõtt itt eluralkodna a pánik és a rettegés!
Akármi is történik,akár 15.-én vagy máskor véssük már fel az ajtó félfára,hogy mi itt a fórumon és az életben békés felkészülõk vagyunk!
Célunk a természeti és politikai,gazdasági krízisek átvészelése!A segítség nyújtás a bajba került embereknek,nem csak állampolgári kötelesség,hanem elvárható emberi magatartás!
Nem szedegetjük távcsövessel a horizonton feltûnõ menekülteket,családapákat,babakocsit toló lakhelyüket elhagyó anyukákat,mert biztos fosztogatni akarnak!
Nem eresztjük a tárat a vizet,ételt,menedéket kérõ emberekbe,mert biztos fosztogató!
Ha nem kíván valaki katasztrófa helyzetben karitatív munkát,rom eltakarítást,polgári védelmi feladatokat vállalni ne tegye!
Üljön a vackán és rettegjen kezében a stukkerrel,de ne bántson más embereket,ne fenyegesse az amúgy is bajban lévõ embereket.
Ha nem akar adni senkinek semmit,hát ne adjon!Kiabáljon ki a páncél ajtaja mögül,hogy "nem adok semmit,hagyjál békén".
De könyörgöm ezt a fórumot kiskorúak,a felkészüléssel ismerkedõ átlag emberek,normális ,empatikus az állampolgári,emberi együtt élés szabályait betartó emberek is olvassák!
Nem vet jó fényt a felkészülõkre és magára a felkészülésre mint fogalom,hogy mindenféle válogatott gyilok van bemutatva,kitárgyalva!
Olyan érzése van az olvasónak,hogy shtf esetén leginkább a felkészülõktõl kell félni!
Lécci ne legyen így!
A magam részérõl elzárkózok az ilyen ember ellenes dolgoktól!
Doom!
Te megint elmentél az agyad után jó messzire!
Az elõítéleteid és elképzeléseid kivetíted és elfórumozgatszt itt.
Bemutattam egy lõszert, amit idióta amcsik találtak ki, hogy itt is lehet kapni hazánkban.
Senki nem írta, hogy ilyennel táraz, tart, vagy gyakorol (ennek törvényi lehetõségérõl volt egy iciripiciri vita).
Senki nem tett fel véres disznós képeket, amit a lõtéren (vagy kiskertjében) szétlõtt, gyakorlás és hatástanulmány céljából.
A lõszerrõl egyébként sokhelyen írnak.
Ha bemégy a fegyverboltba, megnézheted, megszagolhatod, az orrodba is dughatod. Ha van engedélyed meg is veheted. Ennyi. Senki nem írta, hogy ilyet tart, táraz, ezzel gyakorol. Kérlek idézd be, honnan veszed.
Egyébként megint az van, hogy TE feltételezel ilyesmit, békés állampolgárokról, családapákról, szeretettel a szívükben készülõ prepperekrõl... :-)
Amúgy ha valaki ilyesmit írna, az semmivel sem betegebb, vagy erkölcstelenebb, mint a fosztogatásra készülésrõl írni. Az nem kelt félelmet? Még jó, hogy TE mindig felállítod az erkölcsi normát, lassan írhatnál is egy kézikönyvet nekünk. :-)
Amúgy meg öt, tehát úgy is mindegy.
Megyek szerzek egy feszítõvasat, erõvágót, mert én nem készültem fosztogatásra, talán még nem késõ. :-)
Ezzel a fosztogatással meg még csak annyi, hogy elhagyott raktár, hátrahagyott felszerelés elvétele, felhasználása értelemszerû. De valaki túléléséhez szükséges holmi elvétele ugyan az, mintha lõnnél zombi lõszerrel.
Végezetül: Ukrajnában járva kérdeztem: nincs gond a cigányokkal? Mondták, hogy nincs. Nincsenek cigányok, ha vannak, nem lopnak. Mert akkora a szegénység, hogyha ellopja a tyúkodat, akkor az ételedet lopja el. Az életedre tör ezzel, mert nincs másik, nincs kárpótlás, segély. Ígyöa tolvajt agyonverik. Ezért aztán nem lopnak. Ahol én jártam, ott ezt mesélték...
Csatolmány 6261
És lehet zombis lõlapot is kapni! :-) :-) :-)
Igazad van kell az önmérséklet de a gyakorlatban az utolsó lépés (a fegyverhasználat) már a konfliktus elején bekövetkezik. Ezt érdemes észben tartani.
Doom, már megint beleképzelsz mindent :(
Gondolom a azokat az idõseket sem sajnálod akiket most békeidõben gyakran megkínoznak, megölnek pár forintért.
Ne védje meg magát a nyugdíjas, tizen- huszonéves betörõ élete többet ér.
Ez geddon esetén csak rosszabb lesz.
Túlélõ nem egyszer, nem kétszer hozott már statisztikákat.Idézet:
Valami statisztika,tanulmány,link van errõl?
Most hirtelen google-vel:
http://www.kezifegyverek.gportal.hu/...hp?pg=27694820
Hivatalos forrást, adatokat nincs idõm keresni.
a hivatásos rettegõknek.....
http://www.kalasnyikov.hu/dokumentumok/kiss.pdf
Akinek nem inge,ne vegye magára....
Most hogy jönnek ide az idõsek ?,amikor azt írtátok expanzív lõszerrel várjátok a fosztogatókat!Ott van az elõzõ oldalon!
De nem válaszoltatok a kérdésekre!
Kik tekinthetõk fosztogatóknak?
Hogyan kell "fosztogatásra" készülni" ?Én nem tudom,de annyit emlegetitek,hogy biztos van gyakorlatotok benne!