Igen, az index már itthon is elkezdte gyártani az új ellenségképet: a "maszkellenes" és a "járványtagadó" (és egész biztos, hogy náci is). Ugye a veszélyhelyzet alatt bevittek pár embert a rendõrök "rémhírterjesztés" címén teljesen indokolatlanul. Már várom, hogy mikor teszik be a koronavírus tagadását is a Btk-ba.
Egyébként én sem értek egyet a "maszkellenesekkel". Olvastam ilyen kommenteket, azon lázadoztak, hogy õk márpedig föl nem veszik az üzletben, hanem leállnak vitatkozni a biztonsági õrrel (mert õ aztán tehet róla), meg odahívatják a fõnököt stb. Jó, hogy vannak ilyen emberek, akik ennyire ráérnek... A legjobb az, amikor nagy okosan elkezdenek jogászkodni, hogy mit tehet meg az üzlet, meg nekik ilyen meg olyan jogaik vannak... Csak úgy röpködnek a kimunkált emberi jogi értekezések. :huuu:
De azzal sem értek egyet, hogy ne lehessen beszélgetni a nyilvánvaló furcsaságokról. Például, itt Magyarországon jó ideje nem regisztráltak egyetlen halottat sem. Ez persze jó, de egyáltalán nem értem. Minden egyes napon volt x számú új haláleset. Aztán egyik napról a másikra nem volt egy darab sem. És azóta sincs. Nyilván statisztikailag be-becsúszna valamennyi, hiszen itt van a vírus, és nincs oltás. Az emberek tömegesen mennek Horvátországba, sokan egyáltalán nem vigyáznak, stb. Gondolom, hogy a leginkább veszélyeztetett csoportban azért ugyanúgy lenne néhány haláleset. Nem hiszem, hogy egy világjárvány így mûködik, hgy napi x halott keddig, és szerdától napi nulla halott.