Oldala 90 of 261 ElsõElsõ ... 40808889909192100140190 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 891 to 900 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Igen, az index már itthon is elkezdte gyártani az új ellenségképet: a "maszkellenes" és a "járványtagadó" (és egész biztos, hogy náci is). Ugye a veszélyhelyzet alatt bevittek pár embert a rendõrök "rémhírterjesztés" címén teljesen indokolatlanul. Már várom, hogy mikor teszik be a koronavírus tagadását is a Btk-ba.

Egyébként én sem értek egyet a "maszkellenesekkel". Olvastam ilyen kommenteket, azon lázadoztak, hogy õk márpedig föl nem veszik az üzletben, hanem leállnak vitatkozni a biztonsági õrrel (mert õ aztán tehet róla), meg odahívatják a fõnököt stb. Jó, hogy vannak ilyen emberek, akik ennyire ráérnek... A legjobb az, amikor nagy okosan elkezdenek jogászkodni, hogy mit tehet meg az üzlet, meg nekik ilyen meg olyan jogaik vannak... Csak úgy röpködnek a kimunkált emberi jogi értekezések.

De azzal sem értek egyet, hogy ne lehessen beszélgetni a nyilvánvaló furcsaságokról. Például, itt Magyarországon jó ideje nem regisztráltak egyetlen halottat sem. Ez persze jó, de egyáltalán nem értem. Minden egyes napon volt x számú új haláleset. Aztán egyik napról a másikra nem volt egy darab sem. És azóta sincs. Nyilván statisztikailag be-becsúszna valamennyi, hiszen itt van a vírus, és nincs oltás. Az emberek tömegesen mennek Horvátországba, sokan egyáltalán nem vigyáznak, stb. Gondolom, hogy a leginkább veszélyeztetett csoportban azért ugyanúgy lenne néhány haláleset. Nem hiszem, hogy egy világjárvány így mûködik, hgy napi x halott keddig, és szerdától napi nulla halott.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    lehet változott a direktíva, hogy kit kell korona halálesetnek jelenteni?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ilyesmire gondoltam én is.

Azt nem néztem meg, hogy legalább valami átvezetés volt-e, hogy mondjuk 15-10-6-4-2-0 halott. Vagy egyszerûen keddig volt napi 10 halott, aztán szerdától folyamatosan egy se. De igazából mindenhogyan feltûnõ.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Én azt látom hogy megjelent a két szélsõség, a maszkos õrült és a maszk-fóbiás. Én biztos felveszem arra a 10 percre amíg bemegyek a boltba. Talán használ valamennyire károm meg nem származik belõle.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Koronavírus: videón a bizonyíték, miért véd jobban egy több rétegû maszk

"A videó szerint a háromrétegû maszk volt a leghatékonyabb a cseppek terjedésének felfogásában, de még az egyrétegû maszk is használt valamennyit a terjedés fékezésében (beszéd közben).

A felvétel szerint azonban ha köhögésrõl vagy tüsszentésrõl van szó, a kétrétegû maszk egyértelmûen hatásosabb volt az egyrétegûnél. Azt a kutatók is elismerik, hogy az sem mindegy, milyen anyagból, milyen designban alakítják ki a maszkot, ahogyan az sem, hányszor van mosva.

A kutatók szerint, aki otthoni maszkot készít, ügyeljen arra, hogy az legalább két réteggel bírjon."

Elsõ körben én most vettem 50 db egyszer használatos maszkot, háromrétegûek. 5200 forintért házhoz is hozzák, és az most nagyon jó ár, sok helyen jóval drágábbak a maszkok. Ennél többet most nem kutakodom, akkora a választék, hogy azon most úgysem tudnék kiigazodni. Az ár legyen reális, a maszk legyen háromrétegû, aztán jó az úgy. Nem akarok paranoiás lenni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sajnos most van egy halálos áldozat:

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/21...kronikus-beteg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Katasztrófahelyzetet rendeltek el a koronavírus miatt Ausztrália második legnépesebb államában

"Daniel Andrews azt mondta, a vasárnap este életbe lépõ, hat hétig tartó korlátozások értelmében ezentúl családonként egy ember mehet el bevásárolni, ám csak az otthonától számított ötkilométeres körzeten belül.

A rendelkezés egyebek közt éjszakai kijárási tilalmat is elõír, a miniszterelnök pedig hozzátette, hogy hétfõn további, az üzleteket érintõ döntéseket tesznek közzé (a rendelkezés vélhetõen a nem alapvetõ fogyasztási cikkeket áruló boltok ideiglenes bezárására vonatkozik majd)"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "Több tucat ember vírus tesztje lett pozitív és több mint száznak kellett országszerte karanténba vonulniuk egy soproni születésnapi buli után."

https://www.kisalfold.hu/kozelet/hel...utan-10117160/

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Jól le lettem tolva máshol amiért én nem veszem félvállról a vírus dolgot.

Ha az amerikai számokat nézzük, akkor itt olyan a helyzet mintha Magyarországon lenne 130ezer fertõzött és 5000 halott. Ehelyett van Magyarországon 4500 fertõzött és 600 halott. Ha nálunk is csak ilyen mértékû lenne a fertõzöttség/halálozás, akkor lehet hogy én is lazábban venném, de én tartok tõle. Na nem pánikolok, mert az se normális dolog.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Jól le lettem tolva máshol amiért én nem veszem félvállról a vírus dolgot.

Ha az amerikai számokat nézzük, akkor itt olyan a helyzet mintha Magyarországon lenne 130ezer fertõzött és 5000 halott. Ehelyett van Magyarországon 4500 fertõzött és 600 halott. Ha nálunk is csak ilyen mértékû lenne a fertõzöttség/halálozás, akkor lehet hogy én is lazábban venném, de én tartok tõle. Na nem pánikolok, mert az se normális dolog.
    Nekem is nemrég volt vitám. De rájöttem, hogy a koronavírus olyan téma lett, amivel kapcsolatban úgyis hiába mondasz bármit. Sajnos az emberek többsége vagy alaptalanul aggódik, vagy alaptalanul vakmerõ. Ritkább, hogy valaki tényleg megpróbál rendszeresen tájékozódni, hiteles információkat gyûjteni. Az átlagos inkább az "éppen mit olvastam fészbukon" hozzáállás.

Igazából mindkét tábornak nehéz mit mondani. Jöhetek én táblázatokkal meg külföldi adatokkal, az emberek úgyis annak megfelelõen csinálják a dolgaikat, amit a saját mindennapi életükben, környezetükben látnak. Magyarországot lényegében elkerülte a vírus, úgyhogy az emberek többsége úgy tesz, mintha nem is lett volna semmi.

Odáig már nem jut el, hogy akkor nem megyek Horvátországba stb., éppen azért, hogy ne is legyen semmi. Nem azt mondom, hogy napi 25 órában maszkot kell hordani, de nem is most kell Horvátországban nyaralni. De hát úgy látszik, hogy a kicsit elõre gondolkodás az már valami extremitás, ami legfeljebb a prepperekre jellemzõ.