Eredeti hozzászóló
Scabiosa
Hát, ez az egyik legtöbb ködösítést elszenvedõ tudományág. Nem nekünk kéne lejátszani az eredmények ütköztetését, az a kutatók feladata lenne, de amint nézem, míg az 1900-as években általánosan panaszkodtak rá, hogy az orvosok, egészségügyi szakemberek dietetikai képzése nem kielégítõ, ahelyett, hogy fejlõdéssel reagáltak volna a vészharangok kongatására, most már normális (komoly és teljeskörû) szakirodalmat sem sikerül összevadászni a témából.
C-vitamin kúrát én szoktam tartani, emellett alkalmanként is beviszek nagyobb mennyiséget. Több elõnyérõl tudok, mint hátrányáról; bár ebben a témakörben sok az ellentmondás, meg a 180 fokos álláspont-váltás. Ha meg nincs elegendõ aszkorbinsav, szintén nem tud érvényesülni a réz hatása, hiába. :) Zacskóbicska: nem találtam még utalást a kimosó-hatásra, nekem a forrásmunkát is megírhatnád, hátha megszerezhetõ.
Arra nem emlékszel, miért nem tud visszapótlódni a kimosódott réz? Én eddig ennek csak ellenkezõjét olvastam, azaz hogy a csontok teljes mértékben képesek regenerálódni ásványi anyag-vesztések után...