Ide jöhetnének motiváló,sokatmondó vagy éppen csak tetszõ idézetek.
Kezdeném:
http://farm4.staticflickr.com/3690/1...37e8cf4a_o.png
Printable View
Ide jöhetnének motiváló,sokatmondó vagy éppen csak tetszõ idézetek.
Kezdeném:
http://farm4.staticflickr.com/3690/1...37e8cf4a_o.png
"Egy pesszimista minden lehetõségben látja a nehézséget; egy optimista minden nehézségben meglátja a lehetõséget."
Winston Churchill
Sírva jössz a világra és körülötted mindenki mosolyog. Igyekezz úgy élni, hogy mosolyogva távozhass, és körülötted mindenki sírjon.
Sajnos nem tudom, ki a szerzõ.
"Azok akik hajlandók feladni az alapvetõ szabadságukat egy kis idõleges biztonságért, azok nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot." - Ben Franklin
"Ha az emberek félnek a kormánytól, az zsarnokság, ha a kormány fél az emberektõl, az szabadság." - Thomas Jefferson
"Ez még nem a vég, nem is a vég kezdete, de talán a kezdet vége (Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.)"
Ki mondta: Winston Churchill
Mikor: 1942
Miért: A szállóigévé vált mondat Churchill egyik legemlékezetesebb háborús beszédében hangzott el, melyet egy vacsorán mondott, a második el-alameini csatában aratott brit gyõzelem alkalmából.
Mikor használjuk: Amikor még sok van hátra egy ügy megoldásáig, illetve egy kellemetlen helyzetbõl való kikecmergésig.
" ....az otthon ott van ahol megállok..." betétdal Magyarvándor
Hogy jó gyõztes légy, még jobb vesztesnek kell lenned.
Michael Schumacher
Az õrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.
Albert Einstein
Az utolsó leheletig harcolni,meghalni becsülettel
Nem választhatunk halált,de eldönthetjük hogy nézünk vele szembe,hogy férfiként emlékezzenek reánk.
Jól csak a szíveddel látsz.
Ha nem nyilvános számról hív fel valaki..
Suttogd a készülékbe:
Elintéztem, de minden csupa vér..
..majd tedd le.
szerelemben és háborúban is kell enni ! :D
Tegnap egész este kerestem a Breaking Bad nevü sorozatbol egy mondatot de nem találtamm eg. Probálok idézni nembiztos hogy helyes!
kb igy hangzik de a lényege ugyanaz:
"ritka olyan dolgot találni az életben amiben a legjobb vagy, kevés embernek adatik meg ez a lehetöség! Ne dobd el magadtol!" (Heisenberg)
"A bátorságot nem lehet hamisítani, olyan erény, amely nem ismer képmutatást."
Bonaparte Napoleon
"Az egyik romos épületben kerestek fedezéket, és tizenhét percig állták a sarat.
Száznyolcvankilenc ellenséges katonával végeztek.
Senki nem látta."
A jó ember, akivel jót tesznek, ezáltal még jobbá válik, de a rossz még rosszabbá. (Michelangelo)
Alea iacta est!-A kocka el van vetve!
A Kinizsi100-on kaptunk egy füzetet ahová a pecsétek kerültek az ellenõrzõpontokon annak a hátulján volt ez az idézet .....
"Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák. "
Ernest Hemingway
Utoljára a remény hal meg.
Magamat idézem :D
A régi szokású ember és a természet harca
Az ember felássa a földet, mert így tanulta elõdeitõl, s azt hiszi így van rendjén.
Egyenesre gerebjézi mintha golfpályát építene, s azt hiszi, így szép.
Kíméletlenül kapálja a gyomokat, és a már porrá vált talajt, s azt hiszi minden rendben.
Kiírtja a vakondokat, majd a lótetûket, végül a csigákat, s azt hiszi gyümölcse hibátlan.
Hatalmas gépeket, mûtrágyát, gyomírtót használ, s azt hiszi étele egészséges!
Ember!
Az ásót unokádba döföd, a kapával fiadat kapálod a sírba, a mérgekkel magadat mérgezed!
A természet gyomokat ültet az ember által okozott sebbe, hogy gyógyítja és táplálja.
Vakondokat, gilisztákat, és rovarokat küld, hogy puhává és termõvé tegye a talajt.
Csigákat, tetveket, gombákat, és baktériumokat, az élettelen növények lebontására.
A lehullott lomb és a növényi maradványok nem szemét! Táplálék az élõlényeknek!
A növény, amit nagy gondossággal körülkapálsz, csak látszólag él, valójában élõhalott!
Ha élni akarsz, hagyd élni a természetet!
"A mohácsi csata négyszázadik évfordulója közeledett éppen. Fura dolognak látszik talán, vereséget megünnepelni, de hát aki a gyõzelmét ünnepelhette volna itt most, a hatalmas ottomán világbirodalom, már nem volt meg. A tatároknak is nyomuk veszett, sõt idõközben, szinte a szemünk láttára, a szívós Habsburg-császárságnak is. Megszoktuk hát, hogy egyedül ünnepelgessük vesztett nagy csatáinkat, melyeket túléltünk. Talán azt is megszoktuk, hogy a vereséget izgalmasabb, sûrûbb anyagból való és fontosabb dolognak tartsuk a gyõzelemnél - mindenesetre igazibb tulajdonunknak. "
/ Ottlik Béla
Bármi gondod van az életben, végy elõ egy verses könyvet, vagy a megoldást, vagy a megnyugvást megtalálod benne. (Bácskai János)"
Kár, hogy az emberek csak a különbséget látják meg, amely elválasztja õket egymástól. Ha több szeretettel néznének egymásra, azt vennék inkább észre, ami közös bennük, és feleannyi probléma lenne a világban.
Ne halj meg rabként ha már nem születtél szabadnak!
Ha békét akarsz, készülj a háborúra! Si vis pacem, para bellum! Julius Caesar
Testvérek! Emberek!
Közös veszélyben fogjatok kezet!
Bajtársak! Szenvedõk!
Boruljatok le a Jóság elõtt!
Bukottak! Gyõztesek!
Az Igazságban egyesüljetek!
Hívõk! Kételkedõk!
Az Ember vérzik: Szeressétek õt!
Harcosok! Álmodók!
Mindnyájatokban egy bús szív dobog!
Testvérek! Emberek!
Ne öljetek már! Ölelkezzetek!
Igaz nem idézet hanem egy vers Szikratávirat
szerzõ: Juhász Gyula
"Könnyebb becsapni az embereket, mint megértetni velük azt hogy becsapták õket."
- Mark Twain -
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mark_Twain
"A gyõzelem nem minden. A gyõzelem egyedüli és mindenek feletti."
"Meggyõzõdésem, hogy minden férfi számára az igazi beteljesülés az, hogy ha kemény küzdelem árán eléri kitûzött célját, majd megfáradva, de mégis diadalittasan elfekszik a csatatéren."
"Az igazi dicsõség térdre kényszerülni, és azután mégis felállni."
Vince Lombardi
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer négy gyertya. Olyan nagy volt a
csend körülöttük, hogy tisztán lehetett érteni, amit egymással beszélgettekGyertya
Azt mondta az elsõ :
- ÉN VAGYOK A BÉKE!
De az emberek nem képesek életben tartani. Azt hiszem, el fogok aludni.
Néhány pillanat múlva már csak egy vékonyan füstölgõ kanóc emlékeztetett a
hajdan fényesen tündöklõ lángra.
A második azt mondta:
- ÉN VAGYOK A HIT!
Sajnos az emberek fölöslegesnek tartanak. Nincs értelme tovább égnem. A
következõ pillanatban egy enyhe fuvallat kioltotta a lángot. Szomorúan így
szólt a harmadik gyertya:
- ÉN A SZERETET VAGYOK!
Nincs már erõm tovább égni. Az emberek nem törõdnek velem, semmibe veszik,
hogy milyen nagy szükségük van rám. Ezzel ki is aludt.
Hirtelen belépett egy gyermek. Mikor meglátta a három kialudt gyertyát,
felkiáltott: De hát mi történt? Hiszen nektek égnetek kéne mindörökké!
Elkeseredésében hirtelen sírva fakadt.
Ekkor megszólalt a negyedik gyertya: Ne félj! Amíg nekem van lángom, újra
meg tudjuk gyújtani a többi gyertyát.
- ÉN VAGYOK A REMÉNY!
A gyermek szeme felragyogott. Megragadta a még égõ gyertyát, s lángjával új
életre keltette a többit.
Add, Urunk, hogy soha ki ne aludjon bennünk a remény!
Hadd legyünk eszköz a kezedben, amely segít megõrizni gyermekeink szívében a
hit, remény, szeretet és béke lángját!!!
Ámen.
„Egy ember halála tragédia. Egymillióé statisztika.” Joszif Visszarionovics Sztálin (1878-1953) államfõ, hadvezér, a háború gyõztese. Hivatalosan....
"Egy autó felgyújtása bûncselekmény. Száz gépkocsi felgyújtása politikai tett." Ulrike Meinhof (1934-1976) A Vörös Hadsereg Frakció – németül Rote Armee Fraktion terrorszervezet ideológusa és egyik alapítója.
"A kormány semmi olyat nem tud adni senkinek, ami elõtte ne mástól vett volna el."
Beüt néha a "bélsár"."
talk the talk walk the walk
A hit az, amikor bezárod a kaput, mert hiszel abban, hogy az változtat bármin is.
Ez egy eredeti Medve idézet, alkotás dátuma 3 perccel ezelött.
Tudtam én hogy ismerõs volt az idézet. A G.I.Jane filmben volt. :)
- Három éve játszom veled, te végig csaltál?
- Te nem?
- Miért csaltam volta?
- Épp azért amiért én, hogy nyerhess.
Most olvasom "Rory Miller: Konfliktus és erõszak" címû könyvét eddig jó... Ha valaki le akarja szedni az Ncore-ról megteheti, de lehet máshol is fent van. De csak kritikával fogadjátok, még én se tudom milyen a könyv.
"Már most elmondom, hogy mint taktikai csapatot vezetõ közalkalmazott, ha valaha sportszerûen adnám elõ, ha valaha kockáztatnám az embereim vagy a túszok életét csak azért, hogy valami félhülye fair playt mutassak, lõjetek le."
Itt épp a küzdõsportokban meglévõ sportszerûséget feszegeti, és hogy az mennyire valós az életben.