Szavazási eredmény megtekintése: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Szavazók
122. Te nem szavazhatsz
  • Több hónapos vagy még annál is tovább tartó munkanélküliség

3 2.46%
  • Természeti katasztrófa (Hó, hurrikán, földrengés, a miatti élelem-, vízhiány, áramszünet)

18 14.75%
  • Gazdasági csõd (kisebb vagy nagyobb, bármilyen okból, esetleg olajhiány miatt)

33 27.05%
  • Társadalmi káosz, bûnözés, erõszakos támadások, közbiztonság hiánya

25 20.49%
  • Háború, polgárháborús helyzet

18 14.75%
  • Célom egyszerûen a mai társadalomtól való eltávolodás, az önellátás

23 18.85%
  • Világvégére készülök (Meteorbecsapódás elpusztítja a Földet, felrobban a Nap, stb.)

2 1.64%
Oldala 11 of 16 ElsõElsõ ... 910111213 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 153

Topic: Miért prepperkedsz elsõsorban? Mi az ami szerinted leginkább megtörténhet?

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 454
    Given: 805

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    A gond ezzel az, hogy a tömeges engedetlenség esetére is biztosan tartogat valamit a rendkívüli jogrend intézménye.

Valahol olvastam, hogy bizonyos országokban a stadionokat eleve úgy alakítják ki, hogy az elégedetlenkedõ tömeget el lehessen helyezni benne és felügyelni lehessen..
    Hm... stadionépítések...
    Mondjuk ezzel mondasz valamit, igen! Az sem véletlen, hogy bármiféle indok nélkül kétharmaddal meghosszabbították a veszélyhelyzetet.

Mai Index-címlap teteje, vezetõ hír: "Az indiai mutáns veszélyesebb lehet a gyerekekre"

Alcím: "Nagy-Britanniában katasztrófára számítanak."

Ide teszem, mert ennek már semmi köze a vírushoz. Jön a nem létezõ "indiai mutáció", ami miatt majd a kisgyerekeket is azonnal oltani kell, tesztelés nélkül, elõkészítés nélkül. Az emberek azt hiszik, hogy ha birkaként együttmûködnek mindenben, akkor visszaadják nekik az életüket. De a hatalom láthatóan nagyon nem erre készül.
    Last edited by P. Dude; 05-24-2021 at 11:21 AM.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    2-3 hete történt!
    Melóhelyemen kollégám osztja nekem, hogy azonnal oltassam be magam, mert jön az "indiai mutáns" ( már a neve is röhej.) Mondom neki, hogy hagyjon már, túléltem az angol (vagy milyen) mutánst is. Erre teljesen komoly arccal kérdezi, hogy:
    - Te nem nézel híreket?
    - Nem, ott sokat hazudnak.
    - 4.000 ember halt meg Indiában egy nap az új mutáció miatt. A folyóban (feltételezem, hogy a Gangeszre gondolt) úsznak a hullák, mert nincs aki eltemesse...
    - Azt Te tudtad, hogy Indiában 1,3 milliárd ember él és amúgy is a Gangeszben temetkeznek némely kasztban élõ emberek? A napi 4.000 ember az jelentéktelen szám. Akkor szóljatok, ha naponta 100.000 ember hal bele, akkor lehet meghallgatom a híreket, de oltást akkor sem veszem fel.
    Kollégám kiborult, hogy a magamfajták miatt nem lesz nyájimmunitás. (Ez a szó is faszság. Nem birkák vagyunk, hogy nyájként tekintsenek ránk! Miért nem lehet többségi immunitás, társadalmi immunitás vagy valami hasonló?)
    Kiszámoltam azóta. A Magyarországi legdurvább halálozási aránynak a 10 %-át sem érte el az indiai csúcs!
    De rettegünk, mert ott 4.000 ember halt meg naponta.
    Mennyire kell már hülyének lenni ehhez?
    (55 éves szakmunkás férfi)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Alpha Hozzászólás megtekintése
    Mennyire kell már hülyének lenni ehhez?
    (55 éves szakmunkás férfi)
    Én eldöntöttem, hogy aki még most is ilyenekkel jön, azt a továbbiakban automatikusan úgy tekintem, hogy anyagi vagy egyéb érdeke fûzõdik a hiszterizáláshoz és az új világrendhez. A másik lehetõség, hogy szimplán hülye.

Most már nem fogok óvatoskodni, mert ez a dolog már a bõrünkre megy.

Teljesen alaptalanul, kétharmaddal meghosszabbították a veszélyhelyzetet. Azt a veszélyhelyzetet, amirõl a Fidesz-Alaptörvény világosan leírja, hogy az emberi jogok korlátozására ad lehetõséget. Már nem is indokolják, nincs magyarázat a hosszabbításra, automatikusan megszavazzák kétharmaddal.

Boltokban, mindenhol továbbra is kötelezõ a maszk, határozatlan ideig. Szó nincs arról, hogy ezt egyáltalán terveznék feloldani. Az elején a WHO-tól Müller Cecíliáig nem gyõzték hangsúlyozni, hogy nem kell maszk. Megvannak errõl a videók, tájékoztató anyagok, korábban be is linkeltem õket.

Teljesen nyíltan szarják telibe a mostanra már közzétett orvosi eredményeket (szintén belinkeltem õket): továbbra is 4, illetve 6 hónapra állítanak ki védettségi igazolványt a gyógyultaknak, aztán nekik is oltatniuk kell magukat, ha szeretnének társadalmi életet élni. Ez már súlyos emberi jogi jogsértés.

Az indiai kormány pedig már ott tart, hogy nyílt harcot hirdet a facebook és egyéb diktatórikus agymosó szarok ellen, amiért azok valamiféle pusztító "indiai mutációról" hazudoznak. Közben ugyanaz a facebook 5 perc alatt törölné ezt a hozzászólásomat. És "itt van a határon" az indiai mutáció, ami mellesleg nem létezik. A 23 milliós Tajvanon meg 12 ember hunyt el másfél év alatt, és telibe szarják az oltást: a lakosság 1 %-a sincs beoltva.

A veszélyhelyzt meghosszabbításához még. A járványnak vége. Ezt már nem is ragoznám, mert már nincs mit ragozni. Megvan az 5 millió beoltott, ezzel a Semmelweis rektora szerint is elértük a közösségi immunitást, "teljes biztonságban van mindenki", és kizárt, hogy legyen negyedik hullám. A járványügyi adatok egy jelentõs százalékát a hazai orvosi egyetemek szolgáltatják, amiknek az összességére lát rá Merkely a járvány kezdete óta, szóval nem a levegõbe beszél. Világosan elmondta: egyrészt annyi a beoltott, másrészt annyi a gyógyult, hogy legyõztük a járványt.

A többit már ezerszer leírtuk itt a fórumon: igazolt fertõzöttek és gyógyultak, tízszeres szorzó (de minimum 6-7), plusz legalább a kétszer oltottak, plusz minimum a 0-19 éves korosztály. Ezzel megkapjuk, hogy a járványnak nem most lett vége, hanem már régen, lényegében a teljes népesség védett, nem is lehet máshogy számolni. Sima matek: nem tudnak már honnan új fertõzöttek jönni, szóval az "új fertõzések" napi magas számának most már biztosan kamunak kell lennie. A covid tízezernyi, százezernyi igazolt mutáción van már túl. Egy denevérvírus másfél év után nem tud az emberre specializált szupermutánsokat elõállítani csak úgy a semmibõl, szóval ezt az ostobaságot is be lehet fejezni.

Ha az lesz, amit az Index a napokban írt, hogy elkezdik a szigorításokat, hogy mindenki beoltsa magát, akkor komoly gáz van. Korábban még Merkely is arról beszélt, hogy egyáltalán nem kell mindenkit oltani, mert nem olyan veszélyes a covid. Fel kell mérni a veszélyeztetett korosztályt, és a néhány veszélyeztetett szakmát, aztán ennyi. Ma már õ sem emlékszik a saját korábbi nyilatkozatára, de a netnek hála vissza lehet olvasni. Meg még kurva sok nyilatkozatról próbálnak úgy tenni, mintha sosem hangzott volna el.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2021
    Lakhely
    Borsod-Abaúj-Zemplén megye
    Thumbs Up
    Received: 27
    Given: 3

1 Not allowed!
    P. Dude említette itt a https://varositulelo.blog.hu/2012/09/10/tulelo_piramis címen olvasható cikket kissé feljebb(#81, #82?).
    Ebben a felkészülés alapeseteként egy háromnapos vészhelyzetről van szó, pl. egy nagyobb hóviharról. Mifelénk jópár éve volt is ilyen, a kenyeret állítólag a közeli külszíni fejtésű bánya munkagépei hozták a faluba. Én akkoriban katona voltam, szerencsére csak egy fél megyényire, így "hóhelyzet" nálunk is volt. Sebtiben, félig felponyvázott Ural platóján indultunk az éjszaka közepén menteni, pár kilométer után úgy néztünk ki, mint a hóemberek, aztán lefulladtunk, tovább mentünk, megint megálltunk... Végül reggelre, összefagyva csak odaértünk, és kezdhettük ásni az autókat a hó alól.
    Szóval, el tudom képzelni, hogy egy ilyen esemény napokra elvág a külvilágtól, és csak a meglévő készleteinkre támaszkodhatunk; így most, első lépésben csak erre vásárolok. Eddig is volt ebből-abból több is itthon, de inkább heti nagybevásárlók, mint felhalmozók, pláne tudatos tartalékolók voltunk.

A voksom a gazdasági csőd mellett tettem le, de különösebb meggyőződés nélkül, mert szerintem most egy olyan szövevényes végkifejlet felé rohanunk, aminek ez csak egy, időrendbe nem is biztosan beilleszthető része lesz.

Junior Member Lalma01's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2021
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lekvár Hozzászólás megtekintése
    Hadd mondjak valamit:
    Az ember egy olyan stabilan megcsinált (teremtett) lény , amelyik nagy találékonysággal alkalmazkodik testileg-lelkileg egy, maximum kettõ adandó "problémához".
    Ha a felmerülõ probléma sok, és mind "életbevágó" akkor a delikvensek zöme összeomlik mind fizikailag, mind lelkileg. Csak a nagyon edzett emberek képesek, egyszerre több csapást kezelni.
    A felsorolt csapások között vannak agresszív láncreakciót kiváltó, és vannak lájtos történések is. Vannak, amelyek egymásból következnek, ahogy Verita írta.
    Ami a lényeg: gondoljunk bele, mi az életben maradási esély, ha minden katasztrófa egyszerre következik be, vagy idézik elõ.

Analógia: ha patkányt akarsz igen nagy hatásfokkal irtani, veszel zselés mérget, drazsés mérget, veszel két terriert, egy vadászgörényt, kiásod a vackukat, keversz fagyállós-gipszes-kukoricadarát és elgázosítod a lukakat, terméketlenné teszed a nõstényeket (vagy a hímeket is), összeugrasztod a hímeket egy kis hormonkoktéllal... tehát ami csapás van, azt rájuk hozod. Csak ugye ennek a dolognak a gyengéje, hogy csak helyileg lehet megcsinálni... Valahonnan mindig visszakóricálhat egy-két nyomorult.

Hogy miért gondolom így? Mert olyan világban élünk, amely minden lehetséges irányból támadja az emberi fajt. Persze ezt senki sem akarja szántszándékkal (ekkora szemétséget nem lehet feltételezni?), csak valahogy minden úgy jön össze. Senkit ne zavarjon hogy elõbb a szemléltetés végett patkányos példát hoztam! Gyakorlatilag egy mókuspofányira vagyunk a kihalástól. (vagy a kiirtástól...?)
    Teljes mértékben igazad van. Mellékesen: Én több dologtól is félek, a gazdasági csőd nem annyira izgat, viszont egy atom-háború annál inkább!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Lalma01 Hozzászólás megtekintése
    a gazdasági csőd nem annyira izgat, viszont egy atom-háború annál inkább!
    Sajnos nem zárható ki, hogy egy gazdasági csőd utáni káosz vezet a következő világháborúhoz. Ne felejtsük el, hogy a 30-as évek válsága növelte a belső ellentéteket, a kommunista polgárháborútól rettegő polgárok inkább a fasisztákat juttatták hatalomra, utána meg jött a világégés.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Különleges korban élünk, átmenet a Kali-juga és a Szatja-juga között. Tehát nem lesz "apokalipszis", és nem hal ki az emberiség. De most nehéz évek jönnek az biztos, személy szerint például örülök, hogy még nem vállaltam gyereket. Ami az itthoni miniszterelnöki rendeletekből is látható, 2022-ben és 2023-ban még covid-cirkusszal számolnak (2022 fizetés nélküli szabadság, 2023-tól felmondás/felmentés). Ez talán egy jó kiindulópont, amit latolgathatunk. Vagyis valószínű, hogy még minimum két évig az emberi jogok rendszerének a leépítésével számolhatunk. Már most is durva ami történik. Több mint 6000 repülőjáratot töröltek az omikronnak nevezett szó szerinti nátha miatt, Ausztráliában katonák viszik "covid-táborba" az embereket, New York január elején szavaz a "fertőzésgyanús" személyek határozatlan ideig történő elzárásáról. Egy uniós tagállam (Lettország) nyíltan felszámolta a parlamentáris demokráciát (jó, lebontotta annak díszletét), az EU és a világ pedig hallgat. Kérdés, ha eddig eljutottak 2021-ben, akkor mi lesz még jövőre és 2023-ban.

Az oltások kötelezővé tételével nem ér véget az őrület, hiszen Bill Gates is, Anthony Fauci is most mondták el novemberben, hogy az oltás nem jött be. Ettől függetlenül nyomják tovább. Nyilván országonként eltérhet a helyzet, meglátjuk, hogy Magyarországon mi lesz. A miniszterelnök nemrég nyilvánosan kijelentette, hogy aki megtagadja az oltást, az mind meg fog halni. Vagy tényleg egy mentális probléma bukott ki belőle egy mondat erejéig, vagy tolmácsolta a gazdái fenyegetését, hogy miniszterelnök maradhasson.

Ezért azt gondolom, most első körben az egészség a legfontosabb, az atomháborún később is ráérünk gondolkodni. Ha az oltás nem működik és mégis futószalagon öntik tovább a boostereket, akkor még az is lehet, hogy bejön Geert Vanden Bossche figyelmeztetése, és az oltáscunamival elszabadítanak egy tényleg veszélyes mutációt. Sokaknál pedig maga az oltás okozott problémákat, apám ismerőse például röviddel utána rosszul lett és meghalt. Szintén Bossche beszélt arról, hogy hosszú távon a bezártság és elszeparáltság is probléma - ha évekre kiiktatják a varioláció szükséges és természetes folyamatát, az nyilván nem tesz jót a lakosság immunrendszerének. Emellett úgy általában az egészségügyi ellátórendszer is a béka feneke alá jutott az elmúlt két évben.

Szóval ha közvetlenül magunk elé nézünk, akkor szerintem mindenki dolgozzon az egészségén, hogy amennyire lehet, védett legyen a covidtól vagy más vírustól, ill. az oltástól is. Ha pedig a Rockefeller-elnök nyilvánosan hisztériázik amiatt, hogy az emberiség nem oltat elég engedelmesen, azt hiszem az eléggé beszédes ahhoz, hogy gondolkodó ember amíg lehet ellenálljon annak, hogy 2-6 havonta magyarázat nélkül böködjék. Ez a t.rror addig fog menni, amíg a nagy többség béget. Ez van, és ezzel nem értékítéletet mondtam, csak egy logikai összefüggést. Minél lassabban esik le a tantusz a tömegeknek, annál tovább leszünk rossz helyzetben. Én nem vagyok MHM-szimpatizáns, de a petíciójukat már régen aláírtam, és amint tartottak a városban tüntetést, mentem (és másokat is hívtam). Ennyit mindenki megtehet. Vagy például a munkahelyem most megint előírja a maszkot, de gyakran nincs rajtam, eddig senki sem szólt. Ez persze csak egy apróság, de egy jelképes gesztus. Személy szerint egyelőre azt is vállaltam, hogy doktori címmel minimálbéren vagyok, mert a közszférában mindenhol kötelezővé tették a 2 vagy 3 oltást, és már beszélnek a negyedikről. Megteszem amit tudok. Vérvételre is elmentem inkább magánba 20 ezerért, hogy még azon se hisztizhessen senki, hogy "oltatlanul" igénybe veszem az állami egészségügyet ilyen luxuscélokra, mint vérvétel.

A gazdasági és élelmiszer nehézségek is elég nyilvánvalóak, én januárban a kajakészleteket kezdem el feltölteni.

A többit meglátjuk, szerintem most ez a két közvetlen probléma. Reméljük, hogy háborúig stb. nem tudják elvinni a dolgot, de az látható, hogy eltökéltek abban, hogy az átmenet a lehető legrosszabb legyen. Ami biztos, hogy az átmenet után jön a jobb kor, amit nyilván megint nem úgy kell elképzelni, hogy minden tökéletes lesz. De sokkal jobb lesz. Persze az se "csak úgy" jön, hanem tenni kell érte.
    Last edited by P. Dude; 12-29-2021 at 11:31 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Lecsúszásra készülök. Épül az ötödik társadalmi piramis, a már teljesen középosztály nélküli, kommunizmus utáni disztópia. Mostanra én elengedtem, hogy ebből még előre tudok menekülni. Negyven alatti vagyok, alapvetően egészséges, szóval nem tervezem elkezdeni 3-4 havonta böketni magam valami ismeretlen oltóanyaggal. Viszont oltás nélkül nincsenek nagy lehetőségeim itt a városban jogi állást találni. Hozzátéve, hogy a közszférával sem lennék előrébb, mert ott mindenhol garantált bérminimum van még egyetemi diplomához kötött állásban is. Szakvizsga nélkül viszont inkább a közszféra jöhetne szóba.

Úgyhogy egyelőre minimálbér, és valószínűleg még az idén durván lecsúszom anyagilag, prepperkedés szóba sem fog jönni. Addig is minden havi fizetésemet elköltöm a fix költségek mellett készletekre, prepper dolgokra. Ezt látom a legértelmesebb dolognak, minek tartogassam a lóvét?

Nem nagyon van már ötletem, végül is a hajléktalanok is elélnek valahogy. Ha most ez volt a cél a coviddal, hogy a harmadik világ szintjére taszítsák le a társadalmakat (lásd futószalagos lockdown még akkor is amikor már nyilvánvaló volt, hogy semmiben sem befolyásolja a vírus terjedését), akkor nem tudok mit csinálni.

LOTS
    Guest

4 Not allowed!
    A felkészülés számomra egy "B terv"! Jelenleg éljük a kispolgári életünket, nagyon jó körülmények között. Nincs hitelünk, van befektetésünk, évente kétszer két hetet pihenéssel töltünk, 3 autó, kutya, macska, nyaraló, tanya, stb. Amíg lehet, ezt szeretném folytatni, de mellette felkészülök, mert ez pillanatok alatt megszünhet! Leginkább egy gazdasági összeomlástól tartok. Fogalmam sincs, hogy milyen mértékű lehet. Legenyhébb szerintem a magas inflációval párosuló munkanélküliség, legerősebb pedig bármi lehet. Nincsenek olyan képzeleteim, hogy egész életemen keresztül egyszemélyes hadseregként visszaverek minden támadást az önellátó gazdaságomban. Építeni akarok egy új tanyát. Pályázaton nyertem egy 10 kW-os napelem rendszert. Sziget üzemre akarom átalakítani, ha felépül az új tanyám. Fúrattam egy 80 méteres ipari kutat. Van néhány fegyverem, telepítek egy gyümölcsöst, csinálok kis konyhakertet, csirkét, kecskét és disznót szeretnék tartani. Tartós kajákból és tisztálkodási szerekből most is az átlagostól többet tartunk itthon. Ezt terveim szerint tovább fogom növelni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Ideje volt már. Kezdett hiányérzetem lenni.

"Az Egyesült Államok újabb 325 millió dolláros (mintegy 100 milliárd forintos) katonai támogatási csomagot jelentett be Ukrajna számára kedden." (MTI)
    Hú de régen nem néztem rá egyetlen háborús hírre sem. Mi újság most Ukrajnában? Mitől kell aktuálisan rettegni...?

Ugye 2 évig ment, hogy a világjárvány mindenkit megöl. (Orbán Viktor: "...de a végén mindenkinek be kell majd oltania magát, még az oltásellenesek is rá fognak arra jönni, hogy vagy beoltják magukat, vagy meghalnak.(2021. november).

Most lassan újabb 2 éve a háború van terítéken (1 és 1/3 éve). Hogy ez már a 3. világháború, meg hogy bármelyik nap ledobhatják az atomot. De 16 hónapja csak azt hallgatom hogy állóháború, és úgy látszik senkinek esze ágában nincs ledobni az atomot.

Azok a jóslatok sem jöttek össze, hogy Kína még 2022-ben megtámadja Tajvant. Most telik el 2023 első fele.

Mi volt még? Ja volt a BLM, hogy Amerika polgárháborúba süllyed. Nem süllyedt.

Már semmit sem hallani sem a vírusról, sem a BLM-ről. Mi lett velük...? Hirtelen megnyugodtak? És a vírus? Kb. másfél éve nem oltatja magát senki? Ha mindenkinek lejárt az oltási immunitása, akkor vajon miért nem "tombol" újra a "pandémia"? Olyan kíváncsi lennék, hogy mit válaszolnának erre a kérdésre az egykori megmondók.

Az az elemzés sem jött össze, amit anno Dream_walker linkelt, hogy Európa még 2022-ben elesik a migránsok miatt. Meg az sem, hogy 2022 telén már a modern történelem legnagyobb éhínsége jön. Most telik el 2023 első fele. Éheztek az USA-ban, TMIB? Az sem jött be, hogy 2022 telén mind megfagyunk. Úgy menettem a fűtést egész télen, ahogy nem szégyelltem.

A prepperkedésnek megvan a maga haszna, de azt hiszem sok fölösleges paranoiával jár. És azt is gondolom, hogy egy mezei állampolgárnak a "prepper light" szinten túlmenni nagy valószínűséggel borzasztó aránytalan költség, idő és energia ráfordítás. Persze ez szubjektív vélemény. Ki mire szereti fordítani a pénzét, idejét és energiáját. Sokaknak ez egy szerethető hobbi.
    Last edited by P. Dude; 06-15-2023 at 06:16 PM.

A topic keresõszavai: