Oldala 55 of 55 ElsõElsõ ... 545535455
Eredmény 541 to 543 of 543

Topic: Az energia kérdése

MPF támogató coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 179
    Given: 358

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Érdemben én sem tudok választ adni, benne voltam pár napelemes facebook csoportban de aztán letettem én is az egészről és kilépkedtem belőlük.
    Gyakorlatilag amit láttam, hogy rengeteg probléma adódik a szigetüzemű rendszerekkel, folyamatosan szögelni, mókolni kell, magas beruházási költség ellenére is szerény és erősen alkalmazkodó életformát igényelnek. Télen, vagy inkább késő ősztől kora tavaszig minimális (töredéke) a termelt energia. A fanatikusok elég jó elemzéseket tesznek ki a termelésről, tapasztalataikról, emiatt érdemes belépni ilyen csoportokba.
    Én végül azt szűrtem le, amit egyébként is már nagyjából sejtettem, hogy a közművek közül a villany a legfontosabb. Persze backup-nak jó egy napelemes valami ideig-óráig és kevés, csak a legszükségesebb kisebb fogyasztókat ellátni (pl. világítás, rádió, notebook, esetleg tv, stb.), de a kénylmes (normális) mindennapi élethez a vezetékes áram megléte alapfeltétel. E mellett már érdemes egy kisebb, akár mobil rendszeren gondolkozni, a többi közmű, mint pl. víz, szennyvíz, fűtés sokkal könnyebben (olcsóbban) és élhetőbben megoldható alternatív módon.
    Köszönöm a hozzászólásod Kifejtenéd bővebben a "rengeteg probléma adódik a szigetüzemű rendszerekkel, folyamatosan szögelni, mókolni kell" részt?
    Loco en el coco

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 257
    Given: 304

1 Not allowed!
    Már kiléptem a csoportból, mert láttam, hogy ez nem az az út, amit követnem kellene.
    Ha jól emlékszem a legtöbb probléma a töltésvezérlőkkel van, illetve azzal, ha a termelt áramot nincs hová vezetni (offgrid ugye az akku áramfelvétele véges). Azonkívül, hogy a téli diagramokból jól látható, hogy sokan hetekig gyakorlatilag semmi áramot nem tudtak termelni, ami offgrid már elég nagy gond lehet ha "normális" mindennapi életet szeretnél élni. Az akkukkal is mindenki okoskodik, mert ugye itthon ami van garival és talán a cég sem szűnik meg 1-2 év után azok baromira nagyon drágák, a brand kész megoldások árairól meg ne is beszéljünk, hiszen van energiatárolója több (el)ismert gyártónak is, csak ugye a számok nem hazudnak és ez nem a milliomosok hobbija.
    Amit még nem engedtem el az a kis powerpackok napelemmel, ennek még látom értelmét, de a teljes offgrid létnek nem igazán.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,127
    Given: 1,137

0 Not allowed!
    OFF-grid nekem sem kéne igazán, mert a téli dolog bajos. Én az elején hibrid-ben gondolkodtam, az betolja az áramot a rendszerbe, a ház használja, amit nem használ az meg megy az áramszolgáltatónak. Csak hát Michigan, az áramszolgáltató nem fizet érte, csak "kreditet" ad. Kaliforniában megérné, mert ott fizetnek, de itt nem.