0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Pár éve télen, a kertembe jött be egy 7-8 tagú konda. Megtetszett nekik a komposztáló. Éppen nem volt nagy kutyám, elõtte halt meg szegény, csak a kicsi volt otthon. Az érdekes ugatására figyelltem fel benntrõl és arra, hogy nem megy el a ház mellõl. Gondoltam, tolvaj, így a fokost kaptam le a falról. Kinnt már láttam, hogy disznók, üvöltve és a fokost lóbálva megkergettem õket. Úgy húzták a csíkot, hogy két helyen átszakították a kerítésemet.![]()
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
A konda nem okoz gondot. Egyszer egy vízmosásban jött szembe egy megriasztott konda, mely akár 100 egyedet is számlálhatott. Nem tudom mennyit, de nagyon soknak tûnt. Gondoltam, itt a vég, mert fizikailag képtelenség lesz kikerülni egymást. Végülis semmi nem történt, mert fizikailag sokkal ügyesebben tértek ki õk, mint én. A vízmosásban felállított sátram oldala csupa sár és törek lett, de még abban sem tettek semmi kárt. A kondából valamilyen okból kiûzött egyedek lehetnek veszélyesek. Bár én is azt gondolom, hogy a vaddisznó csak úgy magától legfeljebb nagyon ritka esetben támadja meg az embert. Talán akkor teszi, ha valami baja van, a malacait félti, vagy sarokbaszorítva érzi magát.
..itt a nyár,a kánikula a nyakunkon...van a Földnek olyan pontja ahol napi 15 liter ivóvíz is éppen hogy elég....http://www.youtube.com/watch?v=0-4XLY4aylQ
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Nappal a tûzõ nap, este meg rengeteg szúnyog miatt rossz kint dolgozni.
Van valakinek bevált, házi készítésû kence receptje csípés megelõzésére és csípés kezelésére?
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Közben találtam itt is pár hasznos tanácsot, de jöhetnek még tippek.
Elsõsorban bevált praktikák érdekelnének, mert sok neten talált dolog jól hangzik, de nem mûködik.
A csípés kezelésére már említettem máshol, az utifüvet, egyszeri kezelés elegendõ.
Valahogy kinyered a nedvit és bekened, én jobb híjján széttépem majd azzal vakarom meg.
A megelõzésére majd kipróbálok valamit, hogy kimenés elõtt megeszek1-2 gerezd fokhagymát, ill annyit hogy beinduljon az izzadás.
Last edited by BragBOL; 06-09-2014 at 01:13 PM.
Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?
Én csak azt tudom írni, ami nem vált be eddig: citronella, citromfû, levendula, bazsalikom, vetiver, boróka, cédrus. Ezek közül többet kínomban már töményen csepegtettem végig a bõrömön, majd azonnal mentem is ki a szúnyoginváziós udvarra - és még így is kenni lehetett volna õket a permetezett felületeken is.
Van most egy parfümdeónak használt házi illóolajkeverékem, az elmúlt este végigfújtam ott, ahol nem volt kedvem takaró alatt aszalódni, és reggelre nem volt több csípésem, mint este, de a hatására még nem vennék mérget. (Ráadásul asszem, van benne pár fényérzékenyítõ olaj is, ezért csak esti lekezelésre való vagy sûrû erdõbe.)
| Thumbs Up |
| Received: 111 Given: 66 |
Nekem a fõ hobbim 6.éve a vadfotózás és nekem is volt 1 esetem 2010 ben. Takarásban voltam terepszínû esõruhában, egy terjedelmes és mély tócsában álltam épp. Nekem is bevált a taps. Viszont többször voltam már "köztük" és ha nyugodtan vagyol a fa tövében semmi gond nem lesz.
Én veszélynek csak a vadászatot nevezném, lásd bõgéskor vagy disznóhajtás, ami még rosszabb na meg a kullancsok.
Esetleg rapsicba futsz bele akkor megint k...va gáz van, mert azok nem szaroznak ha úgy van. Ja, kóbor kutya, vadász barátomat már kergették fel fára.
Talán nem hagytam ki semmit.
Ha kint vagyok, legtöbbször kocsival megyek a területen és csak akkor gyalogolok ha bemegyek a sûrûbe cserkelni. Akkor is halkan megmeg állva fülelve, mert ki tudja.
Baszogató vadászok, õrök nem vészesek, ha nem járunk nagyon tilosban.