0
Régebben írtam itt ilyenrõl. Béla bácsi az öreg autószerelõ fûtött ilyen fáradt olajos kályhával az 1970-es években. Nappal a gázolajos tartályról, napszállta után meg a fáradt olajosról ment a fûtés. Ugyanis a motorok típusától függõen a fáradt olaj füstje hol zöld, hol kék vagy piros volt... Kiemelten környezetkímélõen...
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Igenis elõre kell inni a medve bõrére! Késõbb már nem biztos, hogy lesz rá lehetõség.
| Thumbs Up |
| Received: 17 Given: 3 |
_20171221_131853.jpg
Nálunk ez vált be. Kandallós fûtés.
Nincs szaga, alig van hamuja. Ontja a meleget.
Könnyen gyullad. Környezetbarát, minden tekintetben.
Ára sem vészes.
Hazámban bárhol lehetek, mindenhol otthon vagyok.
Hazámban minden utat ismerek.
(Idézetek a Nagy zûr Korzikán c. alapmûbõl)😀
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
| Thumbs Up |
6000 mázsája. Nem kell hasogatni, könnyû szállítani, pakolni.
Nagyon alacsony nedvesség tartalom. Keményfából, tölgy és bükk. Szinte nincs is hamuja és füstje.
Nálunk kemény fa, hasogatva, házhoz szállítással 4500 mázsától.
A fabrikettnek nagyobb a fûtõértéke. Szerintem, megéri. Sok gondom nincs vele, csak pakolni kell a kandallóba.
| Thumbs Up |
Évekig vágtam az erdõt hétvégente. Fõleg akáccal tüzeltem. De voltak évek, hogy százasával bontottam és törtem a nem szabvány raklapokat.
Idõben, ezzel jobban járok. Egy napi vállalási díjamból vettem a képen látható mennyiséget .
Nincs értelme szenvedni a fával, legalábbis számomra. Próbáltuk a szenet, tavaly bevált a lengyel fekete szén. Idén viszont olyan szinten kormozott, hogy befejeztük. A szagáról ne is beszéljünk...
..elég rendesen meg kellett gallyazni a diófákat,mert szaggatta a nénike vezetékét..jött a panasz,hogy ki fogja összevágni ,takarítani?
..gyerek,unoka,szomszéd,senki sem segít..még a szoctüzifa sincsen felvágva..úgyhogy fagyoskodás van..az udvart sincsen aki gondozza..már nincsen rá erõ...
A ház mondjuk jó állapotú,de látszik már a gondos kéz hiánya...egy távfûtéses lakást azért bõven megér...még marad is...
....nem értem,miért nem cseréli el...![]()
Rakétakályha továbbfejlesztve
Hagyományos tûztérrel, viszont utánégetõvel, ami elégeti a füstöt!![]()
Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?