Idézet Eredeti hozzászóló sukran4fish Hozzászólás megtekintése
En csak leirtam a velemenyemet mert ez "a zsék" igy meg ugy mar kicsit atutotte az ingerkuszobomet. Az hogy tekintelyre hivatkozol ugyanugy brutalis logikai hiba, raadasul te magad latod be mennyire nem heterogen mar az olyan egyszeru kerdes sem, hogy negy massalhangzobol mit lehet levezetni es mit nem. Kepzeld el mennyire lehetett heterogen isz. 500, a talmud kanonizalasa elott (ami evszazadokig tartott) egy egesz vallasi kulturkor velemenye olyan dolgokrol amiket egyszeruen elintezel ugy, hogy "a zsék levontak azt a kovetkeztetest, hogy ki kell irtaniuk minden mas nepet". Minden bizonnyal voltak ilyen es olyan vonalak is, de ez igy egyszeruen durva. Talan jobb lett volna tenyleg hivatkozasokat hasznalnod, mert ez kb olyan mintha minden zsidot cionistanak hivnal mikozben nagyon megosztottak arrol a kerdeskorrol is. Felolem meg zsido vilagosszeeskuvesekrol is lehet konteozni, valoszinuleg elbirja az amerikai host, de ne feledjuk hogy olyankor is altalaban egy szuk retegrol van szo. Ha mar tortenelmi kontextusban irsz igy valamirol az nekem santit.
Azért írtam "zséket", mert amennyire tudom, a fórumon a Google miatt vigyázunk bizonyos kifejezésekkel (trrorizmus, krucinfo, cgány, zsé, stb.).

Nem hivatkoztam tekintélyre, csak beazonosítottam, hogy a kormánnyal együttmûködõ EMIH honlapjáról írtam, ami a Chábád Lubavics nevû irányzat. Nem biztos, hogy mindenki ismeri.

A "logikai hibát" szó szerint értettem, vagyis a katolikus dogmatika olyan tételeire utaltam, amik beazonosíthatóan logikai alapelvekbe ütköznek, vagyis semmiképp sem tudnak igazak lenni. Sokat foglalkoztam ezzel.

A kiirtással az Ószövetségre hivatkoztam, de ezt leírtam. Engedtessék meg, hogy ha a teljes Ószövetség más népek kiirtásáról szól, akkor leírjam, hogy a zsék ezt tekintették a feladatuknak "Jahve" nevében. Amit büszkén le is írtak számos oldalon. Említettem a 434 igehelyet is, ahol válogatott borzalmakról olvashatsz. Nem fogom mind a 434-et behivatkozni. ("áldott, aki a sziklához paskolja a gójok kisdedeit", Zsolt 137,9 stb. Vagy Ezékiel 30 és 32, erõs gyomrúaknak. Sokáig lehetne sorolni.) Szintúgy nem szeretném ide a fél Talmudot bemásolni, de az is magáért beszél. Ezekre az "alapmûveikre" hivatkozni nem jelent általánosítást.