0
Miért, az egyiptomiak és a babiloniak nem "gójok"?És a többi nép, akiket a zsdók keresztül-kasul irtanak az Ószövetség lapjain, õk nem "gójok"? Nem igazán értem a problémát. Szívesen behivatkozom az említett 434 helyet, de ha olvasgattad az Ószövetséget, akkor tudod, hogy más nem is nagyon történik benne, mint a "gój" népekkel való kegyetlenkedések, illetve azok lemészárlása. De mondom még egyszer: nem értem, hogy mire akartál kilyukadni Egyiptommal és Babilonnal, hiszen ott is "gójok" éltek.
Azt sem értem, hogy a "sugalmazottság" kérdése hogy jön ide. Mivel nem vagyok sem a judaizmus, sem a kereszténység híve, így természetesen nem tekintem "sugalmazottnak" a Biblia egyetlen mondatát sem. Emlékeim szerint csak annyit írtam, hogy engem undorít az, amit a zsdók mûvelnek az Ószövetségben az "istenükre" hivatkozva. Nem tudom, hogy ebben mi kivetnivalót találsz, de engedtessék meg, hogy ahogy más könyvet, úgy a Bibliát is értékeljem az alapján, amit olvastam belõle.
És igen, szeretek általánosítani. Általánosítani jó dolog.A pszichológiában is közismert tény, hogy naponta sokszor általánosítunk. Sorozatos általánosításaink nélkül pedig képtelenek lennénk emberként élni a mindennapi életünket.