Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
Az is igaz amit írsz. Csak arra gondolok hogy ha az éhezésről van szó, az nem inkább durvábbá tenné a helyzetet? Mert akkor már nem cigiért kéne bemenni valahová hanem egy vekni kenyérért. És közép-Európát tekintve egy ABC kasszása nem fog megállítani 30-40 benyomuló embert.

USA-t tekintve meg én személy szerint a fosztogatásokat elsőre nagyvárosokban tudnám elképzelni. Valahogy a kisvárosban azok nem divatosak, meg ott a helyiek is könnyebben összeállnak. Washington DC-ben szabad a pálya a fosztogatóknak és erőszakot elkövetőknek, de egy átlagos állam átlagos kisvárosában már nem igazán. Főként hogy 2020 után úgy tűnik hogy a konzervatívok kezdenek összeállni, de még a Demokraták is rájöttek hogy ha nagy balhé lesz, akkor őket ugyanúgy kirámolják és megverik. Nem véletlen hogy tavaly a balliberálisok is elkezdtek fegyvereket vásárolni. A közvélemény kutatások szerint is nagyon alacsony a fegyverjogok eltörlésére irányuló akarat.

Hát, ne derüljön ki a dolog és inkább legyen békesség, még ha úgy is néz ki hogy baj lesz a későbbiekben.
Ahol mindenkinek van lőfegyvere, mint Amerikában, ott mondjuk abban sem vagyok biztos, hogy különösebb előnyt jelentene egy SHTF-ben. Ha mondjuk csak egy fővel több a lőfegyveres támadó, mint a lőfegyveres védekező, akkor már a támadóknak van nagyobb esélyük. Szerintem Magyarországon egy sportlövő nagyobb előnyben lenne a nem lőfegyveres cgányokkal szemben, mint Amerikában egy lőfegyveres ember a többi random lőfegyveres emberrel szemben. Ez most egy pillanatra el is gondolkodtatott, hogy vajon valóban jó-e az amerikai fegyverjog, hogy egyszerűen odaadják mindenkinek a kezébe, aztán kész. Nem biztos, hogy örülnék, ha itthon a munkaképes korúak között egyre inkább többségben lévő cgányok csak úgy bemehetnének a boltba, és vehetnének egy AK-t.