Eredmény 1 to 10 of 390

Topic: Hit és vallás

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 554
    Given: 1,038

1 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Ez is lehet egy olyan téma, ami esetleg vitát szül, de szerintem ez a téma is megérdemel egy topicot.

Ki vallásos? Ki hívõ? Ki miben hisz? Esetleg van olyan itt aki semmiben nem hisz?

Én nem mondanám hogy vallásos lennék, mert nem érdekelnek az egyházak, egyszerûen csak hívõnek tartom magam. Az igazat megvallva nekem nincs bajom az ateistákkal sem, ha nem jönnek erõszakosan azzal, hogy õk mennyire gyûlölik Jézust meg ilyenek.

Például ezt elfogadhatatlannak tartom:
    http://www.magyarkurir.hu/hirek/felf...a-jezus-nevere

Az amerikai prepperek igen jelentõs része keresztény, ami szerintem nem is árt. Jó ha a felkészülés mellett van valami olyasmi, amiben lehet hinni. Ez is adhat erõt akkor, ha egy kilátástalan helyzetben feladnád.
    Az amerikai prepperek nagy része valószínűleg azért keresztény, mert a biblikus gondolkodásnak része az apokalipszis várása, nagyjából azóta amióta létezik kereszténység. Nekem is épp nemrég beszélt erről egy katolikus karizmatikus vagy ilyesmi ismerősöm, hogy ő a Jelenések könyvéből indul ki, meg hogy mindkét világháború egy-egy eucharisztikus kongresszus után tört ki. Most mit mondjak erre...? Mondtam neki, hogy akkor ne tartsanak több eucharisztikus kongresszust. Nem igazán tudom hogy mit akart, a kereszténységet én már elfogadom, de szerintem kicsit sok ezzel a folyamatos apokalipszis várással. Nem hiszem, hogy szerencsés lenne kollektív önbeteljesítő jóslatokkal kísérletezni.

Ami engem illet, úgy érzem hogy újra rátaláltam Istenre, ami nagyon örömteli élmény a számomra. Persze nem a Bibliára gondolok. Hanem az ún. transzcendentális meditációra, amit gyakorlok. Emellett olvasgatom Maharishi Mahesh könyveit, és ismerkedem a Bhagavad-gítával.

Elgondolkodtató, hogy a világ legrégebbi ismert szentírásai az indiaiak. Amennyire tudom, a későbbi szentírásokban aztán elég sok lényegi tartalmi elem köszön vissza ezekből. Ezzel nem szeretnék semmilyen vallást reklámozni (én sem vagyok vallásos), de szerintem adja magát, hogy ez esetben leginkább az indiai szentírásokat lenne érdemes tanulmányozni a Biblia stb. előtt. Mert amennyire tudjuk, azok vannak legközelebb a forráshoz (Forrásmezőhöz, Omniverzumhoz, fázishoz, egységes térhez stb.?).
    Last edited by P. Dude; 06-28-2023 at 12:04 AM.