1
Az amerikai prepperek nagy része valószínűleg azért keresztény, mert a biblikus gondolkodásnak része az apokalipszis várása, nagyjából azóta amióta létezik kereszténység. Nekem is épp nemrég beszélt erről egy katolikus karizmatikus vagy ilyesmi ismerősöm, hogy ő a Jelenések könyvéből indul ki, meg hogy mindkét világháború egy-egy eucharisztikus kongresszus után tört ki. Most mit mondjak erre...? Mondtam neki, hogy akkor ne tartsanak több eucharisztikus kongresszust.Nem igazán tudom hogy mit akart, a kereszténységet én már elfogadom, de szerintem kicsit sok ezzel a folyamatos apokalipszis várással. Nem hiszem, hogy szerencsés lenne kollektív önbeteljesítő jóslatokkal kísérletezni.
Ami engem illet, úgy érzem hogy újra rátaláltam Istenre, ami nagyon örömteli élmény a számomra. Persze nem a Bibliára gondolok. Hanem az ún. transzcendentális meditációra, amit gyakorlok. Emellett olvasgatom Maharishi Mahesh könyveit, és ismerkedem a Bhagavad-gítával.
Elgondolkodtató, hogy a világ legrégebbi ismert szentírásai az indiaiak. Amennyire tudom, a későbbi szentírásokban aztán elég sok lényegi tartalmi elem köszön vissza ezekből. Ezzel nem szeretnék semmilyen vallást reklámozni (én sem vagyok vallásos), de szerintem adja magát, hogy ez esetben leginkább az indiai szentírásokat lenne érdemes tanulmányozni a Biblia stb. előtt. Mert amennyire tudjuk, azok vannak legközelebb a forráshoz (Forrásmezőhöz, Omniverzumhoz, fázishoz, egységes térhez stb.?).
Last edited by P. Dude; 06-28-2023 at 12:04 AM.