3
Alapvetően nem prepper közösség, de bevallottan és általam személyesen tapasztaltan is vannak prepper/bushcrafter tagjai: Sipos Misi Fenntartható Visszafejlődés Yt csatornáján reprezentált élelmiszer önellátó, tanyás közössége, amely egymáshoz 5-15 km-es távolságban lévő tanyák együttműködő kis csoportjaiból szerveződik. S.-B.B. és Misi egymás rendezvényein adnak is elő, nem tudom, őket miért nem említi, tartja működő kisközösségnek.
Ahogy nekem átjött, ez egy egyébként pozitív célokat követő, határozott alapító és vezető szabályai szerint, az ő szigorú belépési feltételei alapján működő rendszer (külterületi tanyán, zártkerti telken életvitelszerűen élő, ott biogazdálkodást folytató, egymás segítésére, egymás terményei/termékei által [cserekereskedelem] egymás élelmezésének kiegészítésére hajlandó tagjelöltek felvétele).
Amennyire korábban olvastam, régebben voltak személyes találkozók fórumtagok között. Ilyet támogatnék.
Azt hiszem, valamelyik előadásában S.-B.B. is mondta: a változás te magad légy! Ha nincs ilyen közösség, meg kell próbálni összehozni.