0
Jó idővel ezelőtt kidobtam már az összes nadrágszíjamat. Fontam ellenben egypárat magamnak paracordból... Nem nehéz, vannak fent erről videók a YouTube-on. Kissé időigényes, pláne a legelső alkalommal amikor még nincs benne gyakorlatod, talán nem is sikerül nagyon szépre, ellenben rém tartós, és így mindig lesz nálad sok paracord szükség esetére...
Ezen „ötletemet” azonban tovább is fejlesztettem. A munkahelyemre jött egy rakás új forgószék, műbőr huzattal a fém karfájukon, ez a huzat cippzárral volt odaerősítve. A főnök mondta hogy ezek nem kellenek mert úgyis csak elszakadnak meg összegyűrődnek majd, csak a baj lenne velük, szedjem le ezeket. Leszedtem... De nem dobtam ki a szemétbe hanem hazavittem mindet! És néhány ilyennel beborítottam a paracord övem egy részét, s ezen huzat és a paracord közé elrejtettem jóegypár vékony drótcsapdát (snare wire trap). Így egyrészt még erősebb az övem, másrészt így mindig van nálam egypár drótcsapda végszükség esetére, ott van a derekamon, s nem foglal el helyet az EDC készletben vagy a BOB-ban, s milyen remek is ez végszükség esetére...