1
A paracord többsége sajnos Kínában készül, szóval ne várj mást tőle. Nekem is voltak efféle tapasztalataim. Ja, az a „túlélőkötél” vagy minek nevezzem, amiben van a belsejében még horgászdamil is, meg egy rakás minden másféle szál, na AZ IS Kínában készül, ugyanakkor brutálisan túlárazott!
De amúgy a véleményem az, hogy a paracord alaposan túl van hájpolva. Igen, jókora a szakítószilárdsága, hasznos lehet adott esetben. Ellenben ha átnedvesedik, nehéz lesz, nehezen szárad, síkos, megereszkedik, stb. Tényleg nem mondom hogy haszontalan lenne, nekem bevált derékszíjnak, oké. Mély meggyőződésem azonban, hogy biztos lehet találni egy rakás olyan másfajta kötélféleséget, ami ugyanolyan jó mint a paracord, talán jobb is, legalábbis ha nem több száz kilót kell megtartania. Én egy ideje már gyűjtögetem a használt cipőfűzőket, van már belőle minimum két kiló. Kimosom őket, és tök jók mindenfélére, megkötni valamit, vagy bevonni vele valami csövet, nyelet, akármit... És könnyebb bánni vele mint a paracorddal, hizen a cipőfűzők végén ott van az a kis műanyag valami, emiatt könnyebb átbújtatni őket egy lyukon, és nem rojtosodik! És INGYENBE' van, hiszen használt cipőfűzők!