Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
A húsban (izomban) pont nincs C vitamin. Az van a májban, vesében. Húsban nincs. Nyersben sincs igazán.

Honnan van az infó? Húsevő carnivore diétás weboldalról:

https://carnivoresnax.com/blogs/arti...carnivore-diet
Az már jó jel hogy kezdesz kutakodni a témában magadtól is, csak így tovább!
Azt azonban mégsem értem, ha tényleg elolvastad az ÁLTALAD BELINKELT CIKKET, és nemcsak az elejét, akkor honnan vetted azt a TÉVinformációt hogy a húsban NE lenne C vitamin!

Azon az állításodon hogy a húsban nincs C vitamin, nem csodálkoztam volna ha egy vegán honlapot linkelsz be, na de egy CARNIVORE honlapot?!
Szóval klikkeltem a linkre és én is elolvastam a cikket. Nos, az a cikk PONT ELLENKEZŐJÉT állítja annak amit te írtál! Azt ugyanis, hogy a húsban igenis VAN C vitamin! Hogy megkíméljelek attól hogy elolvasd megint az egész cikket (bár kétlem hogy valóban VÉGIGolvastad volna egyszer is...) idecopyzom néhány releváns bekezdését erről:

This is because fresh, unprocessed meat contains small but bioavailable amounts of vitamin C. Without carbs competing for uptake, you can get by on as little as 10mg of vitamin C daily.

So although you’re not getting the same concentration you’d find in oranges or other plant-based foods, you’re getting more than enough relative to your total carb intake.

Now, we’ve seen people claim you can get vitamin C through raw or lightly cooked muscle meat. It’s true. While the quantity may be low, fresh, unprocessed meats contain trace amounts of vitamin C. However, the content will diminish the more you cook the meat.

We’re not advocating for eating raw meat, but we will say that cooking your steaks medium is going to limit your vitamin C intake.
Remélem ebből világos, hogy PONT ugyanazt írják amit én itt szajkózom neked már mióta: hogy a húsban IGENIS van C vitamin, viszont az igaz, hogy CSAK A NYERS HÚSBAN!

Persze hogy csak abban, a hőkezelés tönkreteszi.

Igen, azt MAGAM IS ELISMEREM, hogy ha valaki CSAK hőkezelt húsokat eszik (azaz főttet vagy sültet) akkor MUSZÁJ neki valahonnét némi C vitaminra szert tenni. Na de én NYERS húst eszem! Oké, nem mindig, ezt is elismerem. De 99 százalékban...

Kérlek ne köss bele abba, hogy a beidézett utolsó bekezdésben ez áll:

We’re not advocating for eating raw meat, ...
Igen, így igaz, a NYERS hús fogyasztása még a carnivore diétát követők táborán belül sem általános, ott is egy kisebbség műveli csak, az erősen „hardcore” keményvonalasok! IGEN, ÉN OLYAN VAGYOK. ELISMEREM!

Na de ez nem olyasmi hogy most „legyőztél”, mert „lelepleztél” engem vagy ilyesmi, hiszen első pillanattól kezdve nemcsak nem tagadtam ezt, de büszkén hirdettem magamról!

Tehát igen, ha csak hőkezelt húsokat eszel, akkor valahogy pótolnod kell a C vitamint. IGEN. Elismerem. De én a NYERS húsról beszéltem!

Ha azonban ezt a nyers hús evését te nem akarod felvállalni, akkor sincs semmi baj, edd csak hőkezelten, legyél úgy carnivore, igaz akkor nem leszel „keményvonalas”, de ettől még nem fogok megharagudni rád, sőt kiváltképp örvendek majd annak hogy legalább ennyit is haladtál a témában, mert ez még mindig FÉNYÉVEKKEL jobb lesz a számodra, az egészségednek, mint ahogy most táplálkozol!

Különben meg ha érdekel a dolog, elárulom, sok más mellett amiatt is elegendő sokkal kevesebb mennyiségű C vitamin a Carnivore diétát követőknek, mert a C vitamin molekulaszerkezete nagyon hasonlít a cukoréhoz (azok az állatok, például a kutya, amelyek képesek előállítani a testükben C vitamint, eleve a cukorból gyártják...), és így a sejtekbe való bejutáshoz a C vitamin és a cukor ugyanazon sejtfelszíni receptorokért versengenek. Viszont A CUKORNAK VAN ELSŐBBSÉGE...
Tehát ha valaki rengeteg cukrot zabál (szénhidrátot), akkor iszonyatos mennyiségű C vitamint is kell ennie azért, hogy abból a temérdek mennyiségből legalább egy picike hányadnak esélye legyen bejutnia a sejtekbe a cukor mellett. Aki azonban carnivore és nem eszik cukrot, annak kevés C vitamin is elegendő, mert annak nem kell a cukorral versenyeznie, hiszen nem eszik cukrot a carnivore illető!