0
Az már jó jel hogy kezdesz kutakodni a témában magadtól is, csak így tovább!
Azt azonban mégsem értem, ha tényleg elolvastad az ÁLTALAD BELINKELT CIKKET, és nemcsak az elejét, akkor honnan vetted azt a TÉVinformációt hogy a húsban NE lenne C vitamin!
Azon az állításodon hogy a húsban nincs C vitamin, nem csodálkoztam volna ha egy vegán honlapot linkelsz be, na de egy CARNIVORE honlapot?!
Szóval klikkeltem a linkre és én is elolvastam a cikket. Nos, az a cikk PONT ELLENKEZŐJÉT állítja annak amit te írtál! Azt ugyanis, hogy a húsban igenis VAN C vitamin! Hogy megkíméljelek attól hogy elolvasd megint az egész cikket (bár kétlem hogy valóban VÉGIGolvastad volna egyszer is...) idecopyzom néhány releváns bekezdését erről:
Remélem ebből világos, hogy PONT ugyanazt írják amit én itt szajkózom neked már mióta: hogy a húsban IGENIS van C vitamin, viszont az igaz, hogy CSAK A NYERS HÚSBAN!This is because fresh, unprocessed meat contains small but bioavailable amounts of vitamin C. Without carbs competing for uptake, you can get by on as little as 10mg of vitamin C daily.
So although you’re not getting the same concentration you’d find in oranges or other plant-based foods, you’re getting more than enough relative to your total carb intake.
Now, we’ve seen people claim you can get vitamin C through raw or lightly cooked muscle meat. It’s true. While the quantity may be low, fresh, unprocessed meats contain trace amounts of vitamin C. However, the content will diminish the more you cook the meat.
We’re not advocating for eating raw meat, but we will say that cooking your steaks medium is going to limit your vitamin C intake.
Persze hogy csak abban, a hőkezelés tönkreteszi.
Igen, azt MAGAM IS ELISMEREM, hogy ha valaki CSAK hőkezelt húsokat eszik (azaz főttet vagy sültet) akkor MUSZÁJ neki valahonnét némi C vitaminra szert tenni. Na de én NYERS húst eszem! Oké, nem mindig, ezt is elismerem. De 99 százalékban...
Kérlek ne köss bele abba, hogy a beidézett utolsó bekezdésben ez áll:
Igen, így igaz, a NYERS hús fogyasztása még a carnivore diétát követők táborán belül sem általános, ott is egy kisebbség műveli csak, az erősen „hardcore” keményvonalasok! IGEN, ÉN OLYAN VAGYOK. ELISMEREM!We’re not advocating for eating raw meat, ...
Na de ez nem olyasmi hogy most „legyőztél”, mert „lelepleztél” engem vagy ilyesmi, hiszen első pillanattól kezdve nemcsak nem tagadtam ezt, de büszkén hirdettem magamról!
Tehát igen, ha csak hőkezelt húsokat eszel, akkor valahogy pótolnod kell a C vitamint. IGEN. Elismerem. De én a NYERS húsról beszéltem!
Ha azonban ezt a nyers hús evését te nem akarod felvállalni, akkor sincs semmi baj, edd csak hőkezelten, legyél úgy carnivore, igaz akkor nem leszel „keményvonalas”, de ettől még nem fogok megharagudni rád, sőt kiváltképp örvendek majd annak hogy legalább ennyit is haladtál a témában, mert ez még mindig FÉNYÉVEKKEL jobb lesz a számodra, az egészségednek, mint ahogy most táplálkozol!
Különben meg ha érdekel a dolog, elárulom, sok más mellett amiatt is elegendő sokkal kevesebb mennyiségű C vitamin a Carnivore diétát követőknek, mert a C vitamin molekulaszerkezete nagyon hasonlít a cukoréhoz (azok az állatok, például a kutya, amelyek képesek előállítani a testükben C vitamint, eleve a cukorból gyártják...), és így a sejtekbe való bejutáshoz a C vitamin és a cukor ugyanazon sejtfelszíni receptorokért versengenek. Viszont A CUKORNAK VAN ELSŐBBSÉGE...
Tehát ha valaki rengeteg cukrot zabál (szénhidrátot), akkor iszonyatos mennyiségű C vitamint is kell ennie azért, hogy abból a temérdek mennyiségből legalább egy picike hányadnak esélye legyen bejutnia a sejtekbe a cukor mellett. Aki azonban carnivore és nem eszik cukrot, annak kevés C vitamin is elegendő, mert annak nem kell a cukorral versenyeznie, hiszen nem eszik cukrot a carnivore illető!
| Thumbs Up |
| Received: 1,005 Given: 1,021 |
Oda van írva, hogy májat és vesét kell enni, mert abban van C vitamin.
"So, how do you get vitamin C on a carnivore diet then?
Beef Liver: One of the best carnivore sources of vitamin C at roughly 3-4 mg per 100g.
Kidney (Lamb, Beef, Pork): Contains slightly more vitamin C than liver, but some consider kidney tougher to stomach than liver.
Fish Roe: An underrated source of vitamin C that also is packed with healthy omega-3s."
De ki a franc akarna nyers húst enni és fertőzéseket kapni?
? Összekevered a fórumot valami háborús izével. Itt nincs győzelem meg vereség.Na de ez nem olyasmi hogy most „legyőztél”, mert „lelepleztél” engem vagy ilyesmi, hiszen első pillanattól kezdve nemcsak nem tagadtam ezt, de büszkén hirdettem magamról!
Összesen 20.000 ember él az USA-ban aki eszik nyers húst. Abból szinte mind csak "hébe-hóba", tekintve hogy brutálisan megas a fertőzésveszély. Annyira kevesen vannak olyanok hogy mérhetetlenül alacsony a számuk.
Tehát egyek kiskutyákat nyersen és ne citromot? Hú, hát ezeket valóban át kell tennem majd valahová máshová. Nem szeretném ha ilyeneket látnának olvasók. Elrettentené őket a prepperkedésnek még az ötlete is, főleg ha azt hinnék hogy a kutyaevés a felkészüléshez tartozik.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
A kutyát csak példának hoztam, nem jellemző hogy azt egyek. Nem mintha rossz lenne a húsa, de sok helyen már védik őket, büntetik az ilyesmit mert „állatkínzás”, ami röhejes mert akkor a disznók megölését is büntetni kéne, nem is beszélve a nagyüzemi csirketenyésztésről ugyebár. Továbbá ha hiszed ha nem, de a patkány tényleg finomabb. Igaz, kissé büdösebb is, de biztosíthatlak róla hogy kizárólag addig, amíg le nem nyúzod a bundáját. Ugyanis az a büdös (de még az se mindig!), nem a húsa.
Azt pláne nem értem, miért emlegeted ennyit hogy a belsőségekben van a C vitamin. VAN A HÚSBAN IS. De nem is ez a lényeg, ugyanis megnyugtatlak sőt asszem írtam is már korábban, IGENIS ESZEM BELSŐSÉGEKET IS, NYERSEN azokat is!
Naná. Sokkal finomabbak is mint az „izomhús”. A nyers agyvelő az egyik kedvencem. A nyers máj pláne igazi csemege, tegnap is azt ettem meg ma is fogok, igazából majdnem minden nap eszem azt. Nyers vesét is. Nyers vékonybelet is. Nyers csontvelőt is. MINDENT! A nyers máj pláne akkor nagyon finom, ha tényleg teljesen friss, még véres és gőzölgő, ha épp most vágjuk ki a prédából!
Szóval nem tudom mit lovagolsz ezen annyit. Egyetlen szóval se mondtam hogy ne együnk belsőségeket nyersen, sőt mindigis fennen hangoztattam (más fórumokon is) hogy igenis jó ha eszünk nyers belsőségeket is!
Ettől azonban még igenis VAN C vitamin a nyers húsban is. Oda van írva az általad belinkelt cikkbe. Miért tagadod le?!
Fertőzésveszély? Persze hogy van. Nem akkora mint azt hiszed, de valóban van. NA ÉS?! Nemrég olvastam, csak pár napja, hogy történt ételmérgezés Isztambulban, meg Magyarországon is, stb. Pedig ott „civilizált” ételeket ettek, főttet, sültet, stb.
Igen, aki nyers húst meg belsőségeket eszik, annak lesz az életében pár olyan rizikófaktor, amiket elkerülhetne, ha nem enne ilyesmiket. Cserébe azonban mentesül azon rizikófaktoroktól, amiket az addig folytatott „hagyományos” diétája okozott neki. Azaz: igen, lehet hogy elkapok majd valami cifra fertőzést, de az azért esélyes hogy mégse lesz halálos, másrészt mentesülök így az olyan betegségek veszélyétől mint az elhízás, cukorbetegség, Alzheimer kór, stb. Felsoroltam belőlük egy rakást korábban.
Én tehát egyszerűen másfajta veszélyforrásokat vállalok fel mint te vagy más „civilizált” ember, ennyi az egész. Szerintem jó csere, de ha neked más a véleményed, ne csináld, bánomisén!
| Thumbs Up |
| Received: 1,005 Given: 1,021 |
Azért mert a húsban vagy nincs, vagy csak nagyon kevés van. Mindenhol ezt írják. A hús az hús, az izom. És eddig csak húsról volt szó. Ezért tettem hozzá hogy miben van több C vitamin. Mondjuk rengeteg dolgot felsoroltam amit az AI mutatott, de kizárólag a C vitamint említetted. Nem tudom miért.Azt pláne nem értem, miért emlegeted ennyit hogy a belsőségekben van a C vitamin.
Itt mit írnak a marhahús C vitamin tartalmánál?
https://www.urmc.rochester.edu/encyc...tentid=23576-2
Ahogy írtad, még a rosszul főtt/sütött húsnál is lehet baj. Nyersnél meg milliószor nagyobb a veszély. Akinek van egészsége az ne kockáztassa. Utána bánhatja az ember, nem kap másik életet. Csak ezt mondom.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
| Received: 84 Given: 54 |
"Nekem az ősemberek a példaképeim, emiatt teljesen jogosnak érzem azt is, hogy úgy legyen végem majd valamikor, mint az ősemberek többségének is régen: Egyedül, valami vadászat során, balesetben, vagy valami betegség miatt. És sokáig észre se veszik majd a hiányomat, senkinek sem hiányzok majd, így a tetememet a vadállatok, madarak, rovarok, férgek falják majd fel. De ezzel nekem semmi bajom sincs, ez jogos, hiszen én magam is annyi rengeteg állatot meg rovart, stb faltam fel életem során, illik hát hogy életem végén én is tápláljam őket, a testemmel! Ez a természetes halál, és lett légyen bármilyen fájdalmas is, mély meggyőződésem hogy még mindig sokkal elviselhetőbb sőt EMBERHEZ MÉLTÓBB IS, mint a kórházak intenzív osztályán szenvedni, mozgásképtelenül katéterek és elektródák hálójában, ágyhoz kötve, miközben pelenkázzák az embert...
Az megalázó, igen. A természetes halál, amiről fentebb írtam, az nem. Az normális. Az SZÉP IS, bizonyos értelemben, amint minden szép valamiképp, ami természetes."
Ebben van igazság....(csak ha lehet, szenvedés nélkül)
Ez a részedről megint kötekedés. Én is elismertem, hogy rengeteg helyen, persze a „mainstream” álláspontot visszaböfögő médiákban, azt írják hogy a húsban nincs C vitamin. Azért írják, mert bizonyos érték alatti mennyiséget ők nullának tekintenek, mondván hogy az „túl kevés”, holott nekünk carnivore-oknak épp elegendő; másrészt mert ők minden bizonnyal a főtt vagy sült hús C vitamintartalmát nézik, ami valóban elenyésző, sőt lehet tényleg akár konkrétan nulla is.
Szóval az általad belinkelt oldalon levő adat (legalábbis ezt illetően) egyszerűen téves, hiányos, idejétmúlt, félrevezető.
De mondom, nem értem miért vitatkozol. Abbahagyhatnád már, azért, mert ez teljes mértékben piszlicsári részletkérdés. Ha neked ez az aggodalmad hogy C vitamin, bánja fene, igyál meg minden nap egy igazi citrom frissen facsart levét, és kész, ennyi! Ettől még áttérhetnél a carnivore étrendre, HA AKARNÁL. De nem akarsz, látszik.
Jólmegaszondva a Zőszinteséget, én se szeretem a fájdalmat. Igyekszem elkerülni, nyilván. Na de erre akadnak ám módszerek, arra, hogy a halálunkat közeledni érkezve elkerüljük a fájdalmat! Például szinte mindig van nálam cipőfűző. Jó hosszú. Elkötöm vele valamelyik lábamat, majd amikor már totál elzsibbadt, semmit se érzek, felvágom az eret ott. Várok egy kicsit hogy a vágás miatti fájdalomtovábbító molekulák lebomoljanak, majd felengedem a kötést, és szép csendben elvérzek. Szinte teljesen fájdalommentes halál. Vagy rákötöm az egyik drótcsapdámat egy fára, beledugom a hurokba a nyakamat és előredőlök. Épp úgy lesz akkor végem, ahogy az általam elejtett állatoknak, ami tehát TELJESEN JOGOS morálisan nézve, és legalább azt is megtudom az utolsó pillanataimban, milyen érzés ez. De hiszek benne hogy másodpercek alatt végem lesz, szóval semmit se fogok szenvedni vagy csak alig valamit.
Nyilván, elképzelhető hogy úgy ér baleset hogy nem lesz ilyesmire módom, például mert mozdulni se tudok, lebénulok, teszemazt mert eltörik a gerincem, aztán ott fekszem tehetetlenül, napokig szenvedve míg a hangyák apránként szétmarnak engem vagy akármi. Erre azonban az esély ELENYÉSZŐ, és úgysem lehet olyan életet élni, hogy minden kockázatot elkerüljünk. Élni életveszélyes, és kész, ennyi. Kockázatmentes élet NINCS, egyedül azt választhatod meg, milyen JELLEGŰ kockázatokat vállalsz fel!
| Thumbs Up |
| Received: 1,005 Given: 1,021 |
Nem, hanem egy részt undorító, másrészt brutális fertőzésveszéllyel jár, harmadrészt a C vitamin dolgot te emelted ki, a 3 tucat másik problémáról nem vagy hajlandó mondani semmit, csak annyit hogy te bevállalod ha esetleg jól megfertőződnél. Hát, az lehet, de rajtad kívül az egész USA-ban gondolom van vagy 10 ember aki olyat csinál mint te, mindenki más sült húst eszik, meg normális ételeket.
A diskurzust te kezdted ezekről a dolgokról, én csak beszélgetek, arra van a fórum.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
De írtam már, nem muszáj a NYERS hús evésével kezdeni. Miért nem kezded úgy, hogy sülve vagy főzve eszed a húst meg a belsőségeket?! ÉN IS ÚGY KEZDTEM, annakidején. Nyilván, mélyen hiszek benne hogy ha nyersen eszem, az sokkal hasznosabb. De ettől még te elkezdhetnéd sülve illetve főzve, akkor nem lenne ott neked az az iszonyatos fertőzésveszély (a képzeletedben, de most ez mindegy...), s ekkor is birtokolnád a carnivore diéta rengeteg előnyét! Mondjuk, ha a nyers carnivore diéta előnyeit 100-nak tekintem, akkor te úgy főve vagy sülve elérnél 80 pontnyi előnyt. Hatalmas jótétemény lenne az egészségi állapotodnak!
Szóval állj már le ezzel hogy fertőzésveszély így meg úgy, nem azért mintha engem bosszantana, hanem mert hiába lovagolsz ezen, azzal SEMMIT NEM ÉRSZ EL, egyrészt mert ÉN akkor is nyersen eszem majd továbbra is, másrészt és inkább pedig mert az efféle vita semmit nem javít majd a TE egészségeden!
Ha aggódsz a fertőzések miatt, ne egyed nyersen és kész. Oké. De ettől még ehetnéd főve meg sülve. Na mi lesz már, belekezdesz? Vagy ezt se vállalod, s ezt megindokolandó erre is keresel valami ürügyet, a hajánál előráncigálva?!
Mert rlad mindig az a közmondás jut eszembe, hogy „A fontolgatás a tett halála”. Meg hogy „jó kifogás sosem árt”. Meg hogy „Nemakarásnak nyögés a vége”.
Holott ehelyett inkább arra kéne gondolnod, hogy „Most kezdődik életed hátralevő része!”
Ha meg akarsz gyógyulni, változtatnod kell az életmódodon, mert ha örökké csak azt teszed amit eddig tettél, akkor örökké csak azt kapod amit eddig is kaptál!
| Thumbs Up |
| Received: 1,005 Given: 1,021 |
1. Eszek sült húst minden nap
2. Nem a képzeletemben van, hanem biológiai tény, és egyszer már kaptam hústól fertőzést (házikolbásztól, és elég volt egy életre a húsos-fertőzésekből)
3. Honnan tudod hogy milyen az egészségi állapotom pontosan? Neked pl. semmit nem írtam róla
4. Most is eszek húst, tehát nincs értelme hogy meg akarsz győzni arról hogy egyek húst, mire keresnék ürügyet ha naponta húst eszek?
5. Eszek naponta húst, tehát te azt mondod hogy egyek húst. Ennek mi értelme van?
6. Az már elkezdődött
7. Honnan tudod hogy miből kéne nekem meggyógyulnom?
8. Ja, sok húst ettem eddig, tehát akkor most mit mondasz? Hogy nem kéne? Hogy abba kéne hagynom a húsevést? Mert ha húsevőként lebetegedtem, akkor biztosan a hús a hibás? Vagy mit szeretnél most ebből kihozni?![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2