Idézet Eredeti hozzászóló Don't Panic Hozzászólás megtekintése
Ezzel 100%-ban egyetértek veled!!! Eredeti írásommal arra céloztam, hogy sokan mondogatják - prepperek úgy általában -, hogy õk nem félnek a vízhiánytól, mert van fúrott kút és szivattyú. De, hát annak is kell áram. Plusz a napelemekkel egy olyan megoldásra akartam rávilágítani, amivel valóban függetleníthetjük magunkat a szolgáltató hiénáktól. A kerekes kút valóban jó ötlet. Ám, mint ahogyan azt említettem az ásott kutakat sok helyen betemették/betemettették, mert nem voltak biztonságosak a talajterhelés miatt. Ez súlyos ipari katasztrófák esetén megint csak fennállna. Netán radioaktív hamu?
Meglátásom szerint a szivattyús megoldás az egyik legjobb, mert mélyrõl és zárt forrásból juthatunk iható vízhez. Azonban ezt a rendszert úgy kell kiépíteni, hogy a víz a szivattyú kiesése esetén megkerülhetõ legyen és kézzel fel lehessen pumpálni a vizet a felszínre.
Talán a kerekeskút elvén állattal is megoldható a víz felhúzása. Mondjuk 1 szamár, vagy póniló..netán 2 betanított nagyobb termetû kutya, akik házat is õrizhetnek..
tudjátok azzal a hagyományos körpályás megoldással, mikor az állat körbekörbe megy..