Oldala 4 of 55 ElsõElsõ ... 234561454 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 31 to 40 of 543

Topic: Az energia kérdése

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Egy magyar találmány a napelemes tetõcserép:
    http://www.youtube.com/watch?v=ndsDo4yYKkI
    ezzel kerülni lehet a feltûnést, amit a nagy táblák látványa okoz+és azt hiszem, hogy egyenként bõvíthetõ, tehát akár apránként is fejlesztheted a beruházást, és a meghibásodásnál is elég csak 1 cserepet kikapni és pótolni..

király
    Már régen olvasgattam utána, de úgy rémlik valami technikai gond is akadt vele (talán csatlakozási gondok?)
    A weboldalon is nagy a csend: http://www.ideassolar.hu
    Nem magyar találmány, hasonlót külföldön is használnak már egy ideje, viszont valamiért ott sem terjedt el.
    http://www.beachsidesolarhawaii.com/...n-soletile.jpg
    http://media.treehugger.com/assets/i...olar-tiles.jpg
    Nekem úgy tûnik hogy hajlékony napelemfólia van ráragasztva. Vajon mennyi az élettartama? Hogy bírja a környezeti hatásokat?
    Ez már strapabíróbbnak néz ki:
    http://www.instablogsimages.com/imag...1_Tb9is_69.jpg
    Az ilyen szenzációhajhász cikkek amik "világraszóló magyar találmányt" emlegetnek, már gyanúsak...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Probléma, hogy azt gondoljuk, hogy csak az a jó, ha beüt a gebasz ha olyan állapotot tudunk biztosítani magunknak, mint a SHTF elõtt, csak másmilyen úton. NONO..ez az álom kategória..bizony lejjebb kell adnunk az igényeinkbõl és elfogadni, hogy kevesebbet tudunk enni, lavorból kell fürdeni, és elektromos áram nélkül, pl kerekeskúttal felhúzni a vizet magunknak!
    Teljesen egyetértek. Viszont vannak dolgok, amik megkönnyítik az életet. pl. ledes világítás, rádió, adóvevõ, elektromos malom, stb.
    A szivattyúról is az a véleményem, hogy nem létfontosságú de sok munkától kímélhet meg ha sok állatod van vagy földet kell öntözni.
    Minden megoldható áram nélkül, de lehet fél napod rámegy, nem tudsz addig mással foglalkozni.
    Sajnos Párom ezzel nem ért egyet, Õ nem akarja (egyenlõre) "lejjebb adni" az igényeket .

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Probléma, hogy azt gondoljuk, hogy csak az a jó, ha beüt a gebasz ha olyan állapotot tudunk biztosítani magunknak, mint a SHTF elõtt, csak másmilyen úton. NONO..ez az álom kategória..bizony lejjebb kell adnunk az igényeinkbõl és elfogadni, hogy kevesebbet tudunk enni, lavorból kell fürdeni, és elektromos áram nélkül, pl kerekeskúttal felhúzni a vizet magunknak!
    Helyes meglátás! A kérdés mi az a minimális energia amire szükség van egy élhetõ környezethez? Milyen energiafogyasztók találhatók meg szerintetek egy prepper eszköztárában?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,221
    Given: 1,202

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló tamkov Hozzászólás megtekintése
    Sajnos Párom ezzel nem ért egyet
    Nálunk is van ilyen gond.

Hiába mondom hogy takarékosság, meg kiköltözés a városból, egyelõre nagyon nem akar ilyesmire még csak gondolni se.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Nálunk is van ilyen gond.

Hiába mondom hogy takarékosság, meg kiköltözés a városból, egyelõre nagyon nem akar ilyesmire még csak gondolni se.
    Értem mirõl beszéltek..szerencsére most a nagy magyar hógolyózást felhasználva sikerült asszonyt elgondolkodtatni kicsit. Azóta kiürített még 1 polcot tartós kajának
    Továbbá azt tudatosítottam még benne, ha azt mondom, hogy gebasz van, és kapja magát, akkor nem akadékoskodik, vagy kérdezõsködik majd, hanem jön!
    Aztán hogy ebbõl mi valósul meg, nem tudom,...sanszos, hogy semmi..kellene gyakorlatot tartani

Ti tartottatok már valaha?hogy ment?

Super Moderator Don't Panic's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezzel 100%-ban egyetértek veled!!! Eredeti írásommal arra céloztam, hogy sokan mondogatják - prepperek úgy általában -, hogy õk nem félnek a vízhiánytól, mert van fúrott kút és szivattyú. De, hát annak is kell áram. Plusz a napelemekkel egy olyan megoldásra akartam rávilágítani, amivel valóban függetleníthetjük magunkat a szolgáltató hiénáktól. A kerekes kút valóban jó ötlet. Ám, mint ahogyan azt említettem az ásott kutakat sok helyen betemették/betemettették, mert nem voltak biztonságosak a talajterhelés miatt. Ez súlyos ipari katasztrófák esetén megint csak fennállna. Netán radioaktív hamu?
    Meglátásom szerint a szivattyús megoldás az egyik legjobb, mert mélyrõl és zárt forrásból juthatunk iható vízhez. Azonban ezt a rendszert úgy kell kiépíteni, hogy a víz a szivattyú kiesése esetén megkerülhetõ legyen és kézzel fel lehessen pumpálni a vizet a felszínre.
    Stay calm & never quit. - tulelniatermeszetben.blog.hu

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Don't Panic Hozzászólás megtekintése
    Ezzel 100%-ban egyetértek veled!!! Eredeti írásommal arra céloztam, hogy sokan mondogatják - prepperek úgy általában -, hogy õk nem félnek a vízhiánytól, mert van fúrott kút és szivattyú. De, hát annak is kell áram. Plusz a napelemekkel egy olyan megoldásra akartam rávilágítani, amivel valóban függetleníthetjük magunkat a szolgáltató hiénáktól. A kerekes kút valóban jó ötlet. Ám, mint ahogyan azt említettem az ásott kutakat sok helyen betemették/betemettették, mert nem voltak biztonságosak a talajterhelés miatt. Ez súlyos ipari katasztrófák esetén megint csak fennállna. Netán radioaktív hamu?
    Meglátásom szerint a szivattyús megoldás az egyik legjobb, mert mélyrõl és zárt forrásból juthatunk iható vízhez. Azonban ezt a rendszert úgy kell kiépíteni, hogy a víz a szivattyú kiesése esetén megkerülhetõ legyen és kézzel fel lehessen pumpálni a vizet a felszínre.
    Emberi és állati fogyasztásra én is minimum az elsõ, de inkább a második vízzáró réteg alól venném a vizet. A felszíni és a talajvíz már annyira szennyezett, hogy költségesebb tisztítani, mint mélyebb kutat fúrni. A szivattyúzáshoz nem áram kell, hanem vákuum, ami felszívja a vizet. Ezt legegyszerûbb egy elektromos szivattyúval megoldani, de sokáig jó szolgálatot tettek a gõzgépek is. És kézi erõvel is meg lehet próbálni kipumpálni, de egy mélyebb kútnál már kemény fizikai munkát igényel.
    Én a gõzgépre szavazok, mint szolgáltatómentes megoldás.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha jól emlékszem 9-10m körül van az elméleti maximum szívómélység, mélyebbrõl vákuum helyett más megoldás kell.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló tamkov Hozzászólás megtekintése
    Ha jól emlékszem 9-10m körül van az elméleti maximum szívómélység, mélyebbrõl vákuum helyett más megoldás kell.
    Elméleti 10m, gyakorlatban 9m. A víztartó réteg mélysége és a kút nyugvó vízszintje között különbség van (lehet). A fúráskor derül ki, hogy milyen magasra nyomja fel a vizet. Remélhetõleg a talajszint minusz 9m felé. Ha nem, akkor a szivattyút kell lentebb vinni.

0 Not allowed!
    Anyáméknál volt ilyen vákumos (kézi pumpás) kút. Ha sok vizet akarsz, akkor fárasztó, viszont megbízhatóan mûködött, és nem igényelt mesterséges energiaforrást. El is lopták hamar.
    Az hogy milyen mélyen van biztonsággal iható víz, nyilván területenként változó. Nekünk szerencsénk volt ezzel.