Idézet Eredeti hozzászóló kheopsz Hozzászólás megtekintése
A gyengébb, az vajon egy erõs nõnél gyengébb férfi, vagy pedig a többi férfinál gyengébb férfi?
Én úgy értettem, hogy az adott nõnél, a párjánál gyengébb. Ha a többséghez (a többi férfihoz, sõt a nõk nagyobb csoportjához is akár), az átlaghoz viszonyítva lenne gyengébb, akkor mondanám rá, hogy gyenge.

Kívülálló szemében ez elnyomás marad, bár ezt kívülrõl pontosan nem lehet megismerni, hogy melyik fél miként éli meg.
A kívülálló szemében. Pontos megfogalmazás. Ezért is akartam árnyalni a képet, leírni egy nem terroron, hanem dominancián alapuló kapcsolatot. Azért fogalmaztam neked így a mondandómat, mert írtad, hogy éltél olyan nõvel, aki szerette az irányítást, ha jól értettem. Te már láthattál ilyen kapcsolatot belülrõl.

<OFF>
Nem akarom ebbe az irányba terelni a témát, csak az évtizednyi IT tapasztalatod miatt hoztam fel példának.
Ha jól emlékszem az egész tcp/ip kapcsolat egy kézfogással kezdõdik, amiben megegyeznek hogy milyen szabványokat alkalmaznak, tehát nincs igazán elnyomás.
Elnyomás lehet pl egy alkalmazás és egy oprendszer között. Te hiába próbálod meg a legkiválóbb linuxos csomagokat felnyomni a win7-edre, ha az csak a wines futtatható állományokat kezeli.
Valójában az oprendszer elnyomja a felhasználót, meg az alkalmazást is, hiszen õ dönti el, hogy mit tudsz telepíteni
Én pedig úgy emlékszem (bár nem tudom, csak tanítom), hogy a TCP kapcsolat alapadata a forrás és a célport. Hiába akarod letolni a http kérést a szerver torkán a saját magad által választott porton, ha az csak a szabvány 80 vagy 443 porton fogad kéréseket. De ha a szerver saját szabályai (konfigurációs állománya) szerint ettõl eltérõ portokat alkalmaz, akkor csak azokon ért. És ez még csak az elsõ 32 bit volt az egész csomagból. Boncolgathatjuk tovább a fejrészt, a lényeg: a kliens csak kérhet, a szerver pedig dönt a kérés kiszolgálásáról.
A példa pedig pont arról szólt, hogy ez egy hierarchikus kapcsolat, de mégsem elnyomó. Van egy külsõ szabálykeret, a http protokoll, van egy belsõ szabálykeret, a kiszolgáló konfig, és ehhez alkalmazkodva a böngészõ megkaphatja amit kér.
Az operációs rendszer példája jó az elnyomóra, ha a cél a program futtatása, akkor használd az adott szoftver Windows-os változatát.
</OFF>