Idézet Eredeti hozzászóló Matt Hozzászólás megtekintése
Az edzés maga fizikai munka! Badarság összehasonlítani az élsportot a régi munkásemberek erejével, mások a prioritások. Van több élsportoló ismerõsöm, abban amit csinálnak tényleg a legjobbak között vannak. De ha egy pl. profi kézilabdásnak egy 20 kilós zsákkal 25km-t kell gyalogolni erõltetett menetben vagy egy úszónak kivágni egy fát és feldarabolni fejszével, akkor az eddig ûzött sportjuk nem sok hasznukra válik. Pont erre valók a hibrid edzésmódszerek (pl. crossfit), ahogy a katonákat, tûzoltókat készítik fel (de lehet olyat hogy pl. valaki kettlebellezik és mellé fut stb.). De ezt mindenki összerakhatja magának - persze könnyebb kitalálni hogy fölösleges edzeni mert úgyse lesz hatása csak ha egész nap edzek.
Nem is ezen megy az eszmecsere Nem veszünk össze ilyen apróságokon
Az edzés az inkább fizikai terhelés, nem konkrétan munka (gyúrósok most ne hördüljenek fel nagyon ), munka akkor lenne, ha azt is 6-10 órán keresztül, egyhuzamban végezné az ember. Erre írtam, hogy az élsportolók sem tolják így.
A régi öregek meg úgy jöttek ide, hogy ugye tolták a pálinka, szalonna, fehér kenyér kombót, aztán se magas vérnyomás, se koleszterin. Megállapodtunk abban, hogy nyilván komoly részt vállalt az egészség fenntartásában a fizikai munkára alapozott életmód. Felvetõdött, hogy ma ezt lehet edzéssel is pótolni, de szerintem meg nem, legfeljebb, ha valaki élsportoló.
Zanzásítva ennyi a beszélgetés summázata, legalábbis az utóbbi pár kommenté

Amúgy az én edzésemnek is érzem a hatását, sõt, látom is, de a jelenlegi kondíciómban nagy része van a munkás hétköznapoknak és sajnos néha hétvégéknek (hiába, nem a jóvilág kft-nél dolgozok).