Eredmény 1 to 10 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Az MRE lényegében a katona harc közbeni táplálékbevitelét hivatott megoldani. Nem az egyéni ízléssel, vagy a katona kívánságaival törõdnek, hanem azzal, hogy a közlegény megfelelõ energiatartalmú, gyorsan elkészíthetõ ételhez jusson a lehetõ legrövidebb idõ alatt..Az MRE ezen felül kompakt, tehát könnyû pakolni a málhába és a súlyával is lehet kalkulálni. Az ételek itt semmi tömegû mûanyag csomagolásban vannak, és összehasonlíthatatlanul könnyebbek, mint egy fém konzerv. Ebben a csomagolásban a melegítést is könnyebb megoldani.
    Tapasztalatom szerint az MRE egyáltalán nem az én igényeimnek megfelelõen áll össze..Sok benne a számomra haszontalan elem, ami végül otthon gyûlik a szekrényben. Ilyen pl a barna kanál, italporok, kávépor..stb. Valamint ízre sem jön be igazán..tényleg csak az energiabevitelt szolgálja. Túlélésre igen, túrázáshoz nem ajánlom..oda inkább bedobok 1 nagykonzervet, meg viszek füstölt húst, kenyeret, hagymát, szalonnát..ezekbõl lehet normális reggelit, meg ebédet is készíteni

Idézet Eredeti hozzászóló gyûjtögetõ Hozzászólás megtekintése
    Nem tudtam hol tehetem fel ezt a kérdésemet ezért hát ideírom ha nem itt a helye akkor tegyétek át a megfelelõ topicba. Nem igazán értem hogy miért veszik annyira ezeket az MRE-ket amik általában 2000 forint vagy jóval fölötte vannak amikor ennél kevesebb pénzbél vagy ugyan ennyibõl jóval több és akár minõségi konzerveket és egyéb apróbb kütyüket mint italporok és társaikat lehet ízlés szerint összeválogatni. Én nekem az MRE mellett egyedüli érvnek a melegítõ tasak szól. Kérnélek titeket hogy mondjátok el a ti meglátásaitokat az MRE-rõl illetve az egyénileg összepakolt kajacsomagról ami szerintem jóval olcsóbbra jön ki.
    Last edited by Grafitos; 08-13-2014 at 08:31 AM.