Idézet Eredeti hozzászóló Riana Hozzászólás megtekintése
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne:
1. Kinek melyik fajta konzerv vált be ami ízben is jó?
2. aki használ fóliázó/vákumos gépet mitõl jobb mintha üvegbe tennéd?
.
5. Városi túlélõs oldalon olvastam, hogy kész pörkölteket is tesznek el befõttes üvegben télire errõl tud valaki vmit?

6. fúrt kis átmérõjû kútból(jelenleg szivattyú) milyen megoldással lehetne vizet felcsalogatni?És ha fogyasztásra nem alkalmas érdemes tisztítgatni?Vagy inkább közúti nyilvános kútra hagyatkozzunk?

8. zárt térben milyen fõzési lehetõséget tudnátok javasolni? Esbit ugye bentre nem jó.(ha se gáz se villany és fafütéses opcio sincs)
de pl esbites megfordítva gyertyával?

11. Szardíniát, olajos halat tárol valaki? Ha igen mikre figyeltek vásárláskor? Tekintve az olajszivárgásokat és az atomkatasztrófát ugye nem túl biztonságos...
ad1.: A Lidl-ben kapható csilis bab bármelyike és az ott vásárolható bármelyik babkonzerv. A "tavaszi löncshús" szintén.
ad2.: Tarts rengeteg üres nylon zacskót, mert adott esetben sok mindenre jól jöhet, hasznos tároló eszköz, de akár mosni is lehet benne.
ad5.: Felejtsd el, mert nagy a veszélye, hogy nem sikerül jól a tartósítás és ennek súlyos következménye lehet.
ad6.: A megoldást Norton kútnak hívják. Miért nem alkalmas a víz fogyasztásra? Annak ismeretében lehet eldönteni, hogy érdemes-e tisztítani és hogyan.
ad 8. Alkoholos fõzõ, idõnként szellõztetéssel. Évekig használtam és még ma is (bioetanollal, mert az sokkal olcsóbb, bár brutálisabb lángja van de nem vészes), ha elmegy az áram és a gázpalack is kifogyott, vagy lustaságból hetekig nem cseréltem ki.