Oldala 41 of 95 ElsõElsõ ... 3139404142435191 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 401 to 410 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

Senior Member Nealden's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    akkor egy cipõben vagyunk..nejem is az. csak nálunk ráadásul rohadt drága a liszt meg ilyenek. németeknél a schar-os liszt 900-970 közt itthon 1600 ft ...
    Én is csak kammiláztam az itthoni árakon...van még ez a Nutri Free lisztkeverék is, ami hasonló minõség a Schar-hez bár nem olcsóbb ez van...prepper szempontból is érdekes a mi sorsunk...pl a rizs jóbarát.
    "Az egyszerûség a végsõ kifinomultság." - LD

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    rizs nagyon de sok konzervet megnéztünk mert van amelyikben liszt van a sûrítéshez. puffasztott rizs, meg kukoricás abonett járható még.

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sziasztok!
    Tudtok olcsón kész konzerv ételeket?
    A CBA-ban vettem most babfõzeléket meg lencsefõzeléket kóstolónak, a babot ma megettem és ízlett, az ára pedig 289 ft. Ha ennél tudtok olcsóbbat az jó lenne, mert egy kisebb készletet összeraknék.

A válaszokat elõre is köszönöm.
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!
    Tudtok olcsón kész konzerv ételeket?
    A CBA-ban vettem most babfõzeléket meg lencsefõzeléket kóstolónak, a babot ma megettem és ízlett, az ára pedig 289 ft. Ha ennél tudtok olcsóbbat az jó lenne, mert egy kisebb készletet összeraknék.

A válaszokat elõre is köszönöm.
    Dani Lidl, Baroni márkás chilis bab, töltött káposzta, ( 400 g - 289 ft. ) sólet 800 g szintén finom. darált hú vagdalt kimondottan jó, asszem 390.
    székely káposzta nem ízlett sok volt benne a zsíros hús ( akit nem zavar annak jó - íze finom amugy ), babfõzeléktõl égett a gyomrom ,

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    Dani Lidl, Baroni márkás chilis bab, töltött káposzta, ( 400 g - 289 ft. ) sólet 800 g szintén finom. darált hú vagdalt kimondottan jó, asszem 390.
    székely káposzta nem ízlett sok volt benne a zsíros hús ( akit nem zavar annak jó - íze finom amugy ), babfõzeléktõl égett a gyomrom ,
    Az a chilis bab jól hangzik, árban pedig ugyanannyi... Úgyhogy megkóstolom azt is, chilis bab általában drágább szokott lenni. Székelykáposztát nem túlságosan bírom, nekem a bab a favorit, az olcsó választék közül.
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Lidlis solet van kolbaszos es husos is, egesz ehetoek.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Házi füstölés és más tartósítási módok

http://hobbikert.hu/magazin/hazi-fus...asi-modok.html

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Öt éves tapasztalatot szeretnék megosztani veletek.

Liszt:
    Már csak ritkán veszek fehér lisztet. Helyette gabonát tárolok. A gabona tárolása egyszerûbb, kevésbé kényes. A gabonát magam õrlöm, kétszer szitálom és ezt a teljes kiõrlésû lisztet használom.

Tészta:
    http://tesztagep.5mp.eu/web.php?a=tesztagep
    Kiválló gép a vicces készítõtõl! :-) Nekünk is ilyen van.

Konzerv:
    Aki volt katona, az tudja, hogy nincs romlott konzerv. :-) A mai konzervektõl maximum az összetevõi miatt fáj a hasad. Mi magunknak készítjük a konzervet: http://www.befozoautomata.hu
    Ha megnézed a "hülye amerikai" is így csinálja. Csavaros és csatos befõttesüvegekbe teszek el.
    A készétel állítólag három hónapig áll el. Még nem tudom, mert október tizedikén készült az elsõ birka pöri konzerv.

Felvidéken is lehet venni egy konzerv készítõt. Olcsón van hozzá fémdoboz, amit peremez és lezár. A felbontott konzervdoboz kb háromszor újra használható. Levágja és újra peremezi. Minden felhasználásnál egy centit csökken a doboz magassága. Kb harmincezer egy gép. Illetve kézi készülék. :-)

Tartós élelmiszer:
    Bab, rizs, lencse, borsó, köles, árpa, nagyon sokáig áll el. Persze az élvezeti értéke csökken. Az is lehet, hogy egy tíz éves.babot inkább megõrölnék, mint áztatnám.

Természetben fellelhetõ dolgok:
    Amarant, makk, stb. A makkból állítólag liszt készíthetõ. Még nem próbáltam csak az állatok eszik. A csersavat valahogy csökkenteni kell, áztatással, fõzéssel.
    Amarant: a disznóparély egy változata, szárasságtûrõ gyomnövény. Magját lehet õrölni.
    A hársfa virágát ismerjük, de a bogyóját nem. Olyan mint a tarhonya. Az ukránok eszik, nekem is van egy zsákkal.

Szárítás, füstölés:
    A levegõ magas páratartalma miatt nálunk május után minden megpenészedik. A füstölt árú is. Idén nyáron a sok esõ miatt a "napelemes" aszaló sem mûködött jól, kályhán után kellett szárítani.

Fagyasztás:
    Nem fenntartható! De már épül q jégkamra. :-) :-) :-)

A raktározásnál az egér és a moly a legnagyobb probléma. Egér ellen fém öltözõ szekrényeket ajánlok, a mûanyag hordót idén kirágták. Moly ellen dohány levelet, huzatolást, levendulát.
    Most több nem jut eszembe. :-)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 109
    Given: 64

0 Not allowed!
    "Természetben fellelhetõ dolgok:
    Amarant, makk, stb. A makkból állítólag liszt készíthetõ. Még nem próbáltam csak az állatok eszik. A csersavat valahogy csökkenteni kell, áztatással, fõzéssel.
    Amarant: a disznóparély egy változata, szárasságtûrõ gyomnövény. Magját lehet õrölni.
    A hársfa virágát ismerjük, de a bogyóját nem. Olyan mint a tarhonya. Az ukránok eszik, nekem is van egy zsákkal."

még régebben láttam a DQ tv-n Ray Mears mûsorában, hogy asszem a makkot "megõrõlte" és belekütte a patakba ázni, nem emlékszem menyi idõre
    Majd kivette és megsütötték, vmi kása féle lett belõle.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 109
    Given: 64

0 Not allowed!
    Az ázást a csersav miatt.