0

Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Doom vaze, néha úgy kiakadsz, ha valaki nem a fél oldalas gondolataidat idézi, erre te meg tök mást írsz, mint amit én, és egyik sorod ellentmond a másiknak
Nincs ezzel baj, ez a lényege egy vitának, csak jelzem. Ha már így megy a dolog, akkor legközelebb te is legyél türelmesebb velem
Ha messze vagy a kényelemtõl, az élet segít, HOGY megbecsüld az idõdet.
Az élet nem a kreativitásban segít. Nem abban segít, hogy hirtelen meg tudsz oldani olyan dolgokat, amiket addig nem.
Az élet abban segít, hogy ha MOST megvonod magadtól a kényelmet (akár kényszerbõl, akár szándékosan, felkészülési tapasztalatszerzés jellegûen), akkor szép lassan rávezeti az elmédet arrra, hogy hogyan tudnád a kényelmet ésszel helyettesíteni, hogy kevesebb idõd menjen pocsékba pl. azzal, hogy a zacsis sz.rt kell elásni a parkban, miközben a panelrengeteg lángol.
Mert a jelenlegi kényelem az semmi mást nem ad, mint a több idõ illúzióját. Ezért hiszik azt sokan, hogy ha valami kényelmetlen, akkor az idõigényes.
Nincs közvetlen összefüggés a kettõ között.
Alapvetõ tévedésben vagy, a tömegtájékoztatásnak sikerült megvezetnia az adózás témájában. A múltkor olvastam egy nagyon jó kimutatást, hogy ha a jelenlegi becsült szürke- és feketegazdaság egyik napról a másikra varázsütésszerûen kifehéredne, a költségvetési egyenleg akkor is mínuszos lenne. Nem azért, mert a bevétel kevés, hanem mert a kiadási oldalon vannak fura dolgok. Azt pl. tudtad, hogy a magyar államadósság rendszerváltáskori TELJES összege, valamint az azóta felvett hitelek 120%-a vissza lett már fizetve? A tõketartozás pedig nagyjából az akkorinak a sokszorosa. Amit eddig csengetett az állam, az a kamat...
Az adók nem azért magasak, mert kevés a befizetés, és így lehet csak növelni a pozitív egyenleget.
Az adók azért magasak, mert aránytalanul sok a kifizetés. Olyan dolgokra megy el a pénz (most írhatnám, hogy intézményesített lopás, politikai korrupció, stb.), amelyeknek a hasznát semmilyen formában nem élvezed.
Nekem semmi bajom az adófizetéssel. Rengeteg adót fizetek, évente milliós nagyságrendû összeg. A bajom azzal van, hogy ezért nem kapok annyit, amennyi járna. Márpedig pénzkérdésben fontos az elszámolás.
Nem fogok olyanért fizetni, amit nem kapok meg. Ha elvesznek tõlem valamit, és nem kapok cserébe semmit, azt lopásnak nevezik. Hadd ne kelljen asszisztálnom a saját javaim ellopásához.
Majd ha azt látom, hogy nincs elherdálva a kemény munkával keresett pénzem, akkor hajlandó leszek rábízni másra. Addig nem. Én vagyok a köz, és ha a közalkalmazottaim sz.rul dolgoznak, akkor a sz.r munkájukkal arányos pénzt kapják csak meg. Örüljenek, hogy kapnak, és nem korbáccsal vannak elhajtva a búsba.