0

Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Doom vaze, néha úgy kiakadsz, ha valaki nem a fél oldalas gondolataidat idézi, erre te meg tök mást írsz, mint amit én, és egyik sorod ellentmond a másiknak
Nincs ezzel baj, ez a lényege egy vitának, csak jelzem. Ha már így megy a dolog, akkor legközelebb te is legyél türelmesebb velem
Ha messze vagy a kényelemtõl, az élet segít, HOGY megbecsüld az idõdet.
Az élet nem a kreativitásban segít. Nem abban segít, hogy hirtelen meg tudsz oldani olyan dolgokat, amiket addig nem.
Az élet abban segít, hogy ha MOST megvonod magadtól a kényelmet (akár kényszerbõl, akár szándékosan, felkészülési tapasztalatszerzés jellegûen), akkor szép lassan rávezeti az elmédet arrra, hogy hogyan tudnád a kényelmet ésszel helyettesíteni, hogy kevesebb idõd menjen pocsékba pl. azzal, hogy a zacsis sz.rt kell elásni a parkban, miközben a panelrengeteg lángol.
Mert a jelenlegi kényelem az semmi mást nem ad, mint a több idõ illúzióját. Ezért hiszik azt sokan, hogy ha valami kényelmetlen, akkor az idõigényes.
Nincs közvetlen összefüggés a kettõ között.
Alapvetõ tévedésben vagy, a tömegtájékoztatásnak sikerült megvezetnia az adózás témájában. A múltkor olvastam egy nagyon jó kimutatást, hogy ha a jelenlegi becsült szürke- és feketegazdaság egyik napról a másikra varázsütésszerûen kifehéredne, a költségvetési egyenleg akkor is mínuszos lenne. Nem azért, mert a bevétel kevés, hanem mert a kiadási oldalon vannak fura dolgok. Azt pl. tudtad, hogy a magyar államadósság rendszerváltáskori TELJES összege, valamint az azóta felvett hitelek 120%-a vissza lett már fizetve? A tõketartozás pedig nagyjából az akkorinak a sokszorosa. Amit eddig csengetett az állam, az a kamat...
Az adók nem azért magasak, mert kevés a befizetés, és így lehet csak növelni a pozitív egyenleget.
Az adók azért magasak, mert aránytalanul sok a kifizetés. Olyan dolgokra megy el a pénz (most írhatnám, hogy intézményesített lopás, politikai korrupció, stb.), amelyeknek a hasznát semmilyen formában nem élvezed.
Nekem semmi bajom az adófizetéssel. Rengeteg adót fizetek, évente milliós nagyságrendû összeg. A bajom azzal van, hogy ezért nem kapok annyit, amennyi járna. Márpedig pénzkérdésben fontos az elszámolás.
Nem fogok olyanért fizetni, amit nem kapok meg. Ha elvesznek tõlem valamit, és nem kapok cserébe semmit, azt lopásnak nevezik. Hadd ne kelljen asszisztálnom a saját javaim ellopásához.
Majd ha azt látom, hogy nincs elherdálva a kemény munkával keresett pénzem, akkor hajlandó leszek rábízni másra. Addig nem. Én vagyok a köz, és ha a közalkalmazottaim sz.rul dolgoznak, akkor a sz.r munkájukkal arányos pénzt kapják csak meg. Örüljenek, hogy kapnak, és nem korbáccsal vannak elhajtva a búsba.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ha már szemét, akkor a saját tapasztalataim:
Elõnyben részesítem:
-a papír alapú csomagolásokat
-üvegbe/befõttes üvegbe töltött termékeket (bor/pálinka), mert újrahasznosíthatóak, az italos üvegeket most már parafadugóval igyekszek lezárni.
-tartós mûszaki cikkek: inkább legyen egyszerûbb az eszköz mint, hogy keresztplatform, minõségi termékek, amelyek már bizonyítottak (Dell monitor, Noctua ventillátor, Seasonic tápegység /mûködik akár 130v-ról is/, Alpenföhn CPU hûtõ, WD Red merevlemez, Kingston HyperX RAM, Asrock alaplap, Sennheiser fülhallgató ami a PC frontot illeti), minél több garancia idõ /magától értetõdõen/, kerülöm az "okos"-nak becézett eszközöket és felesleges elektronikai vackokat.
[Ha már elektromosság, akkor leírom ide, hogy én milyen elektromos eszközöket használok: világítás, számítógép/PC/ és tartozékai /100W alatti átlagfogyasztással/, elemes/akkumulátoros lámpák amelyek mûködnek a házi galvánelememrõl is /a tapasztalatokról tervezek még írni/, hûtõ - ezt viszont kiválthatja a pince /15 fok/, mostanság a kamra is /7-9fok/, hajszárító, de ez nem létszükséglet - törölközõvel megoldható, villanybojler - kályhán lehet vizet melegíteni, gázkazán - kiváltható teljesen a fatüzeléses kályhákkal, FM rádió /kiváltható az akkumulátorossal/ mást nem is tudok igazán hozzátenni /tévét nem nézek, mikrót nem használok, mobiltelefont sem/]
A szemétkezeléssel kapcsolatban:
-a növényi hulladékokat a komposztdombra rakom (plusz tojáshéj), ami lehet azt a nyulak kapják meg.
-a sörös dobozok nem kerülnek a kukába, mert jó alapanyag a sörkollektorhoz (aszalóhoz), galvánelemhez, el lehet adni a vastelepen, vagy be lehet olvasztani.
-a papírok jók a begyújtásnál, tüzelésnél, lehet belõle céltáblát készíteni nyilak felfogására(színes újságból) és a fekete-fehér újságból pedig végsõ esetben új papírt lehet készíteni.
-az üvegeket (befõttes, italos), újrahasznosítom, feltöltöm és sokszor újrahasználhatom, ami nem kell az mehet a szelektív gyûjtõbe.
-a mûanyag flakonokat nem szívesen használom fel manapság, ezért inkább mennek a szelektívbe(nem eltüzelni, békeidõben meg különösen). Valamennyit tárolok itthon - hátha kelleni fog.
-az elektronikai hulladékot meg szoktam tartani egy bizonyos szintig, mert sose lehet tudni... és szeretek barkácsolni is belõle.
-a konzervdobozokat mindig megtartom, mert kiváló tároló, hobo kályhát, evõ-ivó alkalmatosságot és egyéb hasznos dolgokat lehet belõle készíteni szükség esetén.
-a kukoricaszárat, napraforgó és csicsókaszárat, csutkát és a csonthéjasok héját tüzelõnek szoktam használni.
A kukánk mostanság csak félig van megtöltve - hála a környezettudatosságnak.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
akkor csak azért hogy a hangulat meglegyen
117 cm plazma tv akkor is megy ha nem nézem, gyereknél 98 cm lcd tv ha a lakásban van a gyerek megy. ezekhez 2 mûholdvevõ, házimozi mert legyen hangja is![]()
konyhában rádió hogy a nejem ne hallja ahogy a gyerekkel randalírozunk. lakásban 23 -24 C mert rühellem a hideget én is meg a nejem is.
kifizetem mert élvezni akarom az életet amíg lehet. igen pazarlok mert megtehetem és nem is érdekel . ráérek nyomorogni és nélkülözni ha muszáj lesz ha meg nem kell majd akkor szerencsénk volt. lehet megszólni és egyebek nem érdekel igazából.
WP_20141228_002.jpgWP_20141228_003.jpg
Thumbs Up |
Ezért tart itt ez az ország, mindenki csak pocsékolja a drága energiát!!
Nekem csak egy 106-os LED tévé van napaliban, a gyereknek meg lóf@sz a seggébe, majd akkor kap tévét ha már tud beszélni
Próbálok spórolni, a laptopot és a tévét kikapcsolom amikor elegyek aludni, a gázt elzárom mikor elutazunk, szerencsére a víz átalánydíjas így napi fürdés nem probléma
Thumbs Up |
ja tényleg a vizet én is elzárom ha tele a kád
Thumbs Up |
Elvagy téved azért tartunk ott ahol mert korrupt az egész parlamenti bagázs és pl eu imf szarrá veri a gazdaságunkat és mert több millió ingyenélõ férget el kell tartanunk akik életükben nem dolgoztak csak úgy jártak a kórházba szülni mint én szarni a wc-re!!! Fizetem az adót a munkám után az áfát a megvásárolt holmik után és hetente hoznak be újabb adókat amiket persze csak ellopnak vagy stadionokra költenek....
Doom!
Ha már védelem.: 10mm-es plexi. 15-25 méterrõl teszteltem. Elégedett vagyok az eredménnyel.
Most azon töröm a fejem, hogy kellene készíteni plexi pajzsokat. Egy 60-70 cm * 120-as nem nehéz. Ezzel lehet akár rohamozni is. Visszavonulásnál is jó.
Mondjuk mindenképpen fix, tömör fedezéket használnék, de ha nincs ilyen, jóljöhet.
Szóval...
Van vállalkozó? Veszünk, legyártjuk?
Az amerikai rendõröknél most elterjedt egy fejpajzs. Mert a testet védi a mellény, és egyébként is sok volt a fejsérülés. Nem nagy, kb 40*40 cm.
Autóra is jó. Most legyártod, aztán egy óra alatt felszereled. Jobb, mint a semmi.
Last edited by Morpheus; 12-28-2014 at 03:35 PM.
Thumbs Up |
Received: 5 Given: 0 |
Thumbs Up |
Nem érdekel hogy érzékenyen érint ez a téma csak reagáltam egy benyögött baromságra, inkább én lopjak mint engem meg a kormány, és ha már itt tartunk nem gondolom hogy lopás lenne ha nem adózok a saját birtokomon a saját erõforrásaimból megtermelt javakért. Majd egy moderátor törli a hozzászólásaimat ha úgy gondolja.
Thumbs Up |
akkor ha szerinted a benyögött baromságban nincs igazság akkor sajnállak a bunkó gondolkodásod miatt. ezek szerint nem veszek jegyet a buszra vonatra mert szar a szolgáltatás, nem fizetek TB-t mert szar a kórház. nem a te dolgod minõsíteni az állam tevékenységét egyszemélyben tudom te ezt hõs tettnek tekinted vagy polgári engedetlenségnek de lehet ha mindenki adót fizetne rendesen akkor több lenne a bevétel mint a kiadás. jó szokás szerint nem én csinálok valamit szarul hanem a másikban keresem a hibát ( jelen esetben az államban )
szóval gondolkozz mielõtt lebarmozol valamit